11o Online Members’ Meeting και κοπή πίτας για το Propeller Club Πειραιά

883

Propeller Club Πειραιά 

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 11ο online Μembers’ Meeting του Propeller Club Πειραιά που ήταν και το πρώτο για τη νέα χρονιά, ενώ ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Kαλεσμένος της πρώτης διαδικτυακής συνάντησης των μελών για το 2021 ήταν ο Richard Gilmore, Executive Vice President της Maran Gas Maritime Inc και το θέμα της ομιλίας του “LNG Shipping- Past, Present and Future”.

Στην ομιλία του ο κ. Gilmore ανέλυσε τα χαρακτηστικά και τις ιδιαιτερότητες του LNG Shipping διαχρονικά, μίλησε για τις προοπτικές και τις προκλήσεις στη παγκόσμια αγορά, ενώ τόνισε τον σημαντικό ρόλο που θα παίξουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον οι παράγοντες της τεχνολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μετά το τέλος της συνάντησης και της ενδιαφέρουσας συζήτησης που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Propeller Club Πειραιά από τον πρόεδρο Κωστή Φραγκούλη, παρουσία της Γ.Γ Δανάης Μπεζαντάκου.

O  κ. Φραγκούλης έκοψε την βασιλόπιτα και έκανε την κλήρωση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων για το φλουρί του 2021.

Φέτος, το φλουρί έτυχε στο μέλος του Propeller Club κα. Σόφη Koτζιά, η οποία θα παραλάβει ένα παραδοσιακό Κωνσταντινάτο, ένα επάργυρο δισκάκι Propeller, ένα επετειακό Λεύκωμα AMVER Awards 2020 και το βιβλίο Seaborne Trade Leaders του κ. Γιώργου Φουστάνου.

Επιπλέον, από ένα Λεύκωμα AMVER Awards 2020 κέρδισαν 5 ακόμα τυχεροί:

κ. Νικόλας Θεοδώρου, κ. Γιώργος Τσουρής, κ. Γιάννης Παπαζαφειρίου, κα. Τζένη Πουρνάρα και κ. Μηνάς Τσαμόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Φραγκούλης, “παρόλο που οι πρωτόγνωρες συνθήκες COVID μας υποχρεώνουν να είμαστε χωριστά, το Propeller Club προσπαθεί να είναι πάντοτε κοντά στα μέλη του, να διατηρεί την επικοινωνία και να τιμά τις παραδόσεις του. Εύχομαι του χρόνου οι συνθήκες αυτές να είναι πια παρελθόν και να μπορούμε να βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί από κοντά, με υγεία”.

Σχετικά με το Propeller Club 

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

“Προπέλλα” είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα Propeller Club σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του Propeller Club βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.

Το The Propeller Club, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.