Πόπη Λαμπροπούλου – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συγγραφέας.

1923

 

Μιλήστε μας για το θέμα του βιβλίου σας
” Τη νύχτα που άλλαξε η μοίρα”

Είναι ένα μυθιστόρημα που μιλάει για δυο νέους ανθρώπους που η μοίρα έπαιξε σκληρά παιχνίδια μαζί τους. Έχει πολλές ανατροπές αλλά και πολλές αλήθειες. πολλά από τα γεγονότα που αναφέρονται είναι αληθινές ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Η Μαρίζα συναντάει τον Στέφανο ένα βράδυ σε ένα πάρτι μόνοι. Ο Στέφανος από καιρό την έχει στο μυαλό του και στα όνειρά του.Το έντονο στοιχείο του έρωτα θα γεννηθεί ακαριαία εκείνο το βράδυ. Η μοίρα όμως θα παίξει μαζί τους άσχημα. Τα τρομακτικά γεγονότα εκείνης της νύχτας θα τους χωρίσουν αλλά όχι για πάντα. Μετά από χρόνια θα ξανασυναντηθούν σε ένα συνέδριο επαγγελματικό. Η μοίρα τους χρωστάει μια δεύτερη ευκαιρία. Θα μπορέσουν άραγε να την εκμεταλλευτούν ?

Το παρελθόν της Μαρίζας είναι θολό, σκεπασμένο με ένα αραχνοΰφαντο πέπλο. Στην συνέχεια η προσγείωση θα είναι απότομη και σκληρή. Θα τον θυμηθεί η καρδιά της? Θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο που έφτιαξαν όταν ήταν παιδιά ή μήπως η μοίρα θα παίξει ακόμα μια φορά μαζί τους? Αυτά όλα θα τα ανακαλύψετε όταν το διαβάσετε.

Θα λέγατε ότι είναι μία ιστορία που ψυχαγωγεί τον αναγνώστη?

Ο σκοπός μου είναι να προσφέρω και κάτι περισσότερο από μια ερωτική ιστορία. Δεν είναι μόνο το να περάσεις καλά. Ένα βιβλίο πρέπει να δικαιολογεί την ύπαρξή του. να περάσεις βέβαια την ώρα σου όμορφα αλλά και να δώσεις κάποια γνώση στον εαυτό σου.

Όταν λέτε να δώσεις “κάποια γνώση εννοείτε σε θέματα αυτογνωσίας?

Ναι αυτό κυρίως με ενδιαφέρει. Θέλω αυτός που θα το διαβάσει να μπορεί να βλέπει τον εαυτό του μέσα σε αυτό. να ανοίγει ο προσωπικός του ορίζοντας αναγνωρίζοντας συμπεριφορές και επιλογές που ο ίδιος εφαρμόζει και που οδηγούν τελικά αυτές. Το θέμα του βιβλίου καταρχήν αφορά κάθε άτομο που στρέφεται μέσα του. Η ιστορία ανοίγει μονοπάτια ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και για τον εαυτό του.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα κατανοητό μυθιστόρημα χωρίς δυσνόητες έννοιες. ορολογίες ψυχολογίας, είναι από τα βιβλία που σε ταξιδεύουν, σε παίρνει μαζί του και σου κρατάει συντροφιά. Αναρωτιέται κανείς μέσα από τα κείμενά του αν πραγματικά την ζωή μας την κυβερνάει η μοίρα ή αν εμείς την κυβερνάμε..

Πείτε κάτι περισσότερο για την ιστορία του βιβλίου.

Μια μοιραία νύχτα τα τρομακτικά και απρόβλεπτα γεγονότα που συμβαίνουν σε ένα πάρτυ νεαρών παιδιών σφραγίζουν την υπόλοιπη ζωή της Μαρίζας. Μέσα σε αυτή κοσμοχαλασιά χάνεται με τον Στέφανο τον νεαρό άντρα που είχε μιλήσει μέσα της εκείνο το βράδυ. Αλλά η μοίρα θα τους δώσει και άλλη ευκαιρία. Η συνχρονηκότητα θα παίξει ρόλο στην ζωή που ζούνε.πολλές φορές η μοίρα μας ειδοποιεί για κάτι που θα γίνει αλλά εμείς δεν τα βλέπουμε τα σημάδια της μοίρας. Μερικές φορές θέλουμε να πάμε κόντρα σε αυτήν. Αν όμως βλέπουμε γύρω μας και παρατηρούμε σωστά θα δούμε ότι κάτι μας λέει μας φωνάζει από μακριά “όχι αυτό” και μας βάζει εμπόδια αλλά εμείς επιμένουμε να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια και πολλές φορές το πληρώνουμε ακριβά αυτό. Η μοναξιά είναι το αντίτιμο του εισιτηρίου της πεισματικής επιμονής. Και ναι” πρέπει να επιμένουμε στην ζωή μας για να αποκτήσουμε και να κερδίσουμε κάτι αλλά συγχρόνως πρέπει να ξέρουμε πότε να παραιτηθούμε από μια ιδέα ή ένα όνειρο…. Το βιβλίο αυτό όσοι το διαβάσουν θα καταλάβουν ότι είναι ένα βιβλίο που δικαιολογεί την ύπαρξή του και συγχρόνως είναι και μια καλή συντροφιά που θα σας ταξιδέψει.

lampropoulou-prosklisi-fw