Εκδήλωση Ολομέλειας της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας

1078

Golf Γλυφάδας 13.07.2020

Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Γκολφ της Γλυφάδας και παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου κας Χριστιάνας Καλογήρου και κ. Βαγγέλη Κυριαζόπουλου, του Γραμματέα των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων κ. Νίκου Παγώνη, του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκου Ρωμανού, και εκπροσώπων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2020 η Ολομέλεια της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μέλη της Οργάνωσης ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρώτη φυσική συνάντηση μετά την δύσκολη συγκυρία της καραντίνας και της υποχρεωτικής κοινωνικής απομόνωσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ. κ. Λευτέρης Παπαναστασίου, αφού καλωσόρισε τα μέλη, σήμανε την έναρξη της Ολομέλειας και τόνισε το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε ως χώρα, και δεν είναι άλλο από την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας, την περαιτέρω προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.


Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα διοχετεύσει στη χώρα 32 δισ. ευρώ, μαζί με τα 19 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ, θα προσφέρει νέες προοπτικές στην ελληνική οικονομία, με άξονες, τις επενδύσεις στις υποδομές, την πράσινη οικονομία, τον εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.
Κατόπιν η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Ο. κα Αλεξάνδρα Γκανά, ο Γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων κ. Νίκος Παγώνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου και κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, και ο Διευθυντής του Γραφείου τύπου της ΝΔ κ. Νίκος Ρωμανός απηύθυναν τον δικό τους χαιρετισμό προς τα μέλη και την Οργάνωση.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Υπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος, αφότου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Οργάνωσης για την πρόσκληση, παρουσίασε εκτενώς και ουσιωδώς τον προγραμματισμό και τις δράσεις του Υπουργείου και εστίασε στις πολιτικές που θα δρομολογηθούν το προσεχές διάστημα.

Ενδεικτικά, ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη λιμενική πολιτική, η οποία και βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Υπουργείο Ναυτιλίας και Λιμενικό Σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα ως Ένα». Αγκυλώσεις και στρεβλώσεις στη λιμενική πολιτική αποτελούν πλέον παρελθόν και ζητήματα, όπως ο τομέας παροχής λιμενικών υπηρεσιών, βγαίνουν από τον «πάγο».

Ο Υπουργός επισήμανε ότι το προσεχές διάστημα θα χαρακτηριστεί από πολλές και σοβαρές παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στη ναυτική εκπαίδευση καθότι, όπως σημείωσε, «Δε γίνεται να αποτελούμε την Πρώτη Ναυτιλιακή Δύναμη παγκοσμίως χωρίς να διαθέτουμε και την αντίστοιχη ναυτική εκπαίδευση», ενώ υπογράμμισε τις ανάγκες της Ποντοπόρου Ναυτιλίας τόσο σε Αξιωματικούς όσο και σε κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη όλων των βαθμίδων της Ναυτεργασίας – ανάγκες ζωτικής σημασίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην Ακτοπλοΐα, η οποία δοκιμάζεται δίχως προηγούμενο μετά τις σοβαρότατες επιπτώσεις που επέφερε ο κορωνοϊός, αναλύοντας τα μέτρα στήριξης τα οποία έλαβε το Υπουργείο Ναυτιλίας ανταποκρινόμενο με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στα αιτήματα που προέκυψαν και τονίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να ενεργεί και να αποδεικνύει εμπράκτως τη στήριξη της Κυβέρνησης στον κομβικό αυτό κλάδο της Οικονομίας.

Από την ομιλία του κ. Υπουργού δεν έλειψαν οι αναφορές σε καίρια θέματα που απασχολούν τον Ναυτιλιακό Χώρο και τον Πειραιά, όπως η ανάπτυξη του προβλήτα 4, ενώ παρουσίασε και τις δράσεις Νησιωτικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκαν, για να κλείσει υπογραμμίζοντας τη σημασία και την αρωγή του Λιμενικού Σώματος όλο αυτό το διάστημα που υπηρετεί αδιάκοπα τον σκοπό του κόντρα σε όλες τις δυσκολίες.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ, και η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της ΝΔ ανανέωσε το ραντεβού της με τα μέλη της, ανακοινώνοντας ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει Ολομέλεια με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, ενώ το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει και η μεγάλη ετήσια ανοιχτή εκδήλωση, με την συμμετοχή φίλων της Οργάνωσης και παραγόντων της ναυτιλίας.