HILIOS PROTECTION STRUCTURE

3752
Anastasios Hilios

Αναστασιος Χιλιος
Iδρυτής της HILIOS PROTECTION STRUCTURE

Ο κύριος Αναστάσιος Χίλιος μας μιλάει για την πορεία των εταιρειών του στο χώρο των αμμοβολών, υδροβολών, χρωματισμών και καθαρισμό πλοίων έχοντας πάντοτε σαν γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον.
Ειδικότερα μας αναφέρει για τη δημιουργία της εταιρείας “HILIOS PROTECTION STRUCTURE” η οποία δραστηριοποιείται στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο καθώς και τα υπάρχοντα προβλήματα όχι μόνο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Ναυπηγοεπισκευής.

Κύριε Χίλιο, μπορείτε να μας περιγράψετε την πορεία της εταιρείας σας από την ίδρυσή της το 1988 μέχρι σήμερα;

Η επιχειρηματική μου δράση ξεκίνησε το 1988 στο Πέραμα ως συνιδιοκτήτης επιχείρησης με αντικείμενο τις υδροβολές, αμμοβολές, χρωματισμούς, καθαρισμούς πλοίων και έπειτα ως ιδιοκτήτης ατομικής εταιρείας του ίδιου αντικειμένου με την επωνυμία HILIOS HELLAS. Στα επόμενα χρόνια, η κατανόηση των απαιτήσεων της αγοράς με οδήγησαν στην ίδρυση της «ΧΙΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» διευρύνοντας το πεδίο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η εταιρεία «HPS – HILIOS PROTECTION STRUCTURE» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2007 και ασχολείται με την εκτέλεση εργασιών υδροβολών, αμμοβολών, χρωματισμών, καθαρισμών πλοίων και κτιρίων. Η παροχή των υπηρεσιών της γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2008 & 14001:2004 Ο υπερσύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός που διαθέτουμε είναι αγορασμένος από χώρες της Ε.Ε, και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι φιλικοί προς το περιβάλλον. Η HPS ανανεώνει συνεχώς τον εξοπλισμό της με υδροβολές robot (500-3500) bar, κλαρκ, cherry pickers, φορτηγά κλπ συμμετέχει σε μεγάλους διαγωνισμούς και αξιολογείται με άριστα για τις υπηρεσίες της.

Ποιές είναι οι δραστηριότητες της εταιρείας σας;

Η εταιρεία μας με πολυετή πείρα στο χώρο της προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού πλοίων και βιομηχανικών τμημάτων, υδροβολής σύμφωνα με διεθνή πρότυπα (Norma 2222), αμμοβολής σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο 055900-1967 (προστασία περιβλήματος/δεξαμενής κ.λ.π), προετοιμασίας επιφάνειας για εφαρμογή προστασίας και θωράκισης, βαφής πλοίων και χερσαίων εγκαταστάσεων, εξειδικευμένης διάταξης βαφής, καθαρισμού και προστασίας σωλήνων, προστασίας κατά της διάβρωσης.
Από το 1988 μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχει προσθέσει νέες υπηρεσίες τη σπογγοβολή και την υδροαμμοβολή, όπως νεροκοπή, παγοβολή και ρομποτικά μέσα. Με τα μηχανήματά μας νέας τεχνολογίας βελτιώνεται η ποιότητα των εργασιών εξοικονομώντας χρόνο και κόστος για τους πελάτες μας.

Δραστηριοποιείσθε μόνο στον Ελλαδικό χώρο ή και σε άλλες χώρες του εξωτερικού;

Η εταιρεία μας απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας. Για το λόγο αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε εργασίες πλοίων και χερσαίων εγκαταστάσεων σε όποιο μέρος του κόσμου ζητηθεί από τους πελάτες μας παρέχοντας 24ωρη εξυπηρέτηση.

Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια από τα σημαντικότερα έργα που έχει υλοποιήσει η εταιρεία σας;

Ενδεικτικά τα κυριότερα έργα που μας έχουν ανατεθεί είναι:
Ολόκληρη η συντήρηση του “ENERGEAN FORCE”. Η ανάθεση έργου για τον καθαρισμό και το χρωματισμό των πλωτών δεξαμενών Περάματος. Εργασίες καθαρισμού και κοπής καμένων καθώς και καθαρισμό αποβλήτων στο πλοίο «HIGH SPEED 5». Εργασίες δεξαμενισμού, υδροβολής και βαφής των πλοίων “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ”, “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” και “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ”, “EVOLUTION”, εργασίες καθαρισμού στο “ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΙΙ”, εργασίες υδροβολής και χημικού καθαρισμού στο πλοίο “LOMBA”, δεξαμενισμός πλοίων “ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β”, “LEFKA ORI”, “VALLIANT ENERGY”, συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό , το Λιμενικό Σώμα κά.

Θεωρείτε ότι τα υπάρχοντα προβλήματα στη ζώνη του Περάματος δρουν ανασταλτικά, με συνέπεια οι πλοιοκτήτες να μην φέρνουν τα πλοία τους για επισκευή;

Στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπου συνεχίζει να πλήττεται η ναυτιλιακή βιομηχανία η κατάσταση πλέον είναι αρκετά δύσκολη και ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και εντονότερος. Η αύξηση του κόστους σε ορισμένες εργασίες που είναι ανταγωνιστικές από τις γειτονικές χώρες, πέραν των εργασιών υδροβολής, αμμοβολής, καθαρισμού και χρωματισμού έχει στρέψει το ενδιαφέρον των πλοιοκτητών για επισκευές σε γειτονικές χώρες. Ωστόσο το επίπεδο εμπειρίας και τεχνογνωσίας των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών εταιρειών είναι πολύ υψηλότερο από εκείνο των γειτονικών χωρών, καθώς η Ελλάδα είναι παραδοσιακά μια ναυτιλιακή χώρα.

 

 

 

 

 

Τα δυο μεγάλα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας υπολειτουργούν. Αυτό το γεγονός επηρεάζει και τις εργασίες στη ζώνη του Περάματος;

Μπροστά στην κρίση που βιώνουμε, με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Σύρου και Χαλκίδας να υπολειτουργούν, σαφώς και έχουν επηρεαστεί οι εργασίες στη ζώνη του Περάματος. Τα πλοία για επισκευή είναι λιγότερα για το λόγο αυτό επηρεάζεται γενικά η ζήτηση, καθώς και σε υπηρεσίες ανάλογες της ΧΙΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ. Πρόκειται για μία αλυσιδωτή αντίδραση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι στους κρατικούς ιθύνοντες, ώστε να μη βιώσουμε τα χειρότερα.

Η εταιρεία σας προσφέρει υπηρεσίες εκτός από τη ναυτιλία και στον τομέα της βιομηχανίας. Θέλετε να μας αναφέρετε με ποιές εταιρείες της βιομηχανίας έχετε συνεργασθεί;

Η μακροχρόνια εμπειρία σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό που διέπει τη ΧΙΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, μας έχει δώσει το προβάδισμα ώστε να μας εμπιστεύονται μεγάλα ονόματα εταιρειών στον τομέα της βιομηχανίας αλλά και σε άλλους τομείς. Ενδεικτικά μπορώ να σας αναφέρω κάποιες εταιρείες όπως: Schlumberger, Shell Hellas, Motor Oil Hellas, Unilever Hellas, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Τέρνα ΑΕ, Coca Cola Τρία Έψιλον κ.ά.

 

 

 

 

 

Τα Ποσειδώνια για πολλούς θεωρούνται η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση του πλανήτη. Η δική σας παρουσία στα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016» πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει, ώστε να διευρύνετε τον επιχειρηματικό σας ορίζοντα;

Τα Ποσειδώνια αποτελούν μια από τις σημαντικότερες διεθνείς ναυτιλιακές εκθέσεις με μακρόχρονη παράδοση στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε δύσκολες αγορές. Σε πείσμα των καιρών, εξαιτίας των αρνητικών προοπτικών στον τομέα της παγκόσμιας ναυτιλίας για τη χρονιά που διανύουμε, η συμμετοχή κρίνεται αναγκαία. Σε συνέχεια της αναπτυξιακής πολιτικής της, η ΧΙΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει και φέτος τη συμμετοχή της καθώς και τη χορηγία της στη Διεθνή Έκθεση Ποσειδώνια 2016.
Η εταιρεία μας με πολυετή πείρα στο χώρο της ναυτιλίας προσφέροντας τις υπηρεσίες της θα φροντίσει με την παρουσία της να αναδείξει τα σημαντικά πλεονεκτήματά της όπως τη βαθιά τεχνογνωσία, το εξειδικευμένο εξοπλισμό, το άριστα καταρτισμένο προσωπικό και τον επαγγελματισμό της. Θα χαρούμε να σας δούμε στο περίπτερό μας με αριθμό Νο 2.123 στο Hall 2 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, από 6 έως 10 Ιουνίου 2016.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις εταιρείες PRIME MARINE MANAGEMENT και ENERGEAN OIL & GAS που εμπιστεύθηκαν τη ΧΙΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ με την ανάθεση των έργων τους.
Επιπρόσθετα, θα ήθελα να τονίσω ότι τα έργα αυτά έδωσαν πνοή στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος για τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε εξαιτίας τις οικονομικής κρίσης.

Συνέντευξη στον Γιάννη Μεγαριώτη