Συνέντευξη του Δήμου Μπέκε.

636

Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

Φωτογραφίες Γιάννης Γκογκόπουλος

Ευχαριστούμε το Jacks Lounge Άνω Γλυφάδα  για την φιλοξενία

 

Είναι πολύταλαντος και το απέδειξε. Ο Δήμος Μπέκε μας ανοίγει την καρδιά του μετά από καιρό και μας μιλάει για όλα. Όνειρα, μουσική, οικογένεια αλλά και το δικό του όνειρο που θέλει να πραγματοποιήσει επιτέλους να γίνει μπαμπάς. Απολαύστε τον σε μια εξομολόγηση όπως μόνο εκείνος ξέρει να κάνει!!

Θέλω να ξεκινήσω αυτή την συνέντευξη με την ερώτηση: Τελικά ο κόσμος ποιόν ξέρει, τον Μπέκε, τον Δήμο, ή τον Δήμο Μπέκε των One;

Ωραία ερώτηση. Νομίζω ξέρει λίγο τον Δήμο Μπέκε των One, είδε τον Δήμο στο Your Face Sounds Familiar, είδε τον Δήμο και στο Voice γιατί συγκινήθηκα όταν κατέβηκα κάτω και γύρισαν όλοι στις καρέκλες. Συγκινήθηκα  γιατί τα λόγια που είπαν για μένα ήταν μία δικαίωση.

Των τόσων χρόνων;

Ναι γιατί είχαμε ολοκληρώσει την πορεία μας με τους One to 2003 και εγώ είχα πάει στο The Voice το 2014-2015.

Δέκα έντεκα χρόνια μετά.

Ναι και σε όλη αυτή την διάρκεια δούλευα αλλά δισκογραφικά ήμουν απών.

Εσένα ποιος Δήμος σου αρέσει;

Μ’ αρέσει ο ευγενικός που είναι γεμάτος αγάπη και αλληλεγγύη, του αρέσει η ομαδικότητα, του αρέσει να ανεβαίνουμε όλοι μαζί, δεν έχει θέματα υπαρξιακά και κόμπλεξ.

Σπανίζει αυτό στην εποχή μας, το ξέρεις.

Τουλάχιστον ξέρω ποιος είμαι ως αναφορά την δουλειά μου. Στα προσωπικά  και γενικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, έχω πολλή δουλειά ακόμα και το δουλεύω πάρα πολύ  αλλά στην δουλειά μου επειδή είμαι τελειομανής σε σημείο που κάποιος θα σκεφτεί πως δεν είμαι καλά, δουλεύω πάρα πολλές ώρες, εκεί έχω αυτοπεποίθηση, δεν έχω έπαρση, είμαι πολύ προσγειωμένος. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι φωνάρα, αντιθέτως πιστεύω το αντίθετο, και έτσι εξελίσσομαι. Είμαι αυστηρός κριτής του εαυτού μου.

Είσαι αυστηρός μαστιγώνεσαι μόνος σου.

Πολύ. Πάω στην άλλη άκρη!

Αυτό δεν είναι ωραίο δεν σου δημιουργεί άλλα θέματα με το εαυτό σου;

Μου δημιουργεί ανασφάλεια  και φόβο εκεί που δεν πρέπει. Αλλά το δουλεύω καλά γιατί προσπαθώ να διαιωνίζω μέσα μου το καλό το θετικό. Ξυπνάω κάθε μέρα και χαμογελάω, βάζω μουσική σκέφτομαι θετικά πέρασα μια περίοδο που  είχα μια μικρή κατάθλιψη  όπως όλος ο κόσμος πιστεύω έπρεπε όμως να το περάσω κι αυτό για να ανέβω ψηλά.

Πιστεύεις ότι πρέπει να περάσουμε λίγο από κατάθλιψη για να νιώσουνε το τι είναι αυτό τελικά που θα μας κάνει να ανέβουμε;

Δυστυχώς είναι η νέα ασθένεια.  Αν δεις όλα τα παιδιά στην Αμερική από τα δεκαεπτά τους χρόνια πίνουν όλα χάπια, antistress, χάπια για καλύτερα λειτουργία του εγκεφάλου, χάπια για περισσότερη ενέργεια. Πρόσφατα είδα ένα ντοκιμαντέρ που αναφερόταν στην νέα γενιά ως η γενιά των χαπιών. Το πρόβλημα μας είναι ότι έχουμε πάρα πολύ stress.

Έφτασες στο σημείο να ζητήσεις βοήθεια ειδικών για να το ξεπεράσεις;

Ευτυχώς έχω την αδερφή μου και ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτό, με την οποία έχω μια σπάνια σχέση και κάνουμε ψυχοθεραπεία ο ένας στον άλλον και επειδή μ’ αγαπάει χωρίς συμφέρον και βλέπει τα πράγματα ωμά, είναι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος μου ρίχνει χαστούκια και επανέρχομαι.

Και τα καταλαβαίνεις.

Ναι με γειώνει απευθείας αυτή. Ο πατέρας  είναι Ολλανδός αστροφυσικός, είναι genius ευφυέστατος  άνθρωπος και επειδή είναι επιστήμονας στον κόσμο του, δεν έχουμε την επαφή που θα θέλαμε κι εγώ και η αδερφή μου. Είναι η πρώτη φορά που το ξεστομίζω, γιατί δουλεύει συνέχεια λείπει πολλούς μήνες στο εξωτερικό.

Ζει στην Ελλάδα;

Η βάση όλων είναι στην Κύπρο, έχουμε οικογένεια στην Ολλανδία, στην Κύπρο και στην Αγγλία. Εγώ είμαι ο μόνος που ζω στην Ελλάδα  γιατί έχω καψούρα με την Αθήνα συγκεκριμένα. Ήρθα εδώ δεκαεννέα χρονών.

 Έχω δει ότι στα μαγαζιά που τραγουδάς έχεις μια καλή αύρα με τον κόσμο. Που οφείλεται όλο αυτό πιστεύεις; Σε γουστάρει ο κόσμος έρχεται να σ’ ακούσει.

Γιατί δεν τραγουδάω για μένα τραγουδάω για τον κόσμο. Προσαρμόζομαι είμαι ευέλικτος, βλέπω τον κόσμο ανάλογα κάθε φορά είναι διαφορετικός δεν υπάρχει συνταγή για το πώς θα φτιάξω το πρόγραμμα. Πιστεύω το ότι είμαι κοντά στον κόσμο είναι και ο λόγος της επιτυχίας μου.

Πως είναι να επανασυστήνεσαι στον κόσμο;

Νομίζω πως δίνεις εξετάσεις κάθε μέρα, κάθε φορά που τραγουδάς. Είσαι τόσο καλός όσο την τελευταία φορά που τραγούδησες. Προσέχω την φωνή μου, την διατροφή μου, γυμνάζομαι προσπαθώ να κάνω έστω και δέκα λεπτά την ημέρα  διαλογισμό, τρεις βαθιές αναπνοές και σκέφτομαι τα θέλω μου και για πιά πράγματα είμαι ευγνώμον.

Αυτό πως το κατάφερες;

Αυτό το κάνω από πολύ μικρός λόγω του πατέρα μου. O πατέρας μου επειδή ασχολείται με την μεταφυσική, με την κβαντική φυσική, Deepak Chopra,  Horhe Bokai, όλους αυτούς που έχουν να κάνουν με πνευματικά θέματα.

Το έχεις κάνει και δικό σου και το κάνεις καθημερινά. Βοηθάει πιστεύεις;

Βοηθάει. Νομίζω πως αν δεν είχα αυτόν τον πατέρα δεν θα είχα αυτήν την εξέλιξη δεν θα ήμουν αυτός που είμαι, εννοείται πως οφείλεται και στη μητέρα μου αλλά τη  αντίληψη μου την ευστροφία μου και το πώς καταλαβαίνω τα πράγματα τα οφείλω στον πατέρα μου.

Πιστεύεις ότι είναι καλό ή κακό αυτό;

Αντιλαμβάνομαι, μαραζώνω χαίρομαι όμως και δεν χάνω την ελπίδα μου στους ανθρώπους γιατί χίλιες φορές να αντιλαμβάνομαι παρά να είμαι ανόητος και να ζω στον κόσμο μου. Δεν θα το ήθελα με τίποτα αυτό. Βέβαια πιστεύω πως δεν υπάρχει βλάκας  άνθρωπος εμείς τους δημιουργούμε.  Δίνω αγάπη ευγένεια αλληλεγγύη κα για όποιον έχει ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν και οι ειδικοί.

Γιατί διαλύθηκαν οι One;

Οι One ήταν εμείς και ο Γιώργος Θεοφάνους.  Αυτός ο άνθρωπος μας έδωσε τα πάντα και κάποια στιγμή θεώρησε ότι αυτό το γκρούπ έπρεπε να ολοκληρώσει την πορεία του την στιγμή που ήταν ψηλά πριν αρχίσει να φθείρεται, και πιστεύω σαν κίνηση marketing,  ήταν πανέξυπνη και κράτησε αυτόν το μύθο, αυτή την καψούρα των funs. Όλος ο κόσμος λέει πότε θα γίνει ξανά το reunion.

Πότε;

Δεν ξέρω, το θέλουμε όλοι, εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει.

Ο κόσμος όμως το θέλει το γουστάρει αυτό το reunion!

Το θέλει και το έχουμε σκεφτεί μία  στην Θεσσαλονίκη μία στην Αθήνα και δύο στην Κύπρο, Λεμεσό και Λευκωσία τέσσερις συναυλίες. Διαφορετικοί πλέον και ώριμοι.

Πόσο σου στοίχισε η διάλυση των One;

Σε όλους μας στοίχισε πάρα πολύ. Αλλά φταίμε κι εμείς γιατί τελικά τα πάντα καταλήγουν στις ανθρώπινες σχέσεις. Γιατί όταν υπερισχύει το εγώ και παύεις να βλέπεις το σύνολο, τότε τα πράγματα αρχίζουν και πάνε λάθος. Επειδή είχαμε κάποια θέματα εγωισμού κάποια στιγμή το πράγμα ήρθε στο τέλος του.  Για μένα που το βλέπω τώρα από απόσταση και πιο ώριμα έπρεπε να ολοκληρωθεί.

Τι αυτό που μετά από όλη  αυτή την διάλυση μετά από όλο αυτό που πέρασες τι ήταν αυτό που σε ταρακούνησε δυνατά σαν να έφαγες ένα χαστούκι και είπες είμαι εδώ και θα συνεχίσω μόνος μου γιατί το αξίζω ή γιατί θέλω να το κάνω.

Είμαι ένας άνθρωπος που από το 1990 όποιο δίσκο και να ανοίξεις θα δεις το όνομα μου μέσα σαν φωνητικά από τον Κορκολή μέχρι τον Πανταζή ΄Αλκηστις  Πρωτοψάλτη Αντύπα.  Από το πιο έντεχνο μέχρι το πιο λαϊκό  και το πιο ροκ είμαι μέσα. Ήμασταν μια ομάδα η Βικτώρια η Χαλκίτη ο πατέρας της στα φωνητικά.

Με γνωρίζει πολύς κόσμος, είμαι πολυεργαλείο και γι’ αυτό άντεξα όλα αυτά τα χρόνια.

Μέχρι τότε ήξεραν το secondo εγώ έφερα την τριφωνία στα φωνητικά έκανα πράγματα πιο μπροστά  τότε γιατί είχα έρθει από την Αμερική αυτό το εκτιμήσανε και το εκμεταλλεύτηκαν.

Έχεις δουλέψει με πάρα πολλές φίρμες;

Με ΌΛΟΥΣ και με τα μεγαλύτερα ονόματα και έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό στον Αντώνη Βαρδή ο οποίος το ’97 που δουλεύαμε στα Νέα Δειλινά με πήρε στην Warner και τους είπε “σας φέρνω ένα διαμάντι που ενορχηστρώνει γράφει τραγουδάει μόνος του όλα” και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Κι έτσι έγινε τα έκανα όλα μόνος μου και τους πήγαινα τον δίσκο έτοιμο. Τότε έβγαλα το “Ρώτα με Γιατί”  την μεγάλη μου επιτυχία που ακόμα αντέχει αυτό το τραγούδι στον χρόνο.

Γιατί ενώ έχεις  δουλέψει με τόσες πολλές φίρμες με τόσους μεγάλους καλλιτέχνες έχεις μείνει λίγο πίσω να χρησιμοποιήσω την λέξη λίγο αόρατος;  Φοβήθηκαν;

Το αόρατος το έχω. Έχει γίνει το εξής. Από μόνος μου όταν είμαι σε μια αμάδα και βλέπω κάποιον να φέρεται ανταγωνιστικά εγώ από μόνος μου πάω πίσω γιατί δεν έχω ανάγκη να ξεχωρίσω. Και πίσω να με βάλεις τελευταίο να έχει εκατό άτομα μπροστά στην πίστα, θα έχει ένα μικρό φωτάκι πίσω που θα προσπαθεί να φανεί. Αυτό το φωτάκι θα είμαι εγώ. Δεν το προσπαθώ υπάρχει εκεί αναμμένο και αυτό το έχω δει σε όλη μου την ζωή.

Υπερβάσεις δεν έχεις κάνει;

Εγώ τα έβλεπα όλα  πολύ ρομαντικά και πολύ απλά τα πράγματα ήθελα πάντα την ομάδα δεν είχα ποτέ την ανάγκη να ξεχωρίσω. Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο.

Μπορεί να σκεφτούν κάποιοι ότι έχω έπαρση αλλά το λέω πάντα με την καλή έννοια. Πιστεύω σαν άνθρωπος ότι έχω μία ποιότητα στην φωνή. Άρα κάτι κάνω καλά για να έχω την αποδοχή του κόσμου.

Στο voice πήγες πρώτα και μετά στο Your Face;

Πρώτα στο voice. Πιέστηκα πολύ για να πάω.

Γιατί;

Γιατί ήμουν ο Μπέκε των One και σκέφτηκα πως αφού έχω κάνει καριέρα ξαφνικά να πάω εκεί…

Ήταν μια αφορμή να σε θυμηθούν πάλι;

Αυτό μου είπαν και από την παραγωγή. Γιατί από την παραγωγή με πήραν, μου είπαν  είναι το The voice δεν σε ξέρει κανένας δεν σε βλέπει κανένας θα είναι μόνο η φωνή σου. Όντως έτσι ήταν και εγώ φρόντισα να μην με δει από τα παιδιά ο Ρέμος ή η Δέσποινα να τους επηρεάσω στην απόφασή τους. Από την άλλη πλευρά είχα μια ανασφάλεια πως αν μάθαιναν  για μένα ίσως με έκοβαν επειδή ήμουν γνωστός. Ήταν ρίσκο για μένα.

Το πήρες όμως

Πάντα παίρνω ρίσκα στην ζωή μου αλλιώς πλήττω εύκολα. Έχω το τσαγανό και παίρνω συνέχεια ρίσκα.

Μετά  έρχεται στην ζωή σου το Your Face;

Τι απόφαση ήταν αυτή;

Αυτό το ήθελα από την αρχή που ξεκίνησε το παιχνίδι. Αυτό είμαι εγώ. Είμαι ένας άνθρωπος μεγαλωμένος στα μιούζικαλ στις δραματικές σχολές μες στην μουσική μες στην ενορχήστρωση. Είναι αυτό που μου ταιριάζει. Έδειξα υποκριτική έδειξα τρέλα, γέλιο.

Έδειξες ταλέντο!

Ναι αλλά έβγαλα και το χαρακτήρα μου γιατί εκεί έχει και το στοιχείο του reality.

Τελικά το ρίσκο σου έφερε την νίκη!

Το ρίσκο πάντα και ευχαριστώ τον Θεό, πάντα μου φέρνει νίκη. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό με τις καταστάσεις που έχω ζήσει.

Τελικά χαμένος ή νικητής από όλο αυτό;

Πάντα νικητής.  Κι όταν χάνω για μένα είναι μάθημα. Ή νικάω ή μαθαίνω αυτή είναι η στάση της ζωής μου. Αλλιώς δεν εξελίσσομαι δεν πάω μπροστά αν κάθομαι και κλαίω και μαραζώνω χαντακώνομαι. Το είδα κι αυτό το έργο. Έχω περάσει από πολλά στάδια. Δεν ξύπνησα μια μέρα και τα είχα βρει με τον εαυτό μου.

Δουλεύω καθημερινά γι’ αυτό.Δεν είμαι μοναχικός άνθρωπος αλλά έχω ανάγκη κάποιες φορές να μένω μόνος μου.Αυτό πρέπει να καταλάβει ο άνθρωπός μου, η γυναίκα μου, αυτή την μούρλα που έχει ο καλλιτέχνης. Μπορεί να σηκωθώ τρεις η ώρα το βράδυ γιατί έχω έμπνευση και να γράψω κάτι.

Δεν το έχουν καταλάβει φαντάζομαι μέχρι τώρα;

Υπήρξε μία που το κατάλαβε και ήμασταν μαζί επτά χρόνια. Χωρίσαμε στην φάση που ή παντρεύεσαι ή χωρίζεις. Είναι και η σχέση που ακόμα σκέφτομαι.

Όλες τις γυναίκες στην ζωή μου τις έχω σεβαστεί αλλά αυτή είναι η μία που είναι τόσο έντομα χαραγμένη και πιστεύω την αγάπησα πραγματικά γι’ αυτό κράτησε και τόσα χρόνια, στο τέλος ή θα παντρευόμασταν ή θα χωρίζαμε.

Γιατί όμως δεν παντρευτήκατε;

Είναι κάποια στιγμή που έρχεται στην σχέση και  απομακρύνεσαι, αν το αφήσεις το χάνεις.

Οικογένεια θέλεις να κάνεις;

Φίλη μου αυτή είναι μια ερώτηση που καθημερινά  το έχω στο μυαλό μου. Είμαι σε μία φάση που βλέπω παιδάκια και συγκινούμαι. Όλοι μου σχεδόν οι φίλοι έχουν παιδιά. Είμαι ο θείος σε όλους.  Ασχολούμαι με παιδιά, δουλεύω με παιδιά κάνω πολλά φιλανθρωπικά για παιδιά και είναι η χαρά μου. ειδικά τα Χριστούγεννα κάνω διάφορα.  Δεν τα λέω ούτε θέλω να τα διαφημίσω. Αν θέλουν να τα διαφημίσουν αυτοί καλώς. Παίρνω απίστευτη ενέργεια από τα παιδιά παρόλο που με κομπλάρουν αφάνταστα.

Άρα θέλεις να γίνεις μπαμπάς.

Ναι θέλω πάρα πολύ και θα είμαι απίστευτος μπαμπάς. Κι έχω και χρόνο ν’ ασχοληθώ γιατί η δουλειά μου είναι στο σπίτι, το στούντιο μου είναι στο σπίτι μου, η δουλειά μου είναι το βράδυ, άρα μπορώ να είμαι όλη την ημέρα στο σπίτι. Δεν θα μου άρεσε το παιδί μου να μεγαλώνει με νταντά, θέλω να είμαι σαν πατέρας δίπλα του. Αυτό που στερήθηκα από τον δικό μου πατέρα θέλω να το προσφέρω στο παιδί μου επί δέκα.

Σε πλησιάζει ο έρωτας είσαι κοντά;

Το ζήτησα. Το ζήτησα από το σύμπαν. Είπα ότι θέλω να ερωτευτώ, θέλω να βρω το άλλο μου μισό θέλω να βρω μια γυναίκα να της τα δώσω όλα, να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια, αλλά θέλω να γεράσουμε μαζί πρώτα ο Θεός.

Η δημοσιότητα και το παιχνίδι των δημοσίων σχέσεων ήταν κάτι που ήθελες;

Ποτέ δεν το επιδίωξα. Ποτέ στην ζωή μου γιατί είμαι πολύ χαμηλών τόνων. Την προσωπική μου ζωή πάντα την προστάτευα γι’ αυτό δεν ξέρει κανείς τίποτα. Πότε δεν έχω προβάλει με ποια μπορεί  να ήμουν.

Μου είπες το όνειρο της προσωπικής σου ζωής το να γίνεις μπαμπάς. Το όνειρο της επαγγελματικής σου;

Θέλω σε πέντε χρόνια να έχω μία πολυκατοικία πενταόροφη δική μου. Θέλω ο τέταρτος και ο πέμπτος να είναι δικό μου και τα υπόλοιπα να τα νοικιάζω. Θέλω να ανοίξω μία σχολή computer technology, κιθάρα, πιάνο, φωνητική, κινησιολογία θα έχω τους καλύτερους δασκάλους κι εγώ με την εμπειρία που έχω.

Ήδη το ετοιμάζω από τώρα. Γιατί είμαι άνθρωπος που σκέφτομαι πως αν κάνω οικογένεια θέλω να μην της λείψει τίποτα. Σκέφτομαι ώριμα δεν θέλω να φέρω ένα παιδί στον κόσμο χωρίς να μπορώ να του προσφέρω ασφάλεια. Δεν μπορώ τα μίζερα πράγματα. Έχω χαράξει ένα σχέδιο, και Πρώτα ο Θεός να έχουμε υγεία. Το να ονειρεύεσαι δεν κοστίζει κάτι.

Που σε βρίσκουμε τώρα τι κάνεις;

Δισκογραφικά έβγαλα ένα τραγούδι το “ Όταν γελάς εσύ” με τον Νίκο Τερζή με την Spicy Records. Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τραγούδι, φρέσκο καλοκαιρινό. Παίζει μέσα η Ματθίλδη  Μαγγίρα και κάναμε ένα concept  με ανθρώπους καθημερινούς και δείξαμε την καθημερινότητά τους.

Μετά από την  συνεργασία με τον Νίκο Βέρτη στο ΥΤΟΝ. Τώρα είμαι στο Jack΄s  Lounge κάθε Πέμπτη με την Ηρώ. Και κάνω και κάποιες εμφανίσεις Κύπρο και εξωτερικό.

Πώς θέλεις να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη; Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις;

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πως όταν χάνεις  το κουράγιο σου, όταν πιστεύεις ότι είναι όλα μαύρα όταν πιστεύεις ότι ήρθε το τέλος και θες να αυτοκτονήσεις. Θυμήσου γιατί ξεκίνησες. Κάνε μια μικρή αναδρομή και θυμήσου αυτό το παιδάκι, αυτή την ενέργεια που είχες αυτή την αγνότητα την σπίθα, την αισιοδοξία ικανός να φας τον κόσμο όλο χωρίς ίχνος απαισιοδοξίας.  Θυμήσου το όνειρό σου.

Αν σ’ ακούσει κάποιος θα σκεφτεί πως δεν έχεις περάσει δυσκολίες στην ζωή σου.

Έχω περάσει αρκετά δύσκολα αλλά δεν εστιάζω εκεί. Η ζωή μου δεν βασίζεται στο παρελθόν μου. Τώρα τι κάνω έχει σημασία. Δεν έχω μέσα μου ίχνος κακίας, εκδικητικότητας και πίκρας μέσα μου. Διαγράφω όλα τα αρνητικά.       Όσο και να προσπαθήσω δεν μπορώ να σκεφτώ ένα κακό που να μου έχει κάνει κάποιος στο παρελθόν. Δεν εστιάζω στο αρνητικό.  Είναι επιλογή να σκέφτεσαι θετικά.

Πέρασες δύσκολα οικονομικά;

Εννοείται ποιος δεν έχει περάσει δύσκολά;

Το έχεις βιώσει;

Βγήκα στην ζωή από δεκαέξι χρονών. Ήμουν στην Ελλάδα όταν  ζήτησα από τον πατέρα μου τότε διακόσιες χιλιάδες δραχμές για να πληρώσω το ενοίκιο και για να φάω και τι μου λέει ο Ολλανδός. “ Σου έδωσα γνώση και ένα computer (ένα δεινόσαυρο που σερνόταν) κόψε τον λαιμό σου βγάλε λεφτά μόνος σου”. Τότε έκανα την πρώτη μου ενορχήστρωση. Ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα στην ζωή μου και με έκανε άντρα.

Εννοείται πως δεν ξαναζήτησα λεφτά από τους γονείς μου. Από τότε ζω μόνος μου, έχω περάσει δύσκολα αλλά δόξα τον Θεό τώρα είμαι σε μία φάση που πάνε όλα καλά. Είμαι σε καλό δρόμο, με καλή ενέργεια.

Έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές κρατάω αυτές και δημιουργώ καινούργιες, μόνο με θετικούς ανθρώπους δίπλα μου.

Αν είχες ένα μαγικό ραβδί τι θ’ άλλαζες;

Θα έκανα όλους τους ανθρώπους ευγενικούς. Η  αγένεια με χαλάει και η έπαρση. Όταν ο άνθρωπος δεν σέβεται τον άνθρωπο. Εγώ σέβομαι τους πάντες.