Μια Νέα Ναυτιλιακή & Πετρελαϊκή Μετοχική Συνεργασία UPoilTankers Ltd – BITOUMINA A.E.

1132

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ιστορική συμφωνία για την από κοινού σύμπραξη της Αγγλικής εταιρίας  UPoilTankers Ltd και της Ελληνικής εταιρίας BITOUMINA A.E., για την από κοινού τους δραστηριοποίηση εμπορικά σε έργα στην Δυτική Αφρική και στα Εμιράτα, καθώς και την Μετοχική τους συνεργασία,  υπογράφηκε την Πέμπτη 10/8 στην  Θεσσαλονίκη, μεταξύ του CEO της  UPoilTankers Ltd. Χουλιαρά Θεόδωρου και του CEO της BITOUMINA A.E., Σάκη Δρουγγελίδη.

THEODORE CHOULIARAS
B.o.D. President & CEO 

 

Συγκεκριμένα :

  1. Η BITOUMINA A.E ως μια από τις ελάχιστες εταιρείες στον ελλαδικό χώρο που διαθέτουν ΟΛΕΣ τις Πετρελαϊκές Άδειες, όπως την Τύπου Α εμπορίας καυσίμων, Τύπου Β εμπορίας ναυτιλιακών καυσίμων και Τύπου Δ εμπορίας ασφάλτου, διαθέτοντας σύγχρονες παραγωγικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις δεξαμενισμού που ξεπερνάν τα 25.000 κ.μ.  σε ιδιόκτητη έκταση 63.000 τετραγωνικών μέτρων στην Θεσσαλονίκη, αποκτάει με ιδιωτική τοποθέτηση το 20% των μετοχών της  UPoilTankers Ltd.
  1. Η UPoilTankers Ltd στο καινούργιο Joint Venture ως Tanker Chartering Broker & Operator, αναλαμβάνει να οργανώσει την συνεχή παροχή πλοίων Τάνκερ, (από στόλο εταιριών με τις οποίες ήδη συνεργάζεται και ναυλώνει), για όλες τις overseas πετρελαϊκές εμπορικές εξαγωγές τους.
  1. Η UPoilTankers Ltd ως Cargo Oil Commodity Trader, αναλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη νέων αγορών εντός και εκτός Ευρώπης, και κυρίως και κατά αποκλειστικότητα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής και τις χώρες του κόλπου, στις οποίες έχει ήδη δίκτυο εμπορικών συνεργατών.
  1. Η UPoilTankers Ltd, αναλαμβάνει επίσης εκμεταλλευόμενη το δίκτυο Θεσμικών επενδυτών και χρηματοοικονομικών οίκων με τους οποίους ήδη συνεργάζεται, να προσελκύσει κεφάλαια είτε με την μορφή Trade Finance, είτε με την μορφή Κεφαλαίων που θα συμμετέχουν με ιδιωτική τοποθέτηση ή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Για τον λόγο αυτό με απόφαση του ΔΣ της η UPoilTankers Ltd θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για την εισαγωγή της στην παράλληλη χρηματιστηριακή αγορά της Κύπρου, εντός του 2022.

H Βitoumina ΑΕ και η UpoilTankers Ltd αναγνωρίζουν την συνεισφορά του κ. Λευτέρη Κοντού CEO της πλατφόρμας In4Capital.com σαν τον matchmaker του deal καθώς ήταν η αφορμή που ήρθαν οι δύο πλευρές σε επαφή και σε συμφωνία.