Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

1109

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων πραγματοποίησε την 24η Ιανουαρίου 2020 την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ξενοδοχείο Athenaum InterContinental Athens Hotel σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα.

Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, συνοδεία χορωδίας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος, κ. Σημαντώνης αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις του ελληνικού shortsea εστιάζοντας στα θέματα της εθνικής νομοθεσίας και των στρεβλώσεων του υψηλού κόστους λειτουργίας, καθώς και στα κίνητρα που χρειάζεται να δοθούν, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο κλάδος και να καταστεί ανταγωνιστικός και βιώσιμος.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην εμβληματική ομιλία του ΥΝΑΝΠ κ. Πλακιωτάκη στον ΙΜΟ, όπου επισημάνθηκαν θεμελιώδη εκκρεμή θέματα για την ομαλή μετάβαση στους νέους κανονισμούς.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Θεοχάρης, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ, κ. Πατέρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης και ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ, κ. Κορκίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Committee, κ. Χαρ. Φαφαλιός, οι κ.κ. Α. Λοβέρδος, Ι. Κεφαλογιάννης, Κ. Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος ΣΕΕΝ, κ . Μ. Σακέλλης, η Πρόεδρος WISTA International, η κ. Δ. Θεοδοσίου, η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κα Ε. Νταϊφά, ο Πρόεδρος ΡΑΛ, κ. Ι. Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΕΝ, κ. Φ. Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΛΙΝΤ, κ. Μ. Μαντζαφός, ο κοσμήτορας της Σχολής Ναυπηγών ΕΜΠ, κ. Γ. Γρηγορόπουλος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αξ/κων ΛΣ Ναύαρχος ε.α. κ. Π. Αγγελόπουλος , η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, κα. Α. Παλουμπή-Αναγνωστοπούλου, ο Διευθυντής HELMEPA, κ. Δ. Μητσάτσος, οι Α’ και Β’ Υπαρχηγοί ΛΣ, κ.κ. Κ. Πουλής και Α. Θεοφανόπουλος, ο Κλαδάρχης ΚΕΠ, κ. Ι. Ζήκας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, κ. Τσελίκης, εκπρόσωπος του ΓΕΝ, Αντιναύαρχος, ο κ. Σούφρας, ο Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ, κ. Α. Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Green Award, κ. Δ. Ματθαίου, καθώς και πλήθος Πλοιοκτητών, μελών και συνεργατών της ΕΕΝΜΑ από τον ευρύτερο ναυτιλιακό και επιχειρηματικό κόσμο.

Κορυφαία εκδήλωση της βραδιάς ήταν η καθιερωμένη βράβευση της Ναυτιλιακής Προσωπικότητας, που για το έτος 2019 απονεμήθηκε στον Πρόεδρο INTERCARGO, κ. Δημήτριο Φαφαλιό.

Ακολούθησαν η επίδοση τιμητικής πλακέτας στον Α’ Υπαρχηγό κ. Πουλή, για την συμπλήρωση 100 χρόνων του Λ.Σ. και την προσφορά του στην χώρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των υποτροφιών, οι οποίες φέτος συνολικά έφτασαν το ποσό των 42.000€.