ΕΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΣΙΑ ?

937

Η νέα λύση του «Mirror Shipping»  που δίνει την δυνατότητα αποκόμισης κερδών από Ναυλοσύμφωνα χωρίς την ανάγκη αγοράς η ιδιοκτησίας πλοίου.

Ένας αποκαλυπτικούς διάλογος με τον CEO των εταιριών UPoilTrading Ltd και UPoilTankers Inc, κ. Χουλιαρά Θεόδωρο.

– Κύριε Χουλιαρά….. Είμαι χρόνια στην Ναυτιλία και μπορώ να παραδεχτώ ότι έχω μια άριστη άποψη του παλμού της Ναυλαγοράς. Εντούτοις δεν έχω την δυνατότητα να βρω χρηματοδότηση να αγοράσω ένα βαπόρι και να επωφεληθώ από την διαφαινόμενη άνοδος των ναύλων..

– Είσαι τόσο σίγουρος για την πιθανή άνοδο η κάθοδο των ναύλων που θα επενδυες κάποια εκατομμύρια για αγορά πλοίου, με σκοπό το κέρδος από ναυλοσύμφωνα;

 

 – Φυσικά…. αλλά δεν έχω σήμερα τόσα χρήματα για την επένδυση σε πλοίο.

-Τότε γιατί δεν επενδύεις στο ναυλοσύμφωνο που πιστεύεις, ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να έχεις πλοίο;

 

– Μα πώς γίνεται αυτό ;

– Αν πράγματι είσαι τόσο σίγουρος για την πιθανή άνοδο ή πτώση των Ναύλων, τότε μπορείς αντί να επενδύσεις εκατομμύρια στην αγορά ενός πλοίου, (ώστε να κερδίσεις κάποιες χιλιάδες ευρώ σε ναύλα), να επενδύσεις ΜΟΝΟ στην τάση των ναύλων επενδύοντας ουσιαστικά στα λεγόμενα ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΑ……

 

 – Πολύ ενδιαφέρον. Εξηγήστε μου λίγο περισσότερο 

– Το χρηματιστήριο Ναύλων του Λονδίνου, το λεγόμενο BALTIC EXCHANGE σου δίνει την δυνατότητα ως εταιρεία, να επενδύσεις στην όποια ανοδική η πτωτική τάση των ναύλων μέσω των λεγόμενων FFAs. Ουσιαστικά «ποντάρεις» στην μελλοντική άνοδο ή πτώση των ναύλων ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ουσιαστικά «ποντάρεις» όταν αγοράζεις ένα πλοίο με σκοπό την πιθανή άνοδο και κέρδος από το ναυλοσύμφωνο.

 

– Και θα χρειαστώ λιγότερα χρήματα από το κόστος ενός πλοιου?

– Ακριβως!!! Αντί να επενδύσεις εκατομμύρια στην απόκτηση ενός πλοίου, επενδύσεις κάποιες χιλιάδες ευρώ επενδύοντας κατευθείαν στα ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΑ για τα οποία και μόνο ήθελες να αγοράσεις το πλοίο.

 

– Είναι δηλαδή σαν να κάνω εφοπλισμό αποκομίζοντας κέρδη από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ διαχείριση ενός πλοίου που ανήκει σε άλλον πλοιοκτήτη?

– Ακριβώς !! Όπως παίρνεις Bareboat η σε time charter ένα πλοίο που ανήκει σε άλλον, και κάνεις εφοπλισμό  αποκομίζοντας κέρδη από το «ποντάρισμα» σου για το μέλλον στις τιμές των ναύλων, έτσι ακριβώς μπορείς και με μικρότερα ποσά να «ποντάρεις» στις μελλοντικές τιμές των ναύλων μέσω ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΩΝ, που λέγονται FFAs.

 

– Θα μπορούσα αυτό να το κάνω και σαν ιδιώτης; Έχω καλή άποψη της αγοράς και θα με ενδιέφερε αν θα μπορούσα και σαν ιδιώτης να «ποντάρω» στην πρόβλεψη μου; 

-Υπάρχουν «καλάθια» ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΩΝ που λεγόταν ETFs.

Μπορούμε να σε εκπαιδεύσουμε να τα κατανοήσεις και στην συνέχεια να σου προτείνουμε να μιλήσεις με το γραφειο μας στο Λονδινο και τους αδειοδοτημένους δικούς μας Brokers που μιλάνε Ελληνικά και να σε καθοδηγήσουν.

– Tί άλλο μπορείτε να κάνετε ως εταιρία επίσης για να μας βοηθήσετε ; 

– Η εταιρία μας UPoilTankers & Trading Inc, όντας χρόνια στην αλυσίδα τόσο του φυσικού (όχι χρηματιστηριακού) εμπορίου πετρελαίου, όσο και στις φυσικές (όχι χρηματιστηριακές) Ναυλώσεις πλοίων, έχει το προνόμιο να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις εξελίξεις των φυσικών αγορών, πολυ πριν τα χρηματιστήρια ακολουθήσουν προσπαθώντας να τις προβλέψουν.

Αναλύοντας λοιπόν την καθημερινότητα και ΜΟΝΟ με βάση τα στοιχεία που έχουμε ως φυσικοί έμποροι και Ναυλωτές, δίνουμε την δυνατότητα στις εταιρείες πελάτες μας μέσω των αναλυτικών μας Weekly Maritime Hedging Reports, να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους πάνω στις ναυλαγορές ώστε να αποφασίζουν με δικη τους κρίση για τις πιθανές Ναυτιλιακές τους τοποθετήσεις.

Επίσης εκπαιδεύουμε τους πελάτες μας ακαδημαϊκά, μέσω μιας σειράς σεμιναρίων στον χώρο τους, στο πως λειτουργεί το Hedging μέσω του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ  ΝΑΥΛΩΝ, καταστώντας τους γνώστες όλων των εναλλακτικών.

Τέλος επειδή σε αντίθεση με το φυσικό εμπόριο πετρελαίων, ρύπων και ναύλων που κάνουμε εμείς, τα χρηματοοικονομικά Ναυλοσύμφωνα γίνονται ΜΟΝΟ από αδειοδοτημένους οργανισμούς, σας προτείνουμε τους αξιόπιστους δικούς μας Broker στο Λονδίνο όπου και μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμούς ώστε να κάνετε το λεγόμενο……. MIRROR SHIPPING.

Τα εργαλεία του HEDGING που αναφέρατε, αφορούν μόνο το Freight Risk των ναύλων ?

Σε αντίθεση με το “MIRROR SHIPPING” που είναι καθαρά κερδοσκοπικό και αφορά κυρίως όσους θέλουν να  επωφεληθούν από τις διακυμάνσεις των Ναύλων, ΧΩΡΙΣ να είναι πλοιοκτήτες, το HEDGING είναι μια υπηρεσία μέσω της οποίας οι Πλοιοκτήτες έχουν την δυνατότητα να αντισταθμίσουν την πιθανότητα να βρεθούν εκτεθειμένοι σε οικονομικές απώλειες από τις απρόβλεπτες διακυμάνσεις και σε Freights, και σε Emissions και σε Bunker prices.

Η εταιρία μας σε συνεργασία με τους αποκλειστικούς αδειοδοτημένων Broker μας στο Λονδίνο, σας δίνει την Δυνατότητα να ΚΛΕΙΔΩΣΕΤΕ την ανώτατη τιμή που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε τους επόμενους μήνες, ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ σας  σε περίπτωση που οι τιμές ξεπεράσουν το όριο που θέσατε.

Που Μπορώ να σας βρω για μια πληρέστερη παρουσίαση ?

Τόσο το γραφείο μας στο Λονδίνο όσο και το γραφείο μας στον Πειραιά, έχει εξειδικευμένους συνεργάτες που μπορούν είτε να σας δουν στα γραφεία σας, είτε να οργανώσουμε μια online παρουσίαση μέσω video conference.

Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας μας στο www.UPoilTankers.com

 

O Κύριος Χουλιαρας είναι Petroleum Economist,
πρώην τραπεζικός και Ceo των εταιριών
UPoilTankers Inc και UPoilTrading Ltd