Συνέντευξη Δήμητρας Μανθεάκη- ο Άγνωστος που Παντρεύτηκα

1289

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;

Το έναυσμα για να ξεκινήσω να γράφω ήταν αρχικά για να εκφράσω τα συναισθήματα που μου προκαλούσαν οι διάφορες καταστάσεις στην κοινωνία, όπως συνθήκες διαβίωσης, κακοποίηση των γυναικών και των αδυνάτων.

Γενικά βιαιότητα και διαφθορά στο έπακρο καθώς και η ατιμωρησία όσων προκαλούσαν κακό στους άλλους είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Από που εμπνευστήκατε την ιδέα του βιβλίου;

Το εμπνεύστηκα από μια ξένη δικογραφία, αλλά το δύσκολο κομμάτι του βιβλίου ήταν να συνδεθούν τα βασικά στοιχεία με τη μυθοπλασία, ώστε να υπάρχει μια λογική σειρά των γεγονότων και να αποκτήσει ενδιαφέρον το βιβλίο. Συνάντησα πολλές δυσκολίες στη σύνδεση των γεγονότων ώστε να υπάρξουν λογικές εξηγήσεις στη σωρεία των γεγονότων που απάρτιζαν την ιστορία. Δεν έμεινα σταθερή σε μια συγκεκριμένη  πορεία ή στη κατάληξη των ηρώων, πράγμα που συμβαίνει σε όλα μου τα βιβλία, γιατί αλλιώς ξεκινάω και αλλού καταλήγω, εκτός αν καταγράφω αληθινές ιστορίες που τις αποδίδω αυτούσιες.

Μιλήστε μας λίγο για τους ήρωές σας

Η κεντρική ηρωίδα η Δανάη, είναι μια γυναίκα που από μικρό παιδί έζησε μια απίστευτη περιπέτεια, έναν πραγματικό εφιάλτη που οι συνέπειες του την ακολούθησαν και στην υπόλοιπη ζωή της.

Ο σύζυγος της ο Ντάγκλας είναι ένας σκληρός άνθρωπος που την περιθωριοποιεί ως σύζυγο και ως μητέρα.

Ο Τόμας ο εραστής της Δανάης είναι ένας τρυφερός άνθρωπος, βαθιά ερωτευμένος, τρυφερός και ευαίσθητος που θα κληθεί να πληρώσει τη σχέση του με τη Δανάη, από τον εκδικητικό Ντάγκλας.

Μεγαλύτερη αδυναμία έχω στον Τόμας Πάπας για την ευαισθησία του, την τιμιότητά του και κυρίως τη διακριτικότητα του.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δυσκολότερο κομμάτι της συγγραφής και  πόσο χρόνο σας πήρε η ολοκλήρωση του καινούργιου σας βιβλίου;

Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να γράψεις μια ιστορία  με ενδιαφέρον, να μην κάνεις τον αναγνώστη να πλήξει και να αφήσει το βιβλίο από τις πρώτες σελίδες. Η συγγραφή ενός βιβλίου, μου παίρνει συνήθως ένα χρόνο περίπου.

Ο αναγνώστης που θα πάρει στα χέρια του το βιβλίο σας, τι είδος μυθιστορήματος θα περιμένει να διαβάσει;

Θα διαβάσει ένα βιβλίο με πλοκή, πολλές ανατροπές, μυστήριο αλλά και για έναν μεγάλο έρωτα που μοιάζει καταδικασμένος εκ προοιμίου.

Οι ήρωές του βαδίζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια και διακυβεύονται, όχι μόνο η επαγγελματική υπόσταση αλλά και η ίδια τους η ζωή.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Website: www.oceanosbooks.gr / e-mail: info@oceanosbooks.gr