Ομιλία του Cpt Δημήτρη Ματθαίου

594

CEO της Arcadia shipmanagement, Chairman Green Award Foundation, Προέδρου του Ahepa Maritime Chapter

Στην τελετή για τα 10 χρόνια της  Maritime Economies

Αξιότιμε κ.Πολίτη, Αξιότιμε κ. Υπουργέ Ναυτιλίας της Κύπρου κ.Δημητριάδη, Ερίτιμη κα Γκερέκου Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Αξιότιμε Ύπατε Κυβερνήτη Ευρώπης της ΑΧΕΠΑ  κ,Μητρόπουλε, Αξιότιμε Κυβερνήτη Ελλάδος της ΑΧΕΠΑ κ.Βαρσάμη, Αξιότιμε Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι, αγαπητοί φίλοι.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση συμμετέχω σε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση και παραλαμβάνω ένα ξεχωριστό για μένα βραβείο από έναν άνθρωπο που τιμώ και υπολείπτομαι ιδιαίτερα, από τον κ.Διονύσιο Πολίτη Εκδότη και Ιδρυτή της Ναυτιλιακής και οικονομικής εφημερίδας Maritime Economies, αλλά και των άλλων εντύπων του εκδοτικού Ομίλου LibertyPress. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον συγχαρώ για το διαχρονικό και αδιάλειπτο ποιοτικό του αποτύπωμα μέσα στον εκδοτικό κόσμο, ‘οπου χαράζει την δική του διακριτή πορεία. Ο κ. Πολίτης καινοτόμος, οργανωτικός και δημιουργικός , καταφέρνει να μας εκπλήσσει όλους με κάθε τεύχος των εκδόσεων του, τα οποία φέρνουν πάντα την σφραγίδα της ποιότητας και της επικαιρότητας. Γιατί αποτελούν αφορμή για προβληματισμό και σκέψη για τους πλοιοκτήτες και τα στελέχη των ναυτιλιακών εταιρειών, αναβαθμίζοντας τις εκδόσεις αυτές σε θεσμό για την Ελληνική Ναυτιλία,

Και ακόμα πιο τιμητική είναι η βράβευση αυτή για εμένα γιατί προέρχεται από ένα πολύτιμο συνοδοιπόρο μου στο AHEPA Maritime chapter όπου ο κ.Πολίτης ως Αντιπρόεδρος είναι ένας αξιόπιστος και υπεύθυνος συνεργάτης μου. Μέσα από τα κοινά ταξίδια για την Ιθάκη των ονείρων μας και μέσα από τους κοινούς αγώνες για έναν καλύτερο κόσμο με αλληλεγγύη και ανθρωπιά ο Διονύσης και εγώ έχουμε χτίσει μια βαθιά και ουσιαστική, ανθρώπινη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και υποστήριξης. Στο κοινό μας έργο μέσα από την ΑΧΕΠΑ προσφέρουμε στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας και οργανώνουμε δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης με αθρόα και ενθουσιώδη συμμετοχή, με γενναιοδωρία και σεμνότητα και με μοναδικό στόχο την ευημερία των συμπολιτών μας και την βελτίωση της κοινωνίας μας.

Κλείνοντας απευθύνω ξανά τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Εκδότη κ. Διον.Πολίτη , στην Αρχισυντάκτρια κα Έφη Κόλλια και στον Διευθυντή έκδοσης κ.Μεγαριώτη Ιωάννη για την κυκλοφορία και την εδραίωση του πρωτοποριακού τους εγχειρήματος το οποίο υποστηρίζουμε εγκάρδια προς όφελος της ναυτιλίας μας.

Αξιότιμοι συμμετέχοντες «πλοίο διαρκείας η χώρα μας» όπως την ονομάζει ο Ελύτης και πορευόμαστε μαζί της.

Εμείς οι Έλληνες Αειναύτες ας κάνουμε άλματα πιο γρήγορα από την φθορά, πιο μπροστά από την εποχή μας και από τις εξελίξεις και ας δώσουμε σάρκα και οστά στα οράματα μας για ένα λαμπρό μέλλονγια όλους μας, αντάξιο των προσδοκιών και της ιστορίας μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο.