Ν. Σαντορινιός: Το υπουργείο Ναυτιλίας στηρίζει τη δυναμικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και τη διατήρησή της ως παγκόσμιας δύναμης.

1278

Ν. Σαντορινιός: Το υπουργείο Ναυτιλίας στηρίζει τη δυναμικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και τη διατήρησή της ως παγκόσμιας δύναμης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε πως «η ναυτιλία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών.

Με κεντρικό θέμα τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το 11ο Ναυτιλιακό Συνέδριο που διοργανώθηκε από τη ναυτιλιακή εφημερίδα Maritime Economies και το Ινστιτούτο Ναυτιλιακών και Οικονομικών Μελετών, στο Πολεμικό Μουσείο.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε πως «η ναυτιλία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών καθώς προσφέρει υψηλή ποιότητα εργασίας σε πάνω από 615.000 ανθρώπους στην ΕΕ, συνεισφέρει 147 δισ. στο ακαθάριστο εισόδημα της ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα στη χώρα μας πάνω από 10 δισ. έρχονται στο εθνικό ΑΕΠ από τη ναυτιλία».

Μάλιστα διευκρίνισε πως το θέμα του συνεδρίου, η χρηματοδότηση δηλαδή της ναυτιλίας «είναι απόλυτα συναφές με τις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο στηρίζει τη δυναμικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και τη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητάς της να οσμίζεται τις τάσεις της εποχής και να προβαίνει σε καίριες επενδύσεις προκειμένου να συνεχίσει να ηγείται στην παγκόσμια ναυτιλία».

Για το υπουργείο και την κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, «η προάσπιση των συμφερόντων της ναυτιλίας μας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα καθώς η ελληνική ναυτιλία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μίας δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας που την έχει αναδείξει σε παγκόσμιο πρωτοπόρο του συγκεκριμένου κλάδου. Η ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας στηρίχθηκε σε σταθερές αξίες πάνω στις οποίες καταφέραμε να προσαρμόσουμε σημαντικές πρωτοβουλίες με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξή της».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφερόμενος στο θέμα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης επεσήμανε πως «σήμερα οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν εξοικειωθεί με τα εναλλακτικά είδη χρηματοδότησης όπως το χρηματιστήριο, τις τράπεζες τις ‘Απω Ανατολής είτε σε δανειακό επίπεδο είτε σε μορφή leasing. Η επένδυση στην ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα των υπηρεσιών, την εκπαίδευση, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, θα διατηρήσει τη χώρα μας στην πρωτοκαθεδρία του παγκόσμιου ναυτιλιακού στίβου. Η επένδυση στην ποιοτική ναυτιλία και σε νέους τύπους περιβαλλοντικά φιλικών πλοίων, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Η Ελλάδα είναι και θα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Με βελτιωμένη παρουσία στα όργανα της ΕΕ και στον IMO, με στρατηγικό όραμα, θα συνεχίσει να αποτελεί τη σταθερά κινητήριο δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Σαντορινιός.

ΠΗΓΗ:left.gr