ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ???

1358

Οι εποχές που οι Πετρελαϊκές τιμές επηρεάζονταν είτε  από τις Γεωπολιτικές εξελίξεις, είτε από την τεχνητή προσφορά ή ζήτηση, φαίνεται να ανήκουν στο ιστορικό παρελθόν.

Η Οικονομική Κρίση του Κορωνοιού, έγινε αφορμή για την επαναξιολογηση ακόμα και ιστορικών Διπλωματικών Συμφωνιών μεταξύ κρατών, που Δεκαετίες τώρα διέπουν τον έλεγχο των τιμών πετρελαίου.

Η αναφορές και ΜΟΝΟ ότι η Gilead Science έχει  θετικά στοιχεία στις δοκιμές του πειραματικού φαρμάκου remdesivir  για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, δημιούργησαν  ελπίδα στους traders για επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας νωρίτερα του αναμενόμενου.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ !!!!

Μα είναι δυνατόν μια Φαρμακευτική να γιατρέψει το Πετρέλαιο??

Ζούμε Ιστορικές στιγμές.

Με μεγαλύτερη Ιστορική Στιγμή την πιθανή διάρρηξη της Συμφωνίας ΗΠΑ και Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ η οποία από το 1945 διέπει τις παγκόσμιες ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.

Ο Ντόναλτ Τράμπ είναι  αποφασισμένος να προστατέψει τα συμφέροντα της Χώρας  του και ιδιαίτερα του αγαπητού σε αυτόν Κλάδου των Πετρελαϊκών εταιριών.

Η διάθεση του να καταγγείλει τον ΟΠΕΚ για παράνομη χειραγώγηση τιμών και μονοπωλιακή πολιτική, μοιάζει με ανέκδοτο, ( αν σκεφτούμε ότι γινόταν με τις ευλογιές των ΗΠΑ) αλλά και Θρίλερ αν σκεφτούμε ότι αυτό θα διαταράξει ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες.

Η ρύθμιση των πετρελαϊκών τιμών με όρους καρτέλ καθίσταται παράνομη, ενώ ο OPEC και οι χώρες μέλη του χάνουν την κυριαρχική ασυλία τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη για παραβίαση της αμερικανικής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα άνοιγε ο δρόμος για πάγωμα σαουδαραβικών λογαριασμών και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ενώ ο σαουδαραβικός κρατικός κολοσσός Aramco (που δραστηριοποιείται ταυτοχρόνως στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα πετροχημικά) θα μπορούσε να διαταχθεί να κατατεμαχισθεί, ώστε να μην παραβιάζονται οι κανόνες ανταγωνισμού.

Το γεγονός ότι οι Σαούντ διαθέτουν επενδύσεις ύψους ενός τρισ. δολαρίων στην αμερικανική επικράτεια τους καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα αφήσει να κινδυνεύσει ο “σπουδαίος” αμερικανικός πετρελαϊκός κλάδος και να χαθούν (και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο) δεκάδες χιλιάδων θέσεων εργασίας. Έχει επίσης προσθέσει με νόημα ότι η δυναστεία των Σαούντ θα κατέρρεε σε δύο εβδομάδες εάν οι ΗΠΑ απέσυραν τη στρατιωτική τους υποστήριξη.

Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το Φυσικό και όχι χρηματιστηριακό trader πετρελαίου και την ναύλωση πλοίων Τάνκερ, το Hedging μέσω του χρηματιστηρίου ΝΑΥΛΩΝ του Λονδίνου κι το χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγου, είναι ΑΜΥΝΑ και οχι ευκαιρία κερδοσκοπίας.

Στις επόμενες ημέρες, θα διοργανώσουμε ένα Webinar πάνω στις τεχνικές αντιστάθμισης πετρελαϊκών κινδύνων όπου θα διαφωτίσουμε τους φίλους μας για την χρησιμότητα των χρηματιστηριακών εργαλείων στο Φυσικό trading πετρελαίων.

 

 

 

THEODORE CHOULIARAS
B.o.D. President & CEO 

Www.UpOiltankers.com