Συνέντευξη του Τόνι Σφήνου

585

Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

Φωτογραφίες Γιάννης Γκογκόπουλος
Η συνέντευξη έγινε στον Βοτανικό Plus όπου και εμφανίζεται.

Είναι διαφορετικός ..Είναι σόουμαν και φέτος κάνει την ανατροπή !! Σε ένα show που θυμίζει κάτι από «Chicago θα γίνει Δον Κορλεόνε ο Τόνυ Σφήνος.  Μας μεταφέρει στην εποχή εκείνη που πολλοί ζηλεύουν γιατί ο ερωτισμός είναι διάχυτος και όλοι ζουν έντονα και προκλητικά. Εμείς του κάναμε μια μικρή ανάκριση και μας είπε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε πάντα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Τόνι Σφήνο. Θέλω να μου πεις τι υπερπαραγωγή έχεις ετοιμάσει φέτος εδώ στο Βοτανικός Plus.

Φέτος είμαστε στο 1910-1920 καμπαρέ ποτοαπαγόρευση Moulin Rouge, Cotton Club, Chicago, έχουμε επιρροές από αυτά και θυμάστε τα Tommi Gun τα όπλα; Αυτό το κάναμε  “Τόνι Gun”  σαν τίτλο.                                                                                                    Είμαστε εκεί σ’ αυτή την εποχή με την Sagia η Βαρβάρα η Νεντή, ο Αντώνης ο Παπαηλίας, επταμελής ορχήστρα και μπαλέτο.

Κάθε Σάββατο στο Βοτανικός Plus

Νομίζω δεν θα μπορούσες να  κάνεις κάτι λιγότερο, το πιστεύεις αυτό;

Ναι αυτό γίνεται γιατί τώρα βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά.

Ανεβάζεις πολύ το πήχη σ’ αρέσει;         

Μ’ αρέσει πολύ. Είναι απαιτητικό βέβαια πολύ, αρχίζει ο κόσμος και θέλει κι άλλο, αλλά μ’ αρέσει αυτό το challenge. Να αλλάξουμε και λίγο. Όλο τα ίδια και τα ίδια τα βαριέται ο κόσμος.

Δεν φοβάσαι το ρίσκο;

Όχι μου αρέσει να ρισκάρω πολύ

Είχες περάσει κάποια χρόνια που δεν ήσουν στην επικαιρότητα, τόσο στα πάνω σου. Παρόλα αυτά και τότε ρίσκαρες;    

Ναι και τότε ρίσκαρα.                                                                                                    Μπορεί να μην ήμουν στην επικαιρότητα, αλλά εμείς σε όποιο μαγαζί κι αν ήμασταν ήταν πάντα γεμάτο και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν έχω δουλέψει σε άδειο μαγαζί ποτέ.

Αυτό το λέει ο κόσμος. Ακούω κόσμο που λέει ότι ο Τόνι όπου και να βρεθεί, σε μικρό μπαράκι, σε live σε μαγαζί γίνεται ο χαμός. Υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται ότι σε παίρνανε στα μπαρ και πήδαγες  πάνω στον κόσμο και υπάρχουν άνθρωποι που σε θυμούνται που σ’ έχουν δει πριν αρκετά χρόνια.

Έχεις δίκιο. Ο κόσμος δεν ξεχνάει θυμάται πάντα. Και τα  καλά και τα κακά. Έχω ζήσει όμως πολλές τέτοιες στιγμές και πραγματικά ευχαριστώ τον θεό για όλο αυτό.

Πως το εισπράττεις όλο αυτό που ανεβάζεις τον πήχη άλλα σε ακολουθούν;

Μ’ αρέσεις πάρα πολύ να ξέρεις πόσο χαίρομαι μ’ αυτούς που έρχονται και μου λένε Τόνι σε είχαμε δει το 2013. Μ’ αυτούς τρελαίνομαι γιατί έχουν κάτι εικόνες στο μυαλό τους και εξακολουθούν και έρχονται να δουν την καινούργια μου δουλειά , γιατί υπάρχει και κόσμος που σκέφτεται τον είδα μια φορά τι άλλο να δω. Όσοι έρχονται σίγουρα βλέπουν κάτι διαφορετικό κάθε φορά.

Έτσι είναι κάθε χρόνο είσαι διαφορετικός.

Φέτος πάλι είμαστε πάρα πολύ διαφορετικοί παρόλο που είμαστε στο ίδιο μαγαζί, αλλάξαμε τα σκηνικά μας, αλλάξαμε το πρόγραμμα και είμαστε άλλοι …

Νομίζω αυτό το στυλ του μαγαζιού σας πάει. Αυτό το θεατρικό σκηνικό.

Ακριβώς, έχει αυτή την πασαρέλα που μπαίνω κι εγώ μέσα στον κόσμο, γιατί αυτό μου άρεσε πάντα, πως είναι δυνατόν να είναι γύρω μου ο κόσμος να παίζουμε μαζί.

Θυμάμαι πέρσι που ο κόσμος όλος ήταν όρθιος και ήταν σαν να σε αγκαλιάζαμε πέφτανε όλοι πάνω σου είχαν όλοι selfie.

Έδωσα αγώνα εγώ ήθελα εφέτος να φέρω τα μπαλκόνια μπροστά να έχω κόσμο να μου πιάνει το χέρι, αυτό ήθελα αλλά δεν γινόταν.

Αυτή την σχέση με τον κόσμο την ήθελες πάντα; Δεν φοβήθηκες ποτέ; Σκέφτηκες “να μην είμαι τόσο κοντά με τον κόσμο”;

Όχι πάντα τους ήθελα κοντά κι εγώ πήγαινα ανάμεσα τους και νομίζω πως αυτή η ζεστασιά του κόσμου με τον Τόνι  είναι που βλέπουν και εκτιμούν. Κι αν εγώ γυρίσω την πλάτη μου ή δεν βγάλω φωτογραφίες με τον κόσμο στο τέλος της βραδιάς θα παρεξηγηθούν.  Έτσι με έχουν μάθει να είμαι κοντά τους μέχρι να αδειάσει το μαγαζί και μετά φεύγω.

Όντως το λένε.

Μια φορά ήμουν πάρα πολύ άρρωστος και το είπα στο μικρόφωνο και είδα που στεναχωρήθηκαν και τελικά έκατσα και έβγαλα φωτογραφίες μαζί τους παρόλο που ήμασταν κάπου βόρεια και έκανε πολύ κρύο.

Και παρουσιαστής. Τι έκπληξη ήταν αυτή;

Το ήθελα πάρα πολύ να κάνω τηλεόραση

Είναι πάρα πολύ ωραίο το βλέπω και γελάω

Μ’ αρέσει έρχονται τα ζευγαράκι κουρδισμένα μέσα στην τρέλα τους. Μου ταίριαζε σαν concept όταν μου το πρότειναν από τον ANT1 είπα αυτό είναι πολύ ωραίο. Πιάνει την οικογένεια. Εμείς έχουμε ένα κενό στο κοινό μας. Δηλαδή ποτέ δεν είχαμε παιδάκια, τα παιδάκια δεν πιάνουν αυτό το είδος, μόνο αν οι γονείς είναι φανατικοί με τα sixties, οπότε τους έχουν κάνει ένα training. Τώρα έχουμε τα παιδάκια, μετά χάνουμε τις ηλικίες από δεκατέσσερα μέχρι είκοσι που ακούν άλλα είδη και μετά έχουμε όλους τους υπόλοιπους έως ογδόντα ενενήντα χρονών. Και μόνο αυτό είναι μαγικό.

Θα συνεχίσεις; Απ’  ότι φαίνεται θα συνεχίσεις γιατί έχει καλά νούμερα πάει καλά. Τα ζευγάρια περνάνε ωραία;

Ναι περνάνε ωραία. Έρχονται κάνουν και λένε τα δικά τους εγώ τους τσιγκλάω, αυτοί ξεδιπλώνονται τελείως.

Τους ανοίγεις.

Τους ανοίγω πριν βγουν στις κάμερες και όταν βγουν έχουν πάρει ήδη μπρος. Διασκεδάζουμε πριν, βγάζουμε και φωτογραφίες και στην κάμερα είναι έτοιμοι

Δεν θέλω να σε κουράσω πολύ. Θέλω να μου πεις οικογένεια γάμος;

Θα κάνω κάποια στιγμή θα σοβαρευτώ κι εγώ … (γέλια πολλά)

Αφού έχεις κάνει

Μεθυσμένος στο Las Vegas.

Ωραία να μείνω σ’ αυτό λοιπόν.   Θέλω να μου πεις μια ατάκα που θα πείσει ακόμα κι αυτούς που δεν θέλουν να έρθουν στον Βοτανικό. Που θα τους κάνει να έρθουν.  

Εγώ επειδή σε παρακολουθώ χρόνια και ξέρω ποιος είσαι και αγαπώ όλο αυτό που κάνεις, θέλω να τους πω ότι φέτος ειδικά να μην το χάσουν.

Εγώ θα ασπαστώ την γνώμη σου και επίσης θα προσθέσω, αν βρουν χρόνο να έρθουν, αν  όχι δεν πειράζει κάποια στιγμή θα έρθουν και θα το δουν.

Κάποια στιγμή πιστεύω θα σε πετύχει όλος ο κόσμος κάπου. Δεν θα γλυτώσουν από τον Τόνι Σφήνο ποτέ.

Τους την φυλάω κάπου θα με πετύχουν …