Εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των Κρυπτονομισμάτων

1056

Σήμερα θα ενημερωθούμε για τις σημαντικές εξελίξεις γύρω από τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα. Την εποχή όπου ο ιός αδρανοποιεί την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ο τομέας των κρυπτονομισμάτων ανθίζει. Λόγω των επιβαλλόμενων μέτρων, αναγκαστήκαμε να στραφούμε σε ψηφιακές μεθόδους για να πραγματοποιήσουμε τις εργασίες μας. Στην συνέχεια θα δούμε τις εξελίξεις για τα CBDC (τα κρυπτονομίσματα που δημιουργήθηκαν από κεντρικές τράπεζες) και άλλα νέα, όσον αφορά τον κόσμο της blockchain.

Ξεκινάμε με εξελίξεις από την ανατολή και πιο συγκεκριμένα από την κεντρική τράπεζα της Κίνας. Είχε δημιουργηθεί ένα πιλοτικό ψηφιακό γουαν βασισμένο στην blockchain, το οποίο ξεπέρασε τις τέσσερις εκατομμύρια συναλλαγές. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε  χωρίς προβλήματα και εξυπηρέτησε συναλλαγές αξίας  299 εκατομμυρίων δολαρίων σε αξία. Συνεχίζουμε με την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας όπου σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής blockchain υπηρεσιών καθώς και με δύο εμπορικές τράπεζες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα project CBDC. To πιλοτικό κρυπτονόμισμα θα δημιουργηθεί με σκοπό να εισχωρήσει στην αγορά και θα βασιστεί πάνω στον κώδικα του Ethereum. Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρόεδρος Christine Lagarde εξέδωσε μια φόρμα για να μαζέψει γνώμες από την δημόσια κοινότητα, για την δημιουργία ενός ψηφιακού ευρώ.

Σε άλλα νέα, δύο εταιρείες στον τομέα των ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συνεργάζονται για να φτιάξουν μια χρεωστική κάρτα κρυπτονομισμάτων που θα λανσαριστεί στην Αμερική. Αυτή η κάρτα θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες της να μετατρέπουν αυτόματα τα κρυπτονομίσματα σε δολάρια για να πραγματοποιούνται οι αγορές με αυτήν, και ο χρήστης θα μπορεί να σηκώνει χρήματα από οποιοδήποτε ΑΤΜ παγκοσμίως. Όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες, η εταιρεία Verizon που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Αμερική ανακοίνωσε την έναρξη ενός project ονόματι Full Transparency initiative κατασκευασμένο σε blockchain με την βοήθεια της Huge, MadNetwork και AdLedger. Δε έχει δοθεί ακόμη η ακριβής λειτουργία του αλλά σίγουρα θα αυξήσει την αξιοπιστία της εταιρείας και θα γίνει πιο ανταγωνιστική.

Αξίζει να αναφερθούμε τώρα για μία ακόμη φορά στο Bitcoin αφού στο τέλος του περασμένου μήνα ανέβηκε στα 14.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές του 2018. Διάφοροι παράγοντες συντέλεσαν στην σταδιακή του αύξηση των τιμών και ένας από τους τωρινούς είναι η PayPal. Πριν από ένα δεκαήμερο, η εταιρία αποφάσισε να δέχεται συναλλαγές με Bitcoin καθώς και με άλλα κρυπτονομίσματα, πράγμα που ώθησε την αξία τους προς τα πάνω.

Συνοψίζοντας, με τις εκάστοτε αρχές κάθε χώρας να ωθούν τις κεντρικές τράπεζες τους στην δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων, να δοκιμάζουν πιλοτικά προγράμματα και να κάνουν συμφωνίες εκατομμυρίων, το μόνο σίγουρο είναι ότι στην επόμενη πενταετία, θα έχουν φτάσει τα κρυπτονομίσματα και η blockchain τεχνολογία στον καθημερινό πολίτη.

Ηλίας Σκουρλής

Financial advisor of Hellenic Coin