22ο NAVIGATOR 2023 – THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΛΟΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

110

NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS

Αθήνα 31.10.2023, Ελλάδα

 

Δελτίο Τύπου

Το 22ο NAVIGATOR 2023 – THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM, με θέμα #NavigateTheChange, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, με έναρξη στις 09.30 και λήξη στις 14.00.

Στόχος του Φόρουμ είναι να φέρει σε επαφή ηγέτες του κλάδου και φορείς λήψης αποφάσεων για να οραματιστούν τη “ναυτιλιακή βιομηχανία της επόμενης 20ετίας”. Δεδομένου ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι γεμάτα προσκλήσεις και διλήμματα, η εκδήλωση επιδιώκει να συγκεντρώσει ιδέες και προοπτικές για το σημερινό τοπίο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα θέματα, και οι συντονιστές προετοιμασμένοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, George J. Tsunis.

Το φετινό φόρουμ θα αποτελείται από τα ακόλουθα 3 πάνελ, τα οποία θα εξετάσουν τις οικονομικές πτυχές του κλάδου, τις τεχνολογικές τάσεις και τις καινοτομίες στον κόσμο της ναυτιλίας. Ανάμεσα σε κάθε πάνελ, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα τελικά συμπεράσματα των κλειστών συζητήσεων του 22ου NAVIGATOR 2023 – THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM, που αφορούσαν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1) DECARBONISATION, 2) MARITIME LOGISTICS, SUPPLY, PURCHASING & FORWARDING, 3) SMART SHIPPING, 4) INTERSECTION OF HUMAN PERFORMANCE, TECHNOLOGY & TRAINING, 5) HUMAN ELEMENT, 6) ESG, και τέλος 7) KNOW YOUR CLIENT.

  1. Πάνελ “Current trends and SEAsing opportunities”, το οποίο θα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του σημερινού ναυτιλιακού τοπίου, με έμφαση στις ευκαιρίες για επιχειρήσεις και τις τάσεις του κλάδου, βάση των εμπεριστατωμένων απόψεων από Αμερικάνικες εταιρίες και οργανισμούς.
  2. Πάνελ οργανισμών και θεσμικών φορέων “Navigating Sustainable Seas: the Global Perspective”, το οποίο καταδεικνύει μια ολοκληρωμένη εικόνα των προσπαθειών και των προκλήσεων της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την επίτευξη της βιωσιμότητας, με έμφαση στη διεθνή συνεργασία, τα κανονιστικά πλαίσια και τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, και την ενέργεια.
  3. Πάνελ για τη ναυτιλία, με εφοπλιστικές εταιρείες, με θέμα “Mastering the Tides of Change: Navigating Through Experiments and Dilemmas”, το οποίο θα παρέχει μια περιεκτική επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο οι ηγέτες και οι εμπειρογνώμονες του κλάδου πλοηγούνται στο εξελισσόμενο ναυτιλιακό τοπίο, πειραματίζονται με νέες στρατηγικές και τεχνολογίες και αντιμετωπίζουν τα διλήμματα και τις προκλήσεις που συνοδεύουν την αλλαγή στον κλάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και την agenda του φόρουμ, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://navigatorltd.gr/forums/22nd-navigator-forum-2023/

Σχετικά με την NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS:

Η NAVIGATOR ιδρύθηκε το 1991 και για περισσότερα από 30 χρόνια, έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο εταιρειών ρυμούλκησης και πρακτορείων πλοίων σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα στις πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων σε περισσότερα από 1.400 λιμάνια παγκοσμίως, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα λιμενικά τους έξοδα.

Το “NAVIGATOR- The Shipping Decision Makers Forum”, μια από τις πιο παραδοσιακές εκδηλώσεις, διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2001, φέρνοντας σε επαφή πλοιοκτήτες, στελέχη και διευθυντές της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας παγκοσμίως για να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για τα πιο κρίσιμα θέματα της Ναυτιλίας.