Οι τάσεις της κρυπτογράφησης το 2021

1001

Το 2020 ήταν μια χαοτική και απρόβλεπτη χρονιά από όλες τις πλευρές. Όμως, παρά τις αβεβαιότητες που υπήρξαν στην αγορά κρυπτογράφησης, το 2020 παραμένει η χρονιά με τα υψηλότερα ρεκόρ τιμών και των πρωτοφανών βιομηχανικών ειδήσεων.

Μπαίνοντας στο 2021, η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα ξεκίνησαν με γρήγορο ρυθμό υιοθετώντας μεγάλα θεσμικά συμφέροντα για την τόνωση της βιομηχανικής ανάπτυξης. Το μέλλον φαίνεται υπέροχο για τους επενδυτές και οι μελέτες αναφέρονται σε μια τεράστια επανάσταση στην αρένα κρυπτογράφησης.

Το 2020, αρκετές κεντρικές τράπεζες σκέφτηκαν να εισαγάγουν τα ψηφιακά νομίσματα. Εμπειρογνώμονες που προέρχονται από αξιόπιστες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας αξιολογούν επί του παρόντος τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων ως εναλλακτικών χρηματοοικονομικών μέσων.

Ο Όμιλος Κεντρικής Τράπεζας χρησιμοποιεί μια ολιστική προσέγγιση για την αξιολόγηση των επιπτώσεων των προτεινόμενων CBDC. Θα αξιολογήσουν τα προτεινόμενα CBDC σχετικά με τη διασυνοριακή αποδοχή, τον οικονομικό αντίκτυπο στις συναλλασσόμενες χώρες και τα γενικά λειτουργικά και τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τα CBDC.

Η Κίνα έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία διανέμοντας το ψηφιακό της RMB σε 4 μεγάλες πόλεις και πολλές άλλες χώρες ακολουθούν το ίδιο.

Όταν χτυπά μια παγκόσμια πανδημία, αυξάνεται η ζήτηση για ανέπαφες χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις Fintech για τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες.

Μια τέλεια λύση για ανέπαφες συναλλαγές είναι η υιοθέτηση της τεχνολογίας Blockchain και η ενσωμάτωσή της στα χρηματοοικονομικά συστήματα. Με λύσεις που βασίζονται σε Blockchain, οι εταιρείες Fintech διευκόλυναν την ευκολότερη ανάκτηση, έκδοση και επαλήθευση ψηφιακών πιστοποιητικών, προωθώντας έτσι τις ανέπαφες συναλλαγές.

Η ανοδική τάση του Bitcoin

Στο τέλος του 2020, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπερνώντας τις PayPal, Mastercard και Visa.

Το 2021, η ανοδική τάση του BTC παρέμεινε, φτάνοντας στο υψηλό των 61 χιλιάδων $ και διατήρησε το χαμηλό των 50.000 $. Η αγορά από θεσμικούς επενδυτές και αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης ενδέχεται να έχει προκαλέσει αυτή την απόδοση.

Πηγή: TradingView

Επιπλέον, αξιόπιστες εταιρείες όπως η Square και η PayPal συμπεριλάβαν το BTC στις συναλλαγές τους, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των εμπόρων λιανικής. Όταν οι μεγάλοι παίκτες επενδύουν σε ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, ενισχύει την ελκυστικότητα αυτού του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και τελικά ενισχύει περαιτέρω επενδύσεις.

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)

Η DeFi χρησιμοποιεί την τεχνολογία Blockchain για να εξαλείψει τους μεσάζοντες κατά τη διαπραγμάτευση χρηματοοικονομικών μέσων ή την εκτέλεση χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια, ένα σύστημα βασισμένο σε Blockchain, που προάγει την αλληλεπίδραση μεταξύ ομολόγων και δανειστών, αγοραστών και πωλητών.

Επιπλέον, κάποιος έπρεπε να περάσει από μεσάζοντες όπως τράπεζες, μεσιτείες και ανταλλαγές για να αποκτήσει ένα χρηματοοικονομικό μέσο. Ωστόσο, η διαδικασία έχει απλοποιηθεί, χάρη στην DeFi.

Στις αρχές του 2020, τα κλειδωμένα περιουσιακά στοιχεία της DeFi ήταν αξίας 683 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μέχρι το τέλος του έτους, η αξία είχε αυξηθεί στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσοστό αύξησης άνω του 2000%. Διάσημοι επενδυτές, όπως ο Elon Musk, έχουν διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη διάδοση της DeFi.

Το μέλλον του Ethereum

Το Ethereum είναι το ψηφιακό νόμισμα που αναμένεται να επωφεληθεί περισσότερο από την επικράτηση έξυπνων συμβάσεων. Η DeFi βασίζεται στο Ethereum, πράγμα που σημαίνει ότι το Ethereum γίνεται πιο δημοφιλές καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα του DeFi.

Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν το Ethereum για διάφορους λόγους συμπεριλαμβανομένων των βελτιωμένων χαρακτηριστικών που εμφανίζονται στο Ethereum 2.0. Με την αναβάθμιση, οι συναλλαγές θα υποβάλλονται σε επεξεργασία γρηγορότερα και με ασφάλεια, ξεπερνώντας όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα. Με τέτοιες βελτιώσεις, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει τους χρήστες.

Πηγή: Coinmarketcap

Το Ethereum ξεκίνησε τη χρονιά με ανοδική τάση και η τιμή έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 2180 $.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι επενδυτές κρυπτογράφησης παρασύρονται με το Bitcoin και την απόδοσή του, αγνοώντας τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερες επικερδείς ευκαιρίες στον χώρο της κρυπτογράφησης. Οι τάσεις ευκαιρίας, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων, έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται και κάθε επενδυτής πρέπει να τις λάβει σοβαρά υπόψη του και να είναι επιφυλακτικός.

Γκολιά Δανάη

Consultant of Hellenic Coin