Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2018

3037

Τελευταία ευκαιρία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία

της Ελληνικής Ναυτιλίας 2018

 

Μόλις μία εβδομάδα έμεινε για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα υψηλού κύρους βραβεία.

Μία εβδομάδα έμεινε για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα φετινά Βραβεία της Ελληνικής Ναυτιλίας της Lloyd’s List και ο ρυθμός υποβολής  έχει αυξηθεί καθώς συμβαίνει πάντα αυτήν την περίοδο.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου για τα βραβεία του 2018, τα οποία για άλλη μία φορά υποστηρίζονται από εξέχοντες  οργανισμούς της ναυτιλίας και χορηγούς των οποίων ηγείται ως γενικός χορηγός ο ClassNK.

Για τους μακρόχρονα ναυτιλιακούς παίκτες, ταραγμένες, ακόμα και υφεσιακές περίοδοι της ναυτιλίας σημαίνουν πως πάντα θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σε τέτοιους καιρούς το καθήκον θέσπισης κριτηρίων για να αποφασιστούν αυτοί που θααξίζουν περισσότερο τα βραβεία γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Είναι μέρος της δουλειάς των ανεξάρτητων κριτών που θα αποφασίσουν για τους νικητές των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων αυτής της χρονιάς και η φετινή ομάδα λαμπρών κριτών είναι ικανότατη να βάλει υψηλές προϋποθέσεις και να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Κάποιοι διαθέτουν εμπειρία από προηγούμενες χρονιές, όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Greek Shipping Co-operation Committee) Χαράλαμπος Φαφαλιός, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γεώργιος Πατέρας, ο Πρόεδρος του Intertanko Νικόλας Π. Τσάκος, ο Πρόεδρος του Propeller Club Γεώργιος Ξηραδάκης, η Πρόεδρος της WISTA Hellas Angie Hartmann και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Γιάννης Χαλάς.

Πρωτοεμφανιζόμενοι στην ομάδα των κριτών είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA) Πάνος Λασκαρίδης, ο Πρόεδρος του Green Award Foundation Capt Δημήτριος Ματθαίου και η Πρόεδρος των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού – Hemexpo Ελένη Πολυχρονοπούλου.

Περισσότερες από 70 εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελληνική ναυτιλία έχουν πάρει μέρος στην ομάδα κριτών των βραβείων, που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Πάνω από 170 βραβεία έχουν ήδη παρουσιαστεί στην εκδήλωση, η οποία τώρα διανύει τον 15ο χρόνο, και έχει εγκαθιδρύσει φήμη ως η μεγαλύτερη διεθνής ναυτιλιακή εκδήλωση απονομής βραβείων παγκόσμια. Το φετινό δείπνο για την απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα την Παρασκευή στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Τα βραβεία προσελκύουν πάντα έναν μεγάλο αριθμό πολύ ανταγωνιστικών υποψηφιοτήτων που υπογραμμίζουν σε βάθος την δυναμική της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, ενώ το ακροατήριο στην διάρκεια του δείπνου για την παρουσίαση αποτελείται κατά μέσο όρο από 1000 άτομα, εξέχουσες προσωπικότητες του ναυτιλιακού χώρου και των προσκεκλημένων τους.

Η ευκαιρία να υποβληθεί υποψηφιότητα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε σχετίζεται με την ναυτιλία, από τους πλέον εξέχοντες εφοπλιστές ως τον τελευταίο υπάλληλο, και έχει με τα χρόνια επικυρώσει την αντικειμενικότητα των κριτών η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εγκαθίδρυση της φήμης των βραβείων για την αμεροληψία και την αξιοπιστία τους.

 Οι κριτές μπορούν να επιλέξουν νικητές από τις υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί εγγράφως μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου. Μπορείτε να υποβάλλετε υποψηφιότητες διαδικτυακά στην διεύθυνση www.greekshippingawards.gr. Υποψηφιότητες για τα Βραβεία της Ελληνικής Ναυτιλίας γίνονται επίσης δεκτές με απλό email ή fax (email: office@greekshippingawards.gr; fax: +30 210 4291196).

Θυμηθείτε να αναγράφετε τους λόγους για τους οποίους ο υποψήφιος που προτείνετε αξίζει να κερδίσει.

 

Κατηγορίες Βραβείων

Dry Cargo Company of the Year, Sponsored by Marichem Marigases

Tanker Company of the Year, Sponsored by Bureau Veritas

Passenger Line of the Year, Sponsored by Five Oceans Salvage

Shipbroker of the Year, Sponsored by The Tsakos Group

Shipping Financier of the Year, Sponsored by Tototheo Maritime

Piraeus International Centre Award, Sponsored by S.R.H. Marine Group

Technical Achievement Award, Sponsored by DNV GL

International Personality of the Year, Sponsored by Capital Ship Management Corp.

Ship of the Year, Sponsored by RightShip

 Award for Achievement in Education or Training, Sponsored by Panama Ship Registry

Award for Achievement in Safety or Environmental Protection, Sponsored by Lloyd’s Register

The Next Generation Shipping Award, Sponsored by IRI / The Marshall Islands Registry

Lloyd’s List Intelligence Big Data Award, Sponsored by ABS (American Bureau of Shipping)

Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award, Sponsored by Cyprus, Department of Merchant Shipping

Greek Shipping Personality of the Year, Sponsored by Eurobank

 

* Σηματοδοτεί τα βραβεία που δεν αποφασίζονται από τους κριτές

 

ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Seafarer of the Year, Sponsored by Safe Bulkers, Inc.

Greek Shipping Newsmaker of the Year*, Sponsored by ExxonMobil

Ο ClassNK πάλι ηγείται της δυναμικής υποστήριξης, των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων για το 2018

 

Η Safe Bulkers Inc. και η Five Oceans Salvage μπαίνουν στην λίστα υψηλού κύρους των υποστηρικτών μεγάλης εκδήλωσης στο ναυτιλιακό ημερολόγιο.

 

Πειραιάς, 10 Οκτωβρίου 2018 – ο κορυφαίος Νηογνώμονας ClassNK υποστηρίζει για ένατη συνεχή χρονιά τα Βραβεία της Ελληνικής Ναυτιλίας ως συνολικός χορηγός.

Ο Ιαπωνικός νηογνώμονας ξεκίνησε την συνεργασία του με την κύρια ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής ναυτιλίας, το 2009 ως χορηγός της κατηγορίας ‘Πλοίο της Χρονιάς΄ σηματοδοτώντας δέκα χρόνια χορηγίας.

Ο ClassNK ηγείται ενός νέου κύματος υποστήριξης για την λαμπρή ετήσια εκδήλωση, όπου θα δείτε κορυφαίες εταιρίες να συμμετέχουν σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας υποστηρίζοντας την φετινή εκδήλωση.

Η Janet Wood, διευθύντρια χορηγιών για τα Βραβεία, λέει: ‘Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ποιότητα των εταιριών που χορηγούν τα Βραβεία της Ελληνικής Ναυτιλίας, πολλές εκ των οποίων είναι πιστοί υποστηρικτές επί σειρά ετών και είναι ωραίο να υποδεχόμαστε νέους και παλαιούς υποστηρικτές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ως συνολικό χορηγό της εκδήλωσης τον μεγάλο οργανισμό του Νηογνώμονα ClassNK και είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έγκριτες εταιρίες όπως το Κινεζικό Νηογνώμονα που χορηγεί την Πρόποση Σαμπάνιας.

 

Ο κατάλογος των τωρινών χορηγών των Βραβείων για το 2018 είναι:

Χορηγός της Εκδήλωσης: ClassNK

Χορηγός της Πρόποσης Σαμπάνιας: China Classification Society

Δεξίωση Καλωσορίσματος: Malta Ship Registry

 

Χορηγοί των Βραβείων:

ABS

Bureau Veritas

Capital Ship Management Corp.

Cyprus, Deputy Ministry of Shipping

DNV GL

Eurobank

ExxonMobil

Five Oceans Salvage

IRI /The Marshall Islands Registry

Lloyd’s Register

Marichem Marigases

Panama Ship Registry

RightShip

Safe Bulkers, Inc.

S.R.H. Marine Group

The Tsakos Group

Tototheo Maritime

 

Τα Βραβεία της Ελληνικής Ναυτιλίας έχουν την τιμή να υποστηρίζονται από έναν αριθμό έγκριτων ναυτιλιακών οργανισμών. Οι ακόλουθοι είναι επίσημοι υποστηρικτικοί οργανισμοί για τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία για το 2018:

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

Η Ελληνική Ένωση Εφοπλιστών για τα Επιβατηγά Πλοία

Η Ένωση Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Helmepa

The Propeller Club – Διεθνής Λιμένας Πειραιώς

Η WISTA Ελλάς

Ένωση για τη Ναυτική Διαιτησία

Η Ένωση Τραπεζιτικών και Χρηματοοιοκονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας