Η MARITIME ECONOMIES γιόρτασε τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της

491

Η  MARITIME ECONOMIES γιόρτασε τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της

Σε μια εντυπωσιακή τελετή στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων η Maritime Economies γιόρτασε τα 10 χρόνια από την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε το 2012.

Σε μια αίθουσα με έντονο συμβολισμό, γεμάτη από ανθρώπους του Ναυτιλιακού χώρου και όχι μόνο ξεκίνησε η τελετή με μια αναδρομή από τον εκδότη της Maritime Economies στα χρόνια 2012-2022 και παρουσίαση των στελεχών της εφημερίδας που συνέβαλαν από την αρχή στην καθιέρωση του εντύπου στην πρώτη θέση του βάθρου της ενημέρωσης των στελεχών της Ναυτιλίας.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν τα MARITIME ECONOMIES AWARDS 2022, κάτι το οποίο σκοπεύει να γίνει θεσμός, (όπως τα ετήσια συνέδρια της Maritime Economies) και κάθε χρόνο να βραβεύονται άνθρωποι της ναυτιλίας για τη δράση τους μέσα στον χρόνο, καθώς και επιχειρηματίες άλλων κλάδων που προσφέρουν στην κοινωνία και το έργο τους αφήνει ανεξίτηλο σημάδι.

Η τελετή βράβευσης ξεκίνησε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη που βραβεύτηκε για το συνολικό του έργο στην Ελληνική Ναυτιλία.

Ακολούθησε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου κ. Δημητριάδη Βασίλη  που τιμήθηκε για την προσφορά του στην Κυπριακή Ναυτιλία, αλλά και την επίτευξη της συμφωνίας για την έναρξη της ακτοπλοικής σύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας.

Ακολούθησε η βράβευση του Δρ Αποστολόπουλου Βασίλη Διευθ.Συμβούλου του Ιατρικού Κέντρου για την προσφορά του στον χώρο της Υγείας αλλά και για το τεράστιο κοινωνικό του έργο.

Επίσης  η βράβευση του Χάρη Βαφειά για την προσφορά του στην Ελληνική Ναυτιλία και το φιλανθρωπικό του έργο.

Αμέσως μετά βραβεύτηκε ο Cpt Δημήτρης Ματθαίου CEO της Arcadia Shipmanagement , chairman του Green Award Foundation και Πρόεδρος του Ahepa Maritime Chapter  για την πολύχρονη καριέρα του στη  Ναυτιλία αλλά και για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του είτε προσωπικά είτε σαν Πρόεδρος της Ahepa.

Στη συνέχειαη βράβευση τεσσάρων ανθρώπων της ναυτιλίας που η καριέρα τους στον χώρο αλλά και η προσφορά τους ξεπερνάει τα 40 χρόνια.Με τον Λάμπρο Χαχάλη (50 χρόνια)π.Αντιπρόεδρο του Bureau Veritas ,τον Ηλιόπουλο  Παναγιώτη  (42 χρόνια) ILIOS Shipping , Γαλανάκη Σταύρο (45 χρόνια ) Elvictor , John Gaucci-Maistre (45 χρόνια) GM INTERNATIONAL.

Ακολούθησε η ενότητα Τουρισμός και η βράβευση της κας Γκερέκου Άντζελας , Προέδρου του Ε.Ο.Τ. για την προσφορά της στον Τουρισμό , καθώς και η βράβευση της Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου ΑΕ για την μεγαλύτερη Μαρίνα των Βαλκανίων , βραβείο που παρέλαβε ο Διευθ.Σύμβουλος κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος.

Η τελετή συνεχίστηκε με την ενότητα εκπαίδευση όπου βραβεύτηκε ο Cpt Τζωρτζάτος Παναγής Πρόεδρος της Cosmos Nautical Training center  για το έργο της Ναυτικής του Ακαδημίας στην Ελλάδα και την Κύπρο και η κα Τριανταφύλλου Άννα του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών για την προσφορά της στην εκπαίδευση.

Τέλος βραβεύτηκαν από τον χώρο της ναυτιλίας για τις δράσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια οι Σαρρής Γεώργιος Πρόεδρος και Διευθ.Σύμβουλος της Enterprise shipping ,  Ανδρεάδης Γεώργιος για λογαριασμό του Bureau Veritas ,  Χιωτόπουλος Ιωάννης για λογαριασμό του DNV ,  Ζολώτας Σπύρος για λογαριασμό του RINA ,  Κωνσταντίνου Κώστας CEO της MOORE ,  Μαργέτης Γεώργιος CEO της Margetis Maritime ,  Κορκίδης Βασίλης Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά για το τεράστιο έργο του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά και οι Πολίτης Βασίλης της MSI και Γκούτος Μιλτιάδης της FYLY  για τη συμβολή τους στην πιο αναπτυσσόμενη εταιρεία για το 2021 στον χώρο του τουρισμού  yachting και στην συμβουλευτική υποστήριξη σε 62 μαρίνες.

Ακολούθησε πλούσιο γεύμα από την εταιρεία ΑΛΦΑ Αθηναικές  γεύσεις  και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι από την Κατερίνα Βερβέρη.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τους χορηγούς της εκδήλωσης που χάρη στην προσφορά τους απολαύσαμε αυτή την ωραία εκδήλωση και συγκεκριμένα στις εταιρείες COSMOS NAUTICAL TRAINING CENTER , ILIOS SHIPPING και ARCADIA SHIPMANAGEMENT.