Υπογραφή συνεργασίας της XRTC Ltd. με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδότησης eShipfinance.com

212

Υπογραφή συνεργασίας της XRTC Ltd. με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδότησης eShipfinance.com 

 

 

Η XRTC Business Consultants ανακοινώνει την υπογραφή συνεργασίας με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδότησης eShipfinance.com που έχουν ιδρύσει τα έμπειρα στελέχη στην τραπεζική χρηματοδότηση κ.κ. Dagfinn Lunde, Μαρίνα Τζουτζουράκη και Tarun Gulati.

Το eShipfinance.com έρχεται να καλύψει το κενό χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και μεσαίοι πλοιοκτήτες αναφορικά με την άντληση κεφαλαίων με έναν πρωτοποριακό τρόπο προσφέροντας ταυτόχρονα επενδυτικές ευκαιρίες σε υποψήφιους επενδυτές που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο με υψηλές αποδόσεις μέτριου και χαμηλού κινδύνου.

Το eShipfinance.com αποτελεί το μέλλον της ναυτιλιακής χρηματοδότησης καθώς συγκεντρώνει σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα τους πλοιοκτήτες και τους επενδυτές ενώ διαχειρίζεται όλα όσα απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και η έγκριση του δανείου. Αποτελεί ιδανική λύση τόσο για τους πλοιοκτήτες που μπορούν να επιτύχουν τη χρηματοδότηση των πλοίων τους με ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία όσο και για τους επενδυτές που μπορούν να αξιοποιήσουν διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιό τους με την είσοδό τους σε διαφορετικούς τομείς της ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος της eShipfinance.com κ. Dagfinn Lunde, σε μήνυμά του αναφέρει ότι «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την XRTC Business Consultants, μία εταιρία με πολυετή εμπειρία και αναγνωρισιμότητα στην Ελληνική αγορά στο χώρο των χρηματοδοτήσεων τόσο με εφοπλιστές όσο και με θεσμικούς επενδυτές και τραπεζικούς ομίλους. Προσδοκούμε με μια αγαστή και παραγωγική συνεργασία.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants κ. Γιώργος Ξηραδάκης τονίζει ότι «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και περήφανοι που από σήμερα, είμαστε επίσημα αναπόσπαστο μέλος αυτής της εξαιρετικά πρωτοπόρου προσπάθειας. Η XRTC Ltd με την 20ετή και πλέον εμπειρία της μπαίνει ενεργά στη νέα ψηφιακή εποχή των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων συνεργαζόμενη με μια ομάδα υψηλής τεχνολογικής κατάρτισης και διαχρονικής γνώσης της ναυτιλίας. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τη νέα αγορά των χρηματοδοτήσεων και προσκαλούμε τόσο τους επενδυτές όσο και τις ναυτιλιακές εταιρίες ασχέτως κλάδου να δοκιμάσουν τη νέα αυτή υπηρεσία».

Προφίλ της XRTC: H XRTC Business Consultants Ltd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις  ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικοί τραπεζικοί οργανισμοί Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιριών.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της.

Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με κινέζικους τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. Η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την χρηματοδότηση ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας, απευθείας από το Κινέζικο τραπεζικό όμιλο της China Development Bank.

H XRTC έχει στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παρακολούθηση των συναλλαγών σε όλης τους την διάρκεια.  Το ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει η εταιρία της επιτρέπει να αναλύει σε βάθος και να διαθέτει τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Ναυτιλίας. Με την ιδιότητα του συμβούλου Ακτοπλοϊκών Αγορών έχει αναλάβει πολλά έργα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό τόσο για χρηματοδοτήσεις πλοίων όσο και ανάπτυξη των αγορών. H XRTC συνεργάζεται με τα μεγαλύτερους οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων στον κόσμο.

Η XRTC έχει τιμηθεί από Διεθνείς και Ελληνικούς οίκους για την προσφορά της στην Ναυτιλιακή και Ακτοπλοϊκή Αγορά. Όπως από τα Lloyds Greek Shipping Awards 2010 ως Χρηματοδότης Ναυτιλίας της Χρονιάς – Shipping Financier of the Year και από το Transport Finance για την Καλύτερη Χρηματοδότηση Εξαγωγικής Πίστωσης – Deal of the Year for Export Credit.