DynaRep Shipping Consultants

1090

Συνέντευξη του Χρήστου Σιδέρη , Director Dynarep Shipping Consultants

Πως δημιουργήθηκε η DynaRep Shipping Consultants;

Έχοντας σχεδόν 19 χρόνια πολυεπίπεδη εμπειρία στην ναυτιλία, δουλεύοντας σε διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες – με επίκεντρο το τμήμα Operations – είχα εντοπίσει από πολύ νωρίς ότι η εκπροσώπηση στην Ελληνική αγορά ναυτιλιακών πρακτόρων και εταιρειών με ρυμουλκά έπασχε.  Πολλές φορές οι ίδιοι οι πράκτορες και οι εταιρείες ρυμουλκών προσέγγιζαν την Ελληνική αγορά με τελείως λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να χάνουν πελάτες και επιχειρηματικές ευκαιρίες.  Την ίδια ώρα οι ναυτιλιακές εταιρείες αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια στο να βρουν τις σωστές λύσεις, πολλές φορές επιλέγοντας τη μη χείριστη επιλογή, ίσως ακόμα και αγνοώντας ότι υπάρχει καλή λύση, όχι μόνο από άποψη κόστους αλλά και από άποψη επιπέδου υπηρεσιών.

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι η γνώση του ναυτιλιακού αντικειμένου και πιο συγκεκριμένα της διαχείρισης πλοίων – operations.  Η επίγνωση του εμπορικού αντίκτυπου στον πλοιοκτήτη έστω και μιας μικρής καθυστέρησης σε ένα λιμάνι είναι το Α και Ω για την σωστή αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει η DynaRep Shipping Consultants με τη δημιουργία της το 2018.

Τι είδους υπηρεσίες προσφέρετε;

Παρότι είμαστε νεαρή εταιρεία ήδη εκπροσωπούμε πράκτορες σε 18 χώρες, εταιρείες με ρυμουλκά σε 4 χώρες και μια εταιρεία πιλότων στα στενά Μαλάκκα και Σιγκαπούρης. Το δίκτυο μας συνεχίζει να επεκτείνεται βάσει των αναγκών που έχουν οι πελάτες μας, αλλά επίσης και γιατί πιστεύουμε ότι πραγματικά μπορούμε να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες σε μια αγορά που έχει κατακλυστεί από διάφορες εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν φθηνές υπηρεσίες, γεγονός  που φυσικό είναι να έχει αρνητικό επακόλουθο και στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η εκπροσώπηση μας δεν αρκείται στο να φέρουμε μόνο σε επαφή τον πελάτη με το δίκτυο των πρακτόρων μας.  Παρακολουθούμε την αλληλογραφία, παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί και βεβαιωνόμαστε ότι ο πελάτης λαμβάνει γρήγορες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις.  Η σχέση κόστους με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών είναι υψίστης σημασίας για εμάς, για αυτό και όλες μας οι συνεργασίες είναι επιλεγμένες.  Με τους πράκτορες μας δεν λειτουργούμε ως μεσάζοντες / brokers αφού οι αποκλειστικές συνεργασίες που έχουμε μαζί τους, σημαίνει ότι πληρωνόμαστε από τον πράκτορα και όχι από τον πελάτη, με αποτέλεσμα να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στις προσφορές μας.

Στο κομμάτι των ρυμουλκών και των πιλότων, η αγορά λειτουργεί φυσικά με διαφορετικό τρόπο, αλλά και εδώ προσφέρουμε μοναδικά πλεονεκτήματα στους πελάτες.

Γιατί ένας πελάτης να έρθει σε εσάς και να μην πάει κατευθείαν στην όποια εταιρεία εκπροσωπείτε;

Όπως ανέφερα παραπάνω με τους πράκτορες δεν λειτουργούμε ως μεσάζοντες, άρα εκ των πραγμάτων μοναδικός μας σκοπός είναι να προσφέρουμε ανταγωνιστικές προσφορές και επίσης ο πελάτης έχει το εχέγγυο ότι η δουλειά φιλτράρεται από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και προστατεύουν τον πελάτη από πιθανά προβλήματα.  Με τις εταιρείες των ρυμουλκών και τους πιλότους, έχουμε αναπτύξει τέτοιες σχέσεις που καταφέρνουμε να προσφέρουμε πολύ ανταγωνιστικές προσφορές, χτίζοντας σχέσεις που αντικατοπτρίζονται στις εκπτώσεις που μπορούμε και πετυχαίνουμε.  Είναι τελείως διαφορετικό να ζητάει προσφορά εκ μέρους του πελάτη η DynaRep που έχει Χ όγκο δουλειάς σε συγκεκριμένα λιμάνια και άλλο μια εταιρεία μόνη της, που θα πάει 1-2 φορές στα ίδια λιμάνια.  Η DynaRep μπορεί να πετύχει για τους πελάτες της σημαντικές εκπτώσεις ακόμα και σε μέρη που υπάρχει μονοπώλιο. Το μόνο που ζητάμε από τον πελάτη είναι να μας δώσει αυτή τη δυνατότητα, να κάνουμε μια προσφορά. Μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν οι ναυτιλιακές από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Τέλος, όλες οι ναυτιλιακές θα χρειαστούν κάποια στιγμή τη βοήθεια είτε κάποιου πράκτορα, είτε ρυμουλκών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. H DynaRep μπορεί να βοηθήσει τη ναυτιλιακή να κάνει τη δουλειά της, χωρίς το άγχος της άμεσης πληρωμής του συγκεκριμένου κόστους – μόνο και μόνο λόγω της σχέσης που μπορεί να αναπτυχθεί- και επίσης να βοηθήσει να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό τα έξοδα.

Τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;

Η DynaRep δίνει μεγάλη βάση στις στρατηγικές συνεργασίες σε γεωγραφικές περιοχές-πρόκληση.  Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινήσαμε το ’18 με την παρουσία του δικτύου μας από την Κεντρική / Νότια Αμερική / Καραϊβική και επεκταθήκαμε και αλλού. Μας αρέσουν οι προκλήσεις, αφού πιστεύουμε ότι στα δύσκολα φαίνονται οι συνεργασίες. Με αυτή τη φιλοσοφία κατά νου, θα προχωρήσουμε και στο μέλλον, ανακοινώνοντας νέες πολύπλευρες συνεργασίες σε στρατηγικά σημεία του πλανήτη.  Άλλωστε, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης εάν δεν μπορούμε να προσφέρουμε άμεσες, οικονομικές και καλές λύσεις στους πελάτες μας.

Το δίκτυο πρακτόρων της DynaRep