Το Bitcoin σε «σημείο αιχμής»

1046

Από την πρώτη εβδομάδα του μήνα, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin ( BTC ), σημείωσε νέα υψηλά επίπεδα με ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων να εισάγονται περίπου 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια Bitcoin. Την ίδια περίοδο, μόνο περίπου 17,1 δισεκατομμύρια δολάρια BTC απομακρύνθηκαν από αυτές τις ανταλλαγές, αντιπροσωπεύοντας μια εβδομαδιαία καθαρή ροή 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Bitcoin είχε αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη προσοχή στην αγορά κρυπτογράφησης την εβδομάδα εκείνη.

Μέρος των δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για την εκρηκτική αύξηση της τιμής του Bitcoin ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, όπου μερικές εβδομάδες πίσω, ανακοίνωσε ότι η Tesla έχει επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin για περισσότερη ευελιξία, περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων στα μετρητά της

Από τις 8 Φεβρουαρίου που η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk Tesla ανακοίνωσε την επένδυσή αυτή, η κρυπτογράφηση ξεκίνησε μία τρομερή άνοδο, με πρωταγωνιστή το Bitcoin να αυξάνεται από τα 38.000 $ στα 58.354 $ στις 21 Φεβρουαρίου.

Μετά από  ένα συγκλονιστικό ράλι τιμών τους τελευταίους τέσσερις μήνες, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, η τιμή του Bitcoin σημείωσε μία βαθιά σταδιακή διόρθωση με την τιμή να φτάνει έως τα 46.000 $, συμπαρασύροντας και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Μέσα σε ένα 24ωρο πάνω από 5,6 δις. εξανεμίστηκαν στην αγορά του Bitcoin βγαίνοντας οι υπερ- μοχλοί έμποροι στην αγορά.

Παρόλα αυτά, οι προβλέψεις βαθύτερης απόσυρσης που αναμένονταν προηγουμένως από ορισμένους αναλυτές διαψεύστηκαν αφού αποδείχθηκε ότι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς αγόρασαν για άλλη μια φορά στις πτώσεις της τιμής του Bitcoin (BTC) εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την ευκαιρία, κερδίζοντας το νόμισμα, και πάλι, έδαφος πάνω από 50.000 $.

Παρά τις άγριες εναλλαγές του Bitcoin, η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών, αντίπαλη της Paypal, Square, αποκάλυψε την επένδυσή της ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin, δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι η κρυπτογράφηση είναι ένα μέσο οικονομικής ενδυνάμωσης, παρέχοντας έναν τρόπο στα άτομα να συμμετέχουν σε ένα παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και να εξασφαλίσουν το δικό τους οικονομικό μέλλον. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Square επενδύει σε bitcoin, καθώς η εταιρεία είχε αγοράσει πέρυσι bitcoin αξίας 50 εκατ. δολαρίων.

Στην συνέχεια, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου η MicroStrategy ανακοίνωσε την αγορά επιπλέον Bitcoin ύψους 1,026 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες (σε δολάρια) επενδύσεις bitcoin που έχουν εκτελεστεί ποτέ από μια δημόσια εταιρεία.

Ο όγκος συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών υπερβαίνοντας τα 294,1 δισεκατομμύρια δολάρια με την κεφαλαιοποίηση κρυπτογράφησης να φτάνει περίπου 940,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ταυτόχρονη ανάκαμψη του παγκόσμιου χρηματιστηρίου και των κρυπτονομισμάτων ακολούθησε μια μικρή διόρθωση στην κρυπτογράφηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συνέχεια της πτωτικής τάσης που εμφανίστηκε στην αρχή της εβδομάδας ως αποτέλεσμα ανησυχίας για την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, φτάνοντας η τιμή του Bitcoin κοντά στα 43.000 $ την Κυριακή.

Πέρα από το Bitcoin, άλλα κρυπτονομίσματα σημείωσαν επίσης κόκκινο το Σαββατοκύριακο, αν και η Δευτέρα φαίνεται να έφερε ένα κύμα βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης στα altcoins παράλληλα με το Bitcoin, το οποίο αυξήθηκε κατά 5,5% σε 24 ώρες κοντά στα 47.700 $. Ωστόσο, η ανάκαμψη δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρή για να αλλάξει τις εβδομαδιαίες τάσεις για τα περισσότερα νομίσματα.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η αύξηση των αποδόσεων θα μπορούσε να αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να σφίξει τη νομισματική της πολιτική σε μια προσπάθεια να σταματήσει την άνοδο του πληθωρισμού. Ωστόσο, μια τέτοια σύσφιξη θα μπορούσε να προκαλέσει πώληση σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, τα οποία περιλαμβάνουν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin έχει χαρακτηριστεί «ψηφιακός χρυσός» από ορισμένους ταύρους κρυπτογράφησης και υποστηρίζουν την ικανότητά του να χρησιμεύσει ως κατάστημα αξίας λόγω του γεγονότος ότι η συνολική προσφορά του περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια νομίσματα. Επί του παρόντος, κυκλοφορούν 18,64 εκατομμύρια νομίσματα, σύμφωνα με το CoinMarketCap .

Γκολιά Δανάη

Consultant of Hellenic Coin