ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ιδρύτρια και CEO της εταιρείας Trinity Events

588

ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η πορεία σας δείχνει ότι η ..θάλασσα σας εμπνέει για πολλά δημιουργικά και πετυχημένα εγχειρήματα με τελευταίο το 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Yachting.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τις εταιρικές εκδηλώσεις;

Έχοντας υπηρετήσει στις ναυτιλιακές εταιρείες της οικογένειας, ήμουν άμεσα εμπλεκόμενη και συνυφασμένη με τις ανάγκες που γεννιόντουσαν και έβλεπα ότι υπάρχουν στον χώρο της ναυτιλίας. Έτσι ιδρύσαμε την εταιρεία Trinity Events παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών για την διοργάνωση κάθε είδους εταιρικής εκδήλωσης (σεμινάρια/συνέδρια, θεματικά events, sailing team building activities, mindful events, corporate strengthening daily events, διοργάνωση συνεδρίων / εκθέσεων, virtual events).

Τι θεωρείτε ότι ξεχωρίζει την εταιρεία σας;

Σεβασμός, αγάπη, υψηλή αισθητική, δημιουργικότητα και σημασία στη λεπτομέρεια είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την Trinity Events ως Premium επιλογή για την υποδειγματική διαχείριση και υλοποίηση και της πλέον απαιτητικής διοργάνωσης.

Η απόλυτη επιτυχία μιας εκδήλωσης, είναι προσωπική μας υπόθεση.  Γι’ αυτό είμαστε δίπλα στον πελάτη  κάθε στιγμή, έτσι ώστε να αναδείξουμε την εκδήλωση σε μία μοναδική και αξιομνημόνευτη εμπειρία, για τον πελάτη και τους συνεργάτες του.

Ο υψηλού επιπέδου επαγγελματισμός, η τυπική και ουσιαστική τήρηση όλων των δεσμεύσεων μας και κυρίως η δημιουργία προσωπικών σχέσεων εμπιστοσύνης με τον πελάτη αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Η ομάδα μας λειτουργεί σαν έμπιστος σύμβουλος-συνεργάτης, με σκοπό να καθοδηγήσουμε αλλά και να αναλύσουμε τις ανάγκες των πελατών μας, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί και να υλοποιήσουμε αυτό ακριβώς που χρειάζονται.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που επηρέασαν την πορεία σας;

Μέσα από την ναυτιλία απέκτησα γνώση, εμπειρία, εξελίχθηκα στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης θεμάτων και προκλήσεων, και έτσι μου ανοίχτηκαν και άλλοι επαγγελματικοί ορίζοντες.

Αναμφίβολα η επιχειρηματική επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Πως χειρίζεστε την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής;

Για μένα η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου ζωής.

Δίνω προτεραιότητα στα καθήκοντα μου, έχω καθημερινό πρόγραμμα και θέτω όρια.

Τι σας δίνει κίνητρο κάθε μέρα;

Καταρχάς τα παιδιά μου και επίσης η αγάπη μου και η αφοσίωση μου σε αυτό που έχω επιλέξει να κάνω και το κάνω με σεβασμό, με πειθαρχεία, με υψηλό βαθμό ευθύνης και φυσικά με σκληρή δουλειά.

Ανησυχείτε ότι σαν ισχυρή γυναίκα επιχειρηματίας μπορεί να εκφοβίζετε το ανδρικό φύλλο;

Άλλο ένα στερεότυπο που επικρατεί. Επικρατεί η άποψη ότι οι δυναμικές γυναίκες τρομάζουν τους άντρες, που μπορεί για ορισμένους να ισχύει αλλά δεν αποτελεί κανόνα. Προσωπικά, δεν ανησυχώ για τον δυναμισμό μου.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Επιτυχία για εμένα είναι να ζώ και  να εργάζομαι σε απόλυτη αρμονία δρώντας υπεύθυνα. Κατά την άποψη μου αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αναπτυχθούμε και να επιβιώσουμε σ’ ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Κλείνοντας και για να επανέλθουμε και στην επικαιρότητα, σχετικά με τη διοργάνωση του 3ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου Yachting ποιοι είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία του συνεδρίου και κατ’ επέκταση την επιτυχία μιας διοργάνωσης;

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία του συνεδρίου είναι η σωστή προετοιμασία, η οργάνωση, η ενημέρωση, η αποφυγή καθυστερήσεων, η συμμόρφωση με τους στόχους του project και η καλή επικοινωνία με τους συμμετέχοντες.

Ο καθένας από αυτούς τους παράγοντες είναι εξίσου σημαντικός για την επιτυχή έκβαση οποιουδήποτε αξιόλογου εγχειρήματος και όλοι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Ο ανθρώπινος παράγοντας και η έννοια της συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν;

«Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα, είναι μια επιτυχία», είχε πει ο Henry Ford, για να τονίσει την αξία της συνεργασίας, της συνεργασίας μέχρι επίτευξης του στόχου.

Η συνεργασία δίνει τη θέση της στην επίλυση προβλημάτων, δείχνει μια πιο ολιστική άποψη της μεγαλύτερης εικόνας και αυξάνει την ανταλλαγή δεξιοτήτων.

Η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας εργασίας είναι αυτό που κάνει τη δουλειά να γίνει αποτελεσματικά.

 

Βιογραφικό

Απόφοιτος με Bachelor Degree BSc  στον τομέα της ναυτιλίας από το London Guildhall University, ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως εκπαιδευόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση (ΓΕΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.), εταιρεία 52 χρόνων με διεθνή αναγνώριση & πελατεία με πολλούς επαίνους και διακρίσεις, που δραστηριοποιείται στις επισκευές και συντηρήσεις πλοίων του εμπορικού και πολεμικού στόλου καθώς επίσης και στον τομέα των mega yachts. Στην συνέχεια μαζί με τον αδερφό της ίδρυσαν ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των χημικών δεξαμενοπλοίων.

Με 27 χρόνια εμπειρία στην ναυτιλία η Καλλιόπη Ευσταθίου είναι μέλος της Wista Hellas, του Propeller Club, της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό, ενώ είναι ιδρύτρια και CEO της εταιρείας Trinity Events από το 2014. Πιστεύει ακράδαντα ότι η διαρκής επιμόρφωση έχει γίνει απαραίτητη, είναι δεκτική στις στρατηγικές μάθησης και ακολουθεί πάντα πιστά τις τρέχουσες εξελίξεις στην διοίκηση και διαχείριση των επιχειρήσεων. Είναι ένας πολύ εργατικός και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, που καθοδηγεί με πρωτοποριακές μεθόδους την ομάδα της προσφέροντας στους πελάτες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Η κα Καλλιόπη Ευσταθίου και ο κ. Γιώργος Πατέρας