Επίσκεψη Προέδρου World UAV Federation

1215

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ UAV (WUAVF) ΕΞΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ  SAS TECHNOLOGY

Αθήνα 21-11-23.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία UAV πραγματοποίησε  την 17-11-23 μετά από αίτηση της, μια υψηλής σημασίας επίσκεψη στη SAS Technology, την πρωτοπόρο ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή καινοτόμων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs).

 

Ειδικότερα, την SAS Technology  επισκέφθηκαν, o καθηγητής κ. Jincai Yang, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV (WUAVF) και Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας UAV της Shenzhen. Τον κ. Πρόεδρο συνόδευε ο κ. Euan Yao, Διευθυντής της Ένωσης της Βιομηχανίας Ασφαλείας και Προστασίας της Shenzhen και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ένωσης Βιομηχανίας UAV της Shenzhen. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της WUAVF στην Ελλάδα, κ. Ιωάννης Δαγκλής.

Την σημαντική αυτή επίσκεψη, πλαισίωσε και τίμησε με την παρουσία του ο εξοχότατος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Xiao Junzheng, o οποίος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών επιτετραμμένων της πρεσβείας. Με την Παρουσία του ο κ. Πρέσβης επιβεβαίωσε την σημασία της επίσκεψης αυτής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προώθησης διεθνών συνεργασιών στην προηγμένη τεχνολογία και ειδικότερα στον ραγδαία αναπτυσσόμενο διεθνώς κλάδο των UAV.

Παρών στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον κ. Προέδρο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Διαμαντάκος,  Προϊστάμενος του Τμήματος  Γενικής Αεροπορίας και Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ).

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία UAV (WUAVF) δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 από τον κ. Jincai Yang (που είναι και πρόεδρός της) και παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του ιδίου έτους στην Shenzhen, της Κίνας. Σκοπός της ομοσπονδίας είναι να ενώσει και προωθήσει τα συμφέροντα της παγκόσμιας κοινότητας UAV. Επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, προωθεί την καινοτομία στον τομέα των UAV, ενθαρρύνει την ασφαλή χρήση, παρέχει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, και γενικά αντιπροσωπεύει διεθνώς τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας UAV.

Η SAS Technology καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στον τομέα της ανάπτυξης UAV στην Ελλάδα, έχοντας δείξει τα τελευταία χρόνια σημαντικές καινοτομίες τόσο σε συστήματα πολιτικής όσο και σε αντίστοιχα αμυντικής χρήσης.  Σε ότι αφορά τα πολιτικά συστήματα η εταιρεία παρουσίασε πριν από δυο  χρονιά το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου πολυκοπτέρου μεγάλου βάρους, ικανού για μεταφορά φορτίων που μπορούν να φθάσουν η και να ξεπεράσουν τα 30kg. Η εταιρεία όμως διακρίνεται  και στον τομέα των αμυντικών συστημάτων αφού είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που σχεδίασε κατασκεύασε και δοκίμασε επιτυχώς οπλισμένα UAV, με κορωνίδα τα συστήματα SARISA  και AIHMI οπλισμένων με ρουκέτες  2.75’’ (70mm).

Η εταιρεία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία για δημιουργία καινοτόμων συστημάτων που ξεπερνούν τις απαιτήσεις συμβατικών εφαρμογών UAV και έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση  για τη δέσμευσή της στο να ωθεί τα όρια της τεχνολογίας UAV. Η διεθνής αυτή αναγνώριση αναδεικνύεται και μέσα από διεθνείς συνεργασίες της εταιρείας με μεγάλους πολυεθνικούς κατασκευαστικούς οίκους όπως η THALES.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ο εξοχότατος Πρέσβης της  Λ.Δ. της Κίνας  και τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV,  είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση και τις  εγκαταστάσεις της SAS Technology, ενώ παρακολουθήσαν και παρουσίαση από τον Αντιπρόεδρο και Γ. Διευθυντή της εταιρείας κ. Φώτη Καμπιώτη,  στην οποία αναλύθηκαν τα επιτεύγματα και οι στόχοι της εταιρείας στην έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή υψηλής ποιότητας συστημάτων.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο κ. Προέδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα επιτεύγματα της εταιρείας και τόνισε την πρόθεση του να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη συνεργασία της εταιρείας με κατασκευαστικούς οίκους στην Κίνα  και διεθνώς που αποτελούν μέλη της ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του, ο εξοχότατος κ. Πρέσβης την Λ.Δ. της Κίνας,  ευχαρίστησε για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση  και  ενημέρωση και δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της πρεσβείας είναι διαθέσιμες να υποστηρίξουν και να  προωθήσουν κάθε συνεργασία που θα μπορούσε να ενισχύσει την τεχνολογική εξέλιξη μέσα από την συνεργασία μεταξύ φορέων και εταιρειών των δυο κρατών.

Ο κ. Μιχάλης  Σπυριδάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAS Technology, εξέφρασε τον ευχαρίστηση  του για την επίσκεψη, δηλώνοντας: «Μας τιμά ιδιαίτερα που υποδεχθήκαμε σήμερα  στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας τον εξοχότατο κ. Πρέσβη της Λ.Δ. της Κίνας και τον Πρόεδρο και τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV. Η Κίνα είναι ένας σημαντικός τεχνολογικός πόλος στην τεχνολογία που υπηρετούμε και η βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας είναι αμοιβαία επιθυμητή,  επωφελής και έχει καθοριστική σημασία για την προώθηση της καινοτομίας. Ανυπομονούμε λοιπόν να εξερευνήσουμε τις νέες ευκαιρίες και δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται με την σημερινή συνάντηση».

Η επίσκεψη της WUAVF στην SAS Technology και μάλιστα με την πλαισίωση διπλωματικής αρχής τη Κίνας σε ανώτατο  επίπεδο με την παρουσία του κ. Πρέσβη, αποδεικνύει ότι η τεχνολογική εξέλιξη στην Ελλάδα όπως αντιπροσωπεύεται από δυναμικές εταιρείες σαν τη SAS Technology, έχει κινήσει και διεθνές ενδιαφέρον. Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως  ιδιαίτερα επιτυχής, και λειτούργησε ως πλατφόρμα για παραγωγικές συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες, ανταλλαγή γνώσεων και εξερεύνηση κοινών επιχειρηματικών εγχειρημάτων μεταξύ της SAS Technology και των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV. Καθώς ο κλάδος των UAV συνεχίζει να εξελίσσεται, τέτοιες συνεργασίες μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον των της τεχνολογίας UAV  παγκόσμιο επίπεδο.

Tην επίσκεψη ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων καθώς και επίσημο γεύμα κάτω από τον Αθηναϊκό Ήλιο και την θέα της Ακρόπολης στο εστιατόριο Διονυσος/Ζοναρς όπου η ξένη Αντιπροσωπεία, Ο κ. Πρέσβης και οι υπόλοιποι καλεσμένοι, απήλαυσαν την ελληνική φιλοξενία.