Προξενικό σώμα Ελλάδος-Εορτασμός νέου έτους και κοπή Βασιλόπιτας.

2012
Πρόεδροs του Προξενικού Σώματος Κος Χάρης Βαφειάς, Πρόξενος των Φιλιππίνων στον Πειραιά, Αντιπρόεδροs του Προξενικού Σώματος, Κος Χρήστος Βαρδίκοs, Πρόξενοs της Κοινοπολιτείας της Δομίνικα στην Ελλάδα, Γενικός Γραμματέας Κος Μιγκέλ Καπουάνο, Πρόξενος της Νικαράγουα στην Ελλάδα . Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Προξενικού Σώματος Κος Αλέξανδρος Σούτος Πρόξενος της Λιβερίας με τον πρεσβη της Αλγερίας στην ελλαδα (κεντρο).

 

Κος Χάρης Βαφειάς εκφωνεί λόγο

Την Δευτέρα στις 25 Φεβρουαρίου, το Προξενικό Σώμα της Ελλάδος παρέθεσε δείπνο για τον εορτασμό του νέου έτους και την κοπή της Παραδοσιακής Βασιλόπιτας.

Το Προξενικό Σώμα Ελλάδος  (Consular Corps in Greece) ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των Προξένων που έχουν ως χώρα διαπίστευσης την Ελλάδα ή κάποια Περιφέρεια αυτής.

Πρόεδρος του Προξενικού Σώματος τον Κος Χάρης Βαφειάς, Πρόξενος των Φιλιππίνων στον Πειραιά, παραδίδει αναμνηστική πλακέτα στον Επίτιμο Πρόεδρο του Προξενικού Σώματος Cpt Νικόλαο Σούτο Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Λιβερίας στην Ελλάδα

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων το Προξενικό Σώμα  μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας μεταξύ των μελών του στα οποία περιλαμβάνονται ξένοι διπλωμάτες και  Προξενικοί Λειτουργοί. Στις δραστηριότητες του Προξενικού Σώματος,  συγκαταλέγονται η διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων, εκθέσεων, ομιλιών και  επισκέψεων  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ξενάγηση σε ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία αλλά και σημαντικά αξιοθέατα. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν αποδειχθεί πολύτιμη εμπειρία γνωριμίας των ξένων διπλωματών με την Ελλάδα.

Ο Κος Ιωάννης Πλακιωτάκης μετά της συζύγου του και της ΑΕ της Πρέσβεως του Μαυροβουνίου Κας Ana VUKADINOVIĆ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προήλθε μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου, 2019 εξέλεξε, Πρόεδρο του Προξενικού Σώματος τον Κο Χάρη Βαφειά, Πρόξενο των Φιλιππίνων στον Πειραιά, Αντιπρόεδρο του Προξενικού Σώματος, τον Κο Χρήστο Βαρδίκο, Πρόξενο της Κοινοπολιτείας της Δομίνικα στην Ελλάδα και Γενικό Γραμματέα τον Κο Μιγκέλ Καπουάνο, Πρόξενο της Νικαράγουα στην Ελλάδα.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Προξενικού Σώματος βρίσκουμε επίσης τον Αλέξανδρο Σούτο Πρόξενο της Λιβερίας, το Ναύαρχο εν αποστρατεία  Στυλιανό Αναστόπουλο ο οποίος εκπροσωπεί ως Πρόξενος τις Μπαχάμες αλλά και τον Δρ. Ιωάννη Λύρα, Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά.

Κος Νότης Μιταράκης με τον κ. Δημήτρη Καμμένο

Την Δευτέρα στις 25 Φεβρουαρίου στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών, πολλοί ξένοι Πρέσβεις, Βουλευτές,  Δημοσιογράφοι , Επίτιμοι Πρόξενοι καθώς και ξένοι διπλωμάτες οι οποίοι υπηρετούν στην Ελλάδα ως Πρόξενοι. Χορηγός της βραδιάς ήταν ο Ομιλος του Ιατρικού Κέντρου, που δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου όχι μόνο απήυθηνε θερμό χαιρετισμό αλλά και ανακοίνωσε την  δημιουργία του «Διπλωματικού Διαβατηρίου Υγείας», ενός ειδικού προγράμματος, που θα απευθύνεται στα μέλη του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια σειρά μοναδικών προνομίων στους κατόχους του στα νοσοκομεία του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και της συνεισφοράς του Διπλωματικού και Προξενικού στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας.

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Συμβούλος του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου μετά της συζύγου του Κας Ροή Δανάλη Αποστολοπούλου και της ΑΕ Πρέσβεως του Μαυροβουνίου Κας Ana VUKADINOVIĆ