Ο κυκλος αγοράς του Bitcoin

939

Μετά την επανεξέταση του φράγματος των 50.000 $ στις αρχές Μαρτίου, η τιμή του Bitcoin διατηρήθηκε αρκετά σταθερά πάνω από αυτό το επίπεδο. Ακόμη και μια υποχώρηση την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου δεν μπόρεσε να διατηρηθεί, με τους ταύρους να ανεβάζουν την τιμή προς τα πάνω σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών κοντά στα 65.000$ .

Το επιχείρημα ότι οι καλές ειδήσεις ενισχύουν την αγορά είναι αυτονόητο απλώς και μόνο επειδή είναι αναμφισβήτητο ότι έχουμε δει ένα είδος φαινομένου FOMO (Fear of missing out) μεταξύ των ιδρυμάτων τους τελευταίους μήνες.

Ο ταύρος ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ενώ οι τιμές άρχισαν να αυξάνονται τον Οκτώβριο εξαιτίας κάποιων ειδήσεων, όπως ότι το PayPal εισήλθε στο χώρο κρυπτογράφησης και ότι η JPMorgan παρουσίασε το πολυαναμενόμενο νόμισμα JPM.

Φέτος, η MicroStrategy προχώρησε σε μια επική αγορά κρυπτονομισμάτων , συνοδευόμενη από την έγκριση της Tesla με επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Citigroup , επεκτείνοντας τις προσφορές υπηρεσιών τους σε κρυπτονομίσματα, πρόσθεσαν περαιτέρω αξιοπιστία στο επιχείρημα ότι η κρυπτογράφηση παίρνει τη θέση της ως περιουσιακό στοιχείο. Πιο πρόσφατα, η καταχώρηση της Coinbase στο Nasdaq – το πρώτο του είδους του στη βιομηχανία κρυπτογράφησης- διαδραμάτισε επίσης ρόλο στην σταθερότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην παγκόσμια ατζέντα ειδήσεων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η συνεχιζόμενη ώθηση για έγκριση Bitcoin ETF από τις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών παρέχει επίσης περαιτέρω θετικές σκέψεις.

Το πρόβλημα με το ότι οι τιμές καθοδηγούνται εξ ολοκλήρου από θετικά συναισθήματα που προκύπτουν από ευχάριστες ειδήσεις είναι ότι δημιουργείται ανησυχία για αστάθεια των τιμών μακροπρόθεσμα. Με απλά λόγια, αν οι καλές ειδήσεις στεγνώσουν, οι τιμές θα μπορούσαν να αντιστραφούν, δημιουργώντας ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα από τις κακές ειδήσεις σε μια κατακόρυφη αγορά.

Από αυτήν την οπτική γωνία, αξίζει να εξεταστούν μερικά από τα βασικά και εκτός της αλυσίδας στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στις τιμές. Εδώ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραμείνετε θετικοί. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν βασικές αρχές που υποδηλώνουν ότι ο ρυθμός ταύρων του 2021 δεν έχει τελειώσει. Τα δεδομένα Glassnode δείχνουν ότι ο όγκος του BTC που διατηρείται σε ανταλλαγές βρίσκεται σε συνεχή πτωτική πορεία, μειώνοντας την ρευστότητα.

Ωστόσο, ο αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν πάνω από 1.000 BTC η καθεμία έφτασε πρόσφατα σε υψηλό όλων των εποχών, υποδηλώνοντας ότι περισσότερες φάλαινες επιλέγουν να κάνουν hodl περισσότερο από ποτέ. Επίσης, οι ανθρακωρύχοι έχουν την τάση να συγκεντρώνουν περισσότερα BTC από αυτά που πωλούν. Εάν χρησιμοποιήσουμε τη θεωρία των κύκλων της αγοράς, φαίνεται αναπόφευκτο ότι το bull run θα τελειώσει κάποια στιγμή – το ερώτημα είναι πότε.

Εάν η δραστηριότητα πώλησης είναι ένδειξη, τότε η αιχμή εξακολουθεί να είναι κάπως μακριά. Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές φαίνονται απρόθυμοι να αφήσουν τις επενδύσεις τους , κάτι που συμβαίνει συνήθως κατά το δεύτερο μισό ενός κύκλου αγοράς καθώς επιδιώκουν να πάρουν κέρδη. Επομένως, αυτός ο ταύρος είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστος, με βάση τις προηγούμενες κορυφές τιμών.

Όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα, όταν η τιμή φτάσει σε επίπεδο πάνω από 50.000 $, η ​​αγορά bull πρόκειται να φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Εάν η ιστορία μπορεί να προβλέψει το μέλλον, θα δείξει ότι το bull τρέχει μόνο στα μισά του κύκλου αυτού, υποδηλώνοντας ότι η τιμή BTC στα 100.000$ είναι πιθανή πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Συνολικά, οι σταθερές βασικές αρχές σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αίσθηση του FOMO από τα ιδρύματα σημαίνουν ότι υπάρχει μια σταθερή υπόθεση για να πιστεύουμε ότι αυτή η αγορά ταύρων θα συνεχίσει να λειτουργεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Γκολιά Δανάη

Consultant of Hellenic Coin