Χριστούγεννα 2020.

1977

Κοινωνικές δραστηριότητες του CHAPTER HJ-09 PIRAEUS “THEMISTOKLIS” .

Η ΑΧΕΠΑ είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξάρτητες (μη πολιτικοποιημένες – ακομμάτιστες) οργανώσεις, αφοσιωμένη στο να προάγει Ελληνικά θέματα (ζητήματα) σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με περισσότερα από 40000 μέλη στην οικογένεια της, η Αχέπα έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν ιατρικές έρευνες, αρωγή – βοήθεια εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Μέσω των Ελληνικών γλωσσικών προγραμμάτων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων η ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να συγκεντρώνει τις Ελληνικές κοινότητες παγκόσμια.

Η Ελλάδα ανήκει στην διοικητική περιφέρεια 25, στη ζώνη 10 της Ευρώπης. Υπάρχουν 43 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 1100 μέλη.

 Η ΑΗΕΡΑ ιδρύθηκε ως αδελφότητα στην Ατλάντα των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 1922. Από τότε έχει εξαπλωθεί παντού σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνισμός.

Στην περιοχή του Πειραιά εκπροσωπείται από το CHAPTER PIRAEUS “THEMISTOKLIS”. Βασικό μας μέλημα είναι η βοήθεια σε όσους συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη μας.

Έτσι μέσα από συνεισφορές των Μελών μας και από διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, συλλέγουμε τρόφιμα, ρούχα, βιβλία και άλλα είδη που κατόπιν τα προσφέρουμε σε αυτούς που τα χρειάζονται.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προσπαθήσαμε μέσω των μελών μας αλλά και μέσω εταιρειών που έχουν πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να συλλέξουμε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και χρήματα με τα οποία θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τρόφιμα.

Η πρόσφορά των μελών μας ήταν τεράστια καθώς επίσης βρήκαμε και μεγάλη ανταπόκριση σε εταιρείες που απευθυνθήκαμε.

Κοινοποιώντας αυτή μας την προσπάθεια ήρθαμε σε επαφή με τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟΔΕΠ όπου και συνάψαμε Μνημόνιο συνεργασίας για την γιορτινή περίοδο. Επίσης ήρθαμε σε επαφή με τον Δήμο Σαλαμίνας όπου και συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Επισκεφθήκαμε το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα όπου μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος για την λειτουργία τους και τις ανάγκες τους.

Τις επόμενες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Chapter μας μετέτρεψε τα χρήματα που πήρε από δωρεές σε τρόφιμα και συνέλλεξε σε αποθήκη όλες τις προσφορές από τις εταιρείες στις οποίες είχαμε απευθυνθεί.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

-Στις 18/12/2020 επισκεφθήκαμε την ΚΟΔΕΠ όπου μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ  κ.Γιάννης Βοιδονικόλας και ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μόραλης. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το πώς μπορεί η AHEPA HELLAS να είναι δίπλα στον Δήμο του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Το τμήμα μας αντιπροσώπευσε ο Πρόεδρος του κ.Πολίτης Διονύσης, ο Αντιπρόεδρος του κ.Αντώνης Καλοκαιρινός , ο Γραμματέας του κ.Τζανετής Γιώργος, ο Διευθ.Ναυτιλιακών κ.Βερνίκος Νίκος, ο marhall κ. Παπαματθαίου Δημήτρης, ο κ. Νίκος Χατζάκης.  Μαζί μας ήταν ο Κυβερνήτης της AHEPAHELLAS κ.Βαρσάμης Κώστας και ο Διευθυντής Φιλανθρωπίας του district κ.Αργύρης Τσουνάκης.

Προσφέραμε στον Δήμο Πειραιά τα παρακάτω :

  • 1500 ΚΙΛΑ ΠΑΤΑΤΕΣ, 500 ΝΕΡΑ ΒΙΚΟΣ, 500 ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΒΙΚΟΣ, 500 ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΠΙΝΔΟΥ
  • 752 ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, 500 ΣΚΟΝΗ ΧΕΡΙΟΥ, 504 ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ PALMOLIVE, 500 ΓΑΛΑ Μ/Δ 1ΛΤ
  • 500 ΦΑΚΕΣ, 504 ΧΥΜΟΙ ΚΟΚΤΑΙΗΛ 1 ΛΤ, 496 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙΜΠΕΡ, 504 ΝΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΙ.

Παρατίθεται Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε ο Δήμος Πειραιά :

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η AHEPA ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ.

Τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής για 300 αδύναμες οικονομικά οικογένειες, παρέδωσε σήμερα στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. εν όψει των Χριστουγέννων αντιπροσωπεία της «AHEPA Piraeus Chapter Themistoklis».

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Δήμο Πειραιά και στην AHEPA Πειραιά για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης μας, καθώς και για άλλες συνέργειες κοινωνικού σκοπού.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ.  Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ.  Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, η Αντιδήμαρχος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος της «AHEPA Piraeus Chapter Themistoklis» κ. Διονύσιος Πολίτης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της AHEPA.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την AHEPA Πειραιά για την προσφορά της  αυτή προς τον Δήμο Πειραιά και για τη γενικότερη συνεργασία που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Οι συνεργασίες πάντα φέρνουν θετικά αποτελέσματα. Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης θα διανεμηθούν από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε 300 άπορες οικογένειες που έχουν ανάγκη. Από την αρχή της πανδημίας η ΚΟ.Δ.Ε.Π. ανέλαβε κυρίαρχο ρόλο στη στήριξη των συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση και οι εργαζόμενοί της δίνουν και την ψυχή τους για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους Πειραιώτες, ως οφείλουμε, ώστε κανένας να μην είναι ή αισθάνεται μόνος σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του υπογράμμισε:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε τη σημαντική συνεισφορά σε είδη της AHEPA Piraeus Chapter Themistoklis, η οποία έχει  αξιόλογο έργο και σπουδαία ιστορία. Η βοήθειά τους μας δίνει τη δυνατότητα να φανούμε αυτές τις γιορτές περισσότερο χρήσιμοι στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Και στέλνει επίσης το μήνυμα πως εδώ στον Πειραιά μας μόνο όλοι μαζί μπορούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες».

Ο Πρόεδρος της «AHEPA Piraeus Chapter Themistoklis» κ. Διονύσιος Πολίτης, δήλωσε:

«Εμείς ως AHEPA και τμήμα Πειραιά, είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στον Πειραιά. Προσπαθούμε σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Δήμαρχο να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λόγω Χριστουγέννων προσφέραμε τρόφιμα, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες του Πειραιά. Ελπίζω να είμαστε πάντα κοντά τους να μπορούμε να έχουμε την υγεία μας όλοι να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τις επόμενες ημέρες θα μοιραστούν σε 300 οικογένειες για το γιορτινό τραπέζι».

-Στις 18/12 έπειτα από επιστολή που είχαμε λάβει από την Διοίκηση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος που μας κοινοποιούσε τις ανάγκες του μεταβήκαμε στο Ίδρυμα όπου μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του κ.Φίλιππος Σκαραμαγκάς.  Μας έγινε περιήγηση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.  Η αντιπροσωπεία του chapter αποτελείτο από τον Πρόεδρο του τμήματος κ.Πολίτη Διονύση, τον Γραμματέα κ.Τζανετή Γιώργο, τον marshall κ.Παπαματθαίου Δημήτρη, τον Διευθ.Ναυτιλιακών κ.Βερνίκο Νίκο. Μαζί μας και ο Κυβερνήτης της ahepa hellas κ.Βαρσάμης Κώστας και ο Διευθ.Φιλανθρωπίας του district κ. Αργύρης Τσουνάκης.  Παραδώσαμε στο ίδρυμα μια πολύ μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και 5 tablets.

 

-Στις 21/12/2020  πήγαμε στο όμορφο νησί της Σαλαμίνας όπου είχαμε συμφωνήσει με τον  Δήμαρχο της να είμαστε κοντά τους τις γιορτινές μέρες και να προσφέρουμε στους οικονομικά αδύνατους πολίτες του νησιού.

Μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ.Παναγόπουλος Γιώργος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ.Μπακούρος Χρήστος και ο Αντιδήμαρχος κ.Διολέτης Παντελής.

Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο γραφείο του Δημάρχου όπου και μας τίμησε δίνοντας μας την αρχαία τριήρη από την ναυμαχία της Σαλαμίνας 2,500 χρόνια πριν.

Στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου ήρθαν οι οικογένειες που είχαν επιλεγεί από τον Δήμο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης και παρέλαβαν τις τσάντες με τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που είχαμε φέρει.

Η αντιπροσωπεία του chapter μας αποτελείτο από τον Πρόεδρο κ.Πολίτη Διονύση, τον Αντιπρόεδρο κ.Καλοκαιρινό Αντώνη, τον Γραμματέα κ.Τζανετή Γιώργο, τον Διευθ.Ναυτιλιακών κ. Βερνίκο Νίκο, τον Διευθ,Επιχειρηματικότητας κ.Βέρμπη Γιώργο και τον κ. Τσελέκο Πέτρο. Μαζί μας και ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ.Βαρσάμης Κώστας.

Παραδώσαμε στον Δήμο τα παρακάτω :

  • 15 tablets, 300 ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΨΑ, 100 ΚΟΥΤΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, 400 ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, 200 ΧΥΜΟΙ 3Ε, 200 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ, 100 ΚΙΛΑ ΑΛΕΥΡΙ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 100 ΜΑΡΑΤΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 1ΛΤ, 400 ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, 300 ΡΥΖΙ ΝΥΧΑΚΙ, 200 ΦΑΚΕΣ
    200 ΦΑΣΟΛΙΑ, 300 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙΜΠΕΡ, 300 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΙΡΑΝΤΑ, 300 ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ

-Στις 21/12/2020 η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά την είχε ορίσει ως ημέρα προσφοράς προς τους συμπολίτες μας και είχε ζητήσει από όποιον μπορεί να προσφέρει να πάει τρόφιμα στον προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδος στον Πειραιά. Η Ahepa chapter Piraeus δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την εκδήλωση.

Αντιπροσωπεία του τμήματος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ.Πολίτη Διονύση , τον Γραμματέα κ.Τζανετή Γιώργο, τον Διευθ. Ναυτιλιακών κ.Βερνίκο Νίκο, τον marshall κ. Παπαματθαίου Δημήτρη, τον Διευθ. Επιχειρηματικότητας κ.Βέρμπη Γιώργο, τον κ.Χαχάλη Λάμπρο και τον κ.Τσάμη Χρήστο μεταβήκαμε και παραδώσαμε μεγάλη ποσότητα τροφίμων.

Συνολικά παραδώσαμε τα παρακάτω :

  • 180 ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΨΑ, 1500 ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, 600 ΧΥΜΟΙ 3Ε, 500 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ, 1000 ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, 500 ΚΙΛΑ ΑΛΕΥΡΙ ΑΛΛΑΤΙΝΗ, 500 ΜΑΡΑΤΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 1ΛΤ, 1000 ΡΥΖΙ ΝΥΧΑΚΙ, 500 ΦΑΚΕΣ, 500 ΦΑΣΟΛΙΑ, 200 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙΜΠΕΡ, 200 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΙΡΑΝΤΑ, 200 ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ.
  • 400 ΚΟΥΤΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.

-Στις 15/12/20 μετέβησαν ο Γραμματέας του τμήματος κ.Τζανετής Γιώργος και ο Διευθ. Επιχειρηματικότητας κ.Βέρμπης Γιώργος στον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Μάκρης όπου και παρέδωσαν 200 κιλά πορτοκάλια για τις ανάγκες των μελών του Συλλόγου.

-Στις 14/12/2020 ο Γραμματέας του τμήματος κ.Τζανετής Γιώργος παρέδωσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης 300 κιλά πορτοκάλια για τις ανάγκες των δημοτών.

Κλείνουμε μια δύσκολη χρονιά όπως το 2020 με το τμήμα της AHEPA ΠΕΙΡΑΙΑ να είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή λύγισαν από τα προβλήματα και μας είχαν ανάγκη.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα Μέλη του Τμήματος Πειραιά που αυτή την δύσκολη περίοδο εμπιστεύτηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο και συνέδραμαν όλοι με τις δυνάμεις τους ώστε τουλάχιστον 1,000 οικογένειες της περιοχής του Πειραιά να νιώσουν καλύτερα ξέροντας ότι δεν είναι Μόνοι τους αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις εταιρείες που στήριξαν την προσπάθεια μας κάτι πού όταν το αποφασίσαμε φαινόταν τόσο δύσκολο και τόσο μακρινό κατάφεραν να το κάνουν εφικτό.  Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Τους ευχαριστούμε Θερμά.

 

Πολλές ευχές από την AHEPA CHAPTER PIRAEUS “THEMISTOKLIS”

για ευτυχισμένο το

2021