Ελληνικό «χρώμα» στην 80η Επέτειο του προγράμματος IVLP

712

Το 2020 συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος “International Visitor Leadership Program” (IVLP) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., στο οποίο έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 225.000 εκπρόσωποι από όλα τα μέρη του κόσμου.

Για τον εορτασμό της επετείου των 80 ετών επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν οι ιστορίες 80 καταξιωμένων αποφοίτων, η εμπειρία που απέκτησαν από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, και πώς η εμπειρία αυτή καθόρισε τις μετέπειτα δράσεις τους στην δική τους κοινωνία. Δράσεις προς όφελος του συνόλου σε τομείς επιχειρηματικότητας και ανθρώπινης επαφής.

Η επιλογή της Δανάης Μπεζαντάκου να είναι μία εκ των αποφοίτων που περιέγραψαν και μετέδωσαν την δική τους εμπειρία, αποτελεί τιμή και διάκριση για την Xώρα μας. Μεταξύ των #80facesofexchange συγκαταλέγονται προσωπικότητες οι οποίες έβαλαν την σφραγίδα τους στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, μεταξύ των οποίων οι πρώην Πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου Margaret Thatcher και  Τony Blair και η Jacinda Ardern, Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η βράβευση της Δανάης Μπεζαντάκου από τον Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.

H Δανάη Μπεζαντάκου είναι CEO της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS στον κλάδο της Ναυτιλίας, CoCEO των εταιρειών στον κλάδο του τουρισμού KEFI S.A. και MATILDA HOTEL και Παγκόσμια Νέα Ηγέτης (από το 2015) και Ευρωπαία Νέα Ηγέτης (από το 2013). Εκπροσώπησε την Ελλάδα δύο φορές στο IVLP. Το 2011 συμμετείχε στο “Women In Leadership” με 100 γυναίκες από 92 χώρες το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της κυρίας Hillary Clinton με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ημέρα της Γυναίκας και στόχο την ενδυνάμωση της θέσης της επιρροής της γυναίκας στην παγκόσμια οικονομία. Μάλιστα, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Γυναίκας, την 9η Μαρτίου 2021, 10 χρόνια από την ολοκλήρωση του προγράμματος διοργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση προσκαλώντας τις συμμετέχουσες να κάνουν μια σύντομη αναδρομή σε αυτή τη δεκαετία.

Το 2017 ως Ιδρυτικό μέλος και 1η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετεχόντων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής, Hellenic U.S. Alumni συμμετείχε στο “On Demand Opportunity: Alumni Association Development”.

Αφουγκραζόμενη τα «κενά» που υπήρχαν το 2011 στην  Ελληνική κοινωνία αναφορικά με την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της ένταξης των νέων σε επιχειρηματικούς κλάδους προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, η Δανάη Μπεζαντάκου συνέβαλε στη δημιουργία του iforU – Greek Mentoring Network και του Young Executives & Students (YES) Forum.

To iforU –  Greek Mentoring Network στοχεύει στην δικτύωση και καθοδήγηση γυναικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Mentoring και του Νetworking. Aπό την ίδρυσή του, “μετράει” περισσότερα από 80 ζευγάρια mentors-mentees και 5.000 γυναίκες και άνδρες που συμμετέχουν στο δίκτυο ανταλλάσσοντας απόψεις και καλές πρακτικές.

Το YES Forum είναι η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ νέων και καταξιωμένων μελών της Ναυτιλιακής Κοινότητας, με όραμα την υποστήριξη της δημιουργίας της επόμενης γενιάς που θα στελεχώσει τις Ελληνικές Ναυτιλιακές εταιρείες και πλοία και θα κληθεί να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία μας παγκοσμίως.  Οι δράσεις του  YES FORUΜ, με πάνω από 100,000 συμμετέχοντες, προσανατολίζονται στην παρουσίαση του φάσματος του  Ελληνικού πλέγματος και των ευκαιριών που αυτό προσφέρει, στην προαγωγή της Ελληνικής Ναυτιλιακής Ιστορίας και ναυτοσύνης και στην ένταξη της ναυτιλίας στα σχολεία και τις ημέρες καριέρας που αυτά διοργανώνουν. Τέλος, επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων να συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό και Εθνικό Διάλογο.