Η ιστορία πίσω από το ΟΝΟΜΑ …Γαλανάκης

3364

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Σταύρος Γαλανάκης & Κωνσταντίνος Γαλανάκης

ELVICTOR GROUP

Η ELVICTOR GROUP ιδρύθηκε το 1977 στον Πειραιά από τον Σταύρο Κ. Γαλανάκη με δραστηριότητες την Πρακτόρευση Πλοίων, καθώς και την εξεύρεση και Ναυτολόγηση ελληνικών Πληρωμάτων.

Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία – Crew Manager, που εισήγαγε τον όρο ΄΄Third Party Ship Management΄΄ (1978) αναλαμβάνοντας τη Διαχείριση δύο φορτηγών πλοίων της LYDIA MARINE LTD (NY), ως αντίκλητος στην Ελλάδα για τα υπό Ελληνική Σημαία πλοία της.

Εν έτει 1979, είναι η πρώτη εταιρεία – Crew Manager, που επανδρώνει ελληνικά πλοία με νοτιοκορεατικά Πληρώματα, κατόπιν, το 1981, με φιλιππινέζικα Πληρώματα, και στην πορεία και με άλλες εθνικότητες, όπως Ινδονήσιους, Πολωνούς, Λετονούς, Ρώσους, Ουκρανούς, Ρουμάνους, Γεωργιανούς, Αιγύπτιους, Ινδούς, καθώς και Ναυτικούς από Μιανμάρ, Σρι Λάνκα και Μαλδίβες.

Η ELVICTOR GROUP δραστηριοποιείται, όλα αυτά τα χρόνια, σε δύο νευραλγικούς τομείς της Ναυτιλίας:

I. Στο SHIP OWNING / THIRD PARTY SHIP MANAGEMENT έχοντας αποκτήσει 20 και πλέον πλοία, Φορτηγά και Chemical Tankers, υπό μορφή ιδιοκτησίας και Minority Shareholding.

II. Στο CREW MANAGEMENT, όπου από το 1982 υπήρξε και ο Μέντορας αυτής της δραστηριότητας.

Η ELVICTOR CREW MANAGEMENT LTD (CYPRUS) παρέχει τις υπηρεσίες της σε ελληνικές και ξένες εταιρείες στο Crew Management, και επανδρώνει 300 και πλέον πλοία Φορτηγά, Tankers, LPGs, Containers κλπ. με διάφορες εθνικότητες Ναυτικών σε χώρες όπου έχει δικά της γραφεία, όπως στις Φιλιππίνες, την Ουκρανία, τη Γεωργία, την Αίγυπτο κ.α. και έχει υποκατάστημα στην Ελλάδα, όπου παρέχει μέρος των υπηρεσιών της.

 • Το 1996 ήταν η πρώτη Crew Management εταιρεία, που έλαβε το ISO:9002 στην Ελλάδα.
 • To 2002 επιστοποιήθη, ως η πρώτη PAPERLESS Crew Management εταιρεία από το DNV GL, και αργότερα από την BUREAU VERITAS. Την ίδια χρονιά ξεχώρισε, ως o πρώτoς Crew Manager, που δημιούργησε α. μία CLOUD πλατφόρμα, τα ΄WEB ACCOUNTS΄ με online συστήματα μεταφοράς Data και β. VoIP SIP σύστημα επικοινωνίας, επιτρέποντας στους πελάτες του να επικοινωνούν με τα γραφεία του δωρεάν.
 • Το 2010 έλαβε πιστοποίηση ILO MLC, ως η πρώτη Crew Management εταιρεία παγκοσμίως.
 • Το 2011, η πρώτη, και πάλι, Crew Management εταιρεία, που τολμά μέσα στη Ναυτιλιακή κρίση να επενδύσει στο GREEN TECHNOLOGY, αλλάζοντας την IT υποδομή της εταιρείας από το παραδοσιακό Server – Client PC σε εικονικά περιβάλλοντα (virtual environments) ελαττώνοντας, κατ’αυτόν τον τρόπο, την κατανάλωση ρεύματος στο ελάχιστο.
 • Το 2017 είναι η πρώτη και μόνη Crew Management εταιρεία, που ιδρύει δική του Software εταιρεία, τη SEATRIX S.A., η οποία δημιουργεί τα πιο πρωτοποριακά και καινοτόμα CLOUD προγράμματα για το Ship Management και το Crew Management, προκειμένου να τα προωθήσει στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά.

Η ELVICTOR GROUP έχει διακριθεί στη Μανίλα των Φιλιππίνων και την Οδησσό της Ουκρανίας, ως η πιο οργανωμένη και καινοτόμος εταιρεία παροχής Ναυτεργατικού Δυναμικού, πρωτοπόρος σε θέματα διαφάνειας.

Είναι η μοναδική ελληνική Crew Management εταιρεία, που είναι μέλος της EBEN GR (European Business Ethics Network Greece) της INTERCARGO (The International Association of Dry Cargo Shipowners), INTERTANKO (The International Association of Independent Tanker Owners) και άλλων μεγάλων διεθνών ενώσεων.

Ενδεικτικά αναφέρονται :

 • BIMCO (Baltic and International Maritime Council)
 • HELMEPA (Hellenic Marine Environment Protection Association)
 • MARITIME HELLAS navigate the Greek cluster
 • PIRAEUS MARINE CLUB
 • SAFETY4SEA
 • THE INTERNATIONAL PROPELLER CLUB OF THE UNITED STATES, INTERNATIONAL PORT OF PIRAEUS

Η ELVICTOR GROUP θέλοντας να προσφέρει υψηλής ποιότητας Ναυτικούς και υπηρεσίες στους πελάτες της δημιούργησε:

 • Το 2011, δικό της Training Center στη Μανίλα των Φιλιππίνων.
 • Το 2018, δικό της Training Center στο Batumi της Γεωργίας, υπό την επωνυμία Qualship Georgia Maritime Training Center (QGMTC).

Εντός του 2020 αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμη Training Center στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Η ELVICTOR GROUP διαθέτει δύο ακόμη Ship Management εταιρείες, την EVIC MARITIME SA ΑΝ 89/67, η οποία διαχειρίζεται ένα Bulk Carrier 24.000 dwt και την ELVICTOR MANAGEMENT LTD ΑΝ 89/67, που επίσης διαχειρίζεται ένα Bulk Carrier 24.000 dwt.

Τον Οκτώβριο του 2019, η Elvictor Crew Management Ltd (Cyprus) συνήψε συμφωνία συνεργασίας με την THENABLERS Inc., η οποία εισήχθη στο Over-The-Counter (OTC) της χρηματαγοράς των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2019, αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας κατά 95%, προσθέτοντας και επιπλέον σκοπό, που βάσει του Business Plan είναι η εξαγορά Third Party Ship Management εταιρειών με majority ή minority συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο αυτών, υπό την προϋπόθεση και της ταυτόχρονης ανάθεσης του Crew Management των πλοίων στην Elvictor Crew Management Ltd (Cyprus).

Σκοπός και στόχος της εταιρείας είναι να ευοδωθεί το όραμά της στα επόμενα δύο χρόνια, έτσι ώστε κατέχοντας την παγκόσμια πρωτιά, ως η πρώτη Crew Management εταιρεία, που εισήλθε στο OTC των ΗΠΑ, να αποτελέσει και την πρώτη Crew Management εταιρεία, που θα εισαχθεί στον NASDAQ υπό μορφήν μιας διεθνούς επενδυτικής εταιρείας,  που πιθανόν να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Κατόπιν αίτησης της ELVICTOR GROUP INC. ενεκρίθη την 26η Φεβρουαρίου 2020 από τη FINRA (Financial Industry Regulatory Authority) τόσο η αλλαγή ονόματος από THENABLERS Inc. σε ELVICTOR GROUP INC. όσο και η αλλαγή του Ticker από TNBL σε ELVG.

Παράλληλα, έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο OTCQB, από τo Pink Sheets που είναι σήμερα, και αναμένει, έως τέλος Μαΐου, την έγκρισή της.

Η ELVICTOR GROUP INC., στα πλαίσια της προσέλκυσης νέων Επενδυτών, κυρίως σε επίπεδο Friends & Family, έχει προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω Private Placement, ενώ έχει ήδη αυξηθεί το ενδιαφέρον συμμετοχής νέων Επενδυτών.

Τον Μάρτιο του 2020, η Εταιρεία υπέγραψε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με γνωστή επενδυτική Τράπεζα της Νέας Υόρκης, ως Investment Bankers / Underwriters, προκειμένου να αντλήσει τα αναγκαία κεφάλαια βάσει του Business Plan, που ήδη εκπονεί η ERNST & YOUNG.