Τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία επιστρέφουν την 1η Δεκεμβρίου 2023

122

Το μεγαλύτερο δείπνο βραβείων της ναυτιλίας γιορτάζει τα 20 του χρόνια και για άλλη μια φορά θέλει να αναγνωρίσει τους καλύτερους του κλάδου

Οι υποψηφιότητες για τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2023 κλείνουν σήμερα  Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

Η μεγαλύτερη διοργάνωση βραβείων της ναυτιλίας, τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List, γιορτάζει την 20η επέτειο από την ίδρυσή τους το 2004.

Για άλλη μια φορά, η εκδήλωση θα έχει ως στόχο να φέρει στο επίκεντρο ορισμένα από τα κορυφαία άτομα και εταιρίες του κλάδου, καθώς τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας και του ελληνικού ναυτιλιακού cluster θα τιμηθούν στο παραδοσιακό δείπνο βραβείων στην Αθήνα.

Κάθε χρόνο από το 2004, τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία προσελκύουν κοινό εκατοντάδων προσκεκλημένων και η 20η επέτειος των βραβείων δεν αναμένεται να είναι διαφορετική.

Της ισχυρής υποστήριξης των φετινών βραβείων ηγούνται η Erma First, που χορηγεί τη δεξίωση ποτών καλωσορίσματος, και μια λίστα από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς χορηγούς των υπόλοιπων βραβείων.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ήδη, καθώς πλησιάζει η προθεσμία για τα βραβεία του 2023. Οι υποψηφιότητες πρέπει να παραληφθούν από τους διοργανωτές πριν τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου για να γίνουν δεκτές.

Για άλλη μια φορά, μια ομάδα κριτών με κύρος και υψηλές γνώσεις από όλο τον κλάδο θα αξιολογήσει όλες τις υποψηφιότητες και θα αποφασίσει τους νικητές των φετινών βραβείων.

Το πάνελ, που αντιπροσωπεύει ευρέως την ελληνική ναυτιλία, θα αναλάβει να επιλέξει «τους καλύτερους ανάμεσα τους καλύτερους» σε μια σειρά κατηγοριών που εκτείνονται σε όλη τη γκάμα της ελληνικής ναυτιλίας: από τους τομείς ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοιων και επιβατηγών γραμμών, έως τα επιτεύγματα σε θέματα ασφάλειας, βιωσιμότητας, χρηματοδότησης κα. Επίσης μεγάλος αναμένεται να είναι ο ενθουσιασμός όταν μάθουμε την επιλογή των νικητών της κριτικής επιτροπής για τα επιφανή ατομικά βραβεία, όπως Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς, Ναυτικός της Χρονιάς, το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής και το Βραβείο Επόμενης Γενιάς.

Για την φετινή επετειακή εκδήλωση της διοργάνωσης ναυτιλιακών βραβείων με την μεγαλύτερη υποστήριξη διεθνώς, οι γνωστές 18 κατηγορίες βραβείων έχουν επεκταθεί σε 20, με την προσθήκη δύο ειδικών βραβείων μόνο για το 2023.

Το βραβείο Deal της Δεκαετίας θα επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες συναλλαγές κατά τη διάρκεια της περιόδου 2014-2023. Το βραβείο Deal της Δεκαετίας απονεμήθηκε τελευταία φορά το 2013 και κάλυψε την πρώτη δεκαετία των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων. Το κέρδισε η Αγγελική Φράγκου για την απόκτηση της Navios το 2005.

Το δεύτερο νέο είναι το Βραβείο Επιτεύγματος Εικοσαετίας (2004-2023), που θα αναγνωρίζει τη μεγαλύτερη ατομική ή συλλογική επιτυχία ή το πιο μεταμορφωτικό επίτευγμα στην ελληνική ναυτιλία τα τελευταία 20 χρόνια. Υπάρχουν πολλοί ισχυροί υποψήφιοι για αυτό.

Κανένα από τα δύο ειδικά βραβεία δεν υπόκειται στην επίσημη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ωστόσο γίνονται δεκτές προτάσεις από το ναυτιλιακό κοινό για το ποιοι θα ήταν άξιοι νικητές.

Όλοι οι νικητές του 2023 θα αποκαλυφθούν στο εορταστικό δείπνο την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Οι κρατήσεις για το δείπνο έχουν ήδη ανοίξει.

Επικοινωνία:
Γραφείο Συντονισμού Εκδηλώσεων & Προσκεκλημένων
τηλ. 210.42.91.195 – office@greekshippingawards.gr

Κατηγορίες Βραβείων 2023 και Χορηγοί

Δεξίωση Ποτών Καλωσορίσματος

Χορηγός Erma First

Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς

Χορηγός Marichem Marigases

Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς

Χορηγός Bureau Veritas

Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς

Χορηγός SWS

Ναυτιλιακός Μεσίτης της Χρονιάς

Χορηγός  the Tsakos Group

Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς

Χορηγός Tototheo Maritime

Βραβείο Πειραιάς Διεθνές Κέντρο

Χορηγός ClassNK

Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος

Χορηγός  DNV

Βραβείο για την Ασφάλεια

Χορηγός Seajets

Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς

Χορηγός Capital Ship Management Corp.

Πλοίο της Χρονιάς

Χορηγός ABS

Βραβείο Επιτεύγματος Εκπαίδευσης ή Επιμόρφωσης

Χορηγός Shipping Deputy Ministry, Republic of Cyprus

Βραβείο Βιωσιμότητας

Χορηγός Lloyds Register

Βραβείο Επόμενης Ναυτιλιακής Γενιάς

Χορηγός IRI / The Marshall Islands Registry

Lloyd’s List / Propeller Club Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής

Χορηγός Franman

Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς

Χορηγός Eurobank

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Ναυτικός της Χρονιάς

Χορηγός Safe Bulkers, Inc.

Greek Shipping Newsmaker of the Year

Χορηγός ExxonMobil Marine

Συναλλαγή της Δεκαετίας (2014-2023)*

Χορηγός Timagenis Law Office

Βραβείο Επιτεύγματος Εικοσαετίας (2004-2023)*

Χορηγός LPC S.A.

*  Δηλώνεται ειδικά για τα βραβεία του 2023 και μόνο. Είναι ευπρόσδεκτες όλες οι προτάσεις άξιων νικητών για αυτά τα δύο βραβεία.