Ιωάννης Βλαχοδιαμάντης – Falcon Security

523

Ιωάννης Βλαχοδιαμάντης

Executive Director, Εκπρόσωπος της Falcon Security

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός δήλωσε αναφορικά με την άσχημη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας ότι “πλέον δεν βλέπουμε το φως στο τούνελ, αλλά το τέλος του τούνελ”.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση στις επιχειρήσεις έχει ομαλοποιηθει αρκετά, αφού η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει περάσει το πρώτο σοκ από την επέλαση της πανδημίας, εκτιμώ όμως ότι πρέπει να οπλιστουμε με υπομονή αφού έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να επανέλθουν οι επιχειρήσεις σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης.

Η νέα κατάσταση που βιώνουμε σε παγκόσμια κλίμακα τον τελευταίο χρόνο δημιούργησε ένα κλίμα πρωτόγνωρο για όλους μας και επέφερε ριζικές αλλαγές σε επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία λειτουργούσε κιόλας σε κλίμα κρίσης για μια δεκαετία.

Οφείλουμε πιστεύω να αξιοποιήσουμε πλήρως τα διδάγματα της κρίσης και ειδικά στο κομμάτι των στρατηγικών αντιμετώπισής της. Οι ανθεκτικές επιχειρήσεις έχουν προβλέψει και επενδύσει στα μέσα που θα τις βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν και να αναπτυχθούν αντιμέτωπες ακόμα και με απρόβλεπτες καταστάσεις.

Οι ικανότητες και δεξιοτεχνίες που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένας υψηλός δείκτης ανθεκτικότητας σε μια επιχείρηση όπως η λήψη προληπτικών ενεργειών, η επένδυση σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, η δόμηση μηχανισμών ευελιξίας είναι απαραίτητα ατομικά και προσωπικά χαρακτηριστικά που απαιτεί το σύγχρονο επιχειρήν από κάθε επιτυχημένο επιχειρηματία.

Ένας τέτοιος επιχειρηματίας είναι ο πρόεδρος της Falcon Κωνσταντίνος Χούντας Καρατζάς,  γεγονός που η 27 χρονη φιλικη σχέση μου μαζί του, η συνεργασία μας αλλά και η θέση μου σήμερα ως εκπρόσωπος της Falcon Security, με κάνει να το γνωρίζω καλά.

Το 1982 ο Κωνσταντίνος Χούντας Καρατζάς ιδρύει την Falcon Security.

Ένας άνθρωπος έξυπνος και πρωτοποριακός,  πάντα μπροστά από την εποχή του,  αφουγκράστηκε την ανάγκη για μια αξιόπιστη και σοβαρή εταιρεία Security, σε μια εποχή που η ανάγκη για συστήματα συναγερμού ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, πόσο μάλλον για άλλες υπηρεσίες φύλαξης που  δεν πέρναγε από το μυαλό του μέσου Έλληνα.

Το 2003 μετά από  μελέτη εγκληματικότητας στην Κύπρο ιδρύει την κυπριακή Falcon Security που διοικείται από τον αξιόπιστο συνεχιστή της  Falcon Security, υιό του, Σωτήρη  Χούντα Καρατζά.

Σήμερα η Falcon Security αποτελείται από 4 ξεχωριστές εταιρίες στην Ελλάδα και την Κύπρο  και είναι η μοναδική εταιρεία σε Ελλάδα και  Κύπρο που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειάς, πραγματοποιεί μελέτες τρωτότητας, προσαρμόζει και εγκαθιστά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που προμηθεύεται από τους μεγαλύτερους και παγκόσμιος αναγνωρισμένους κατασκευαστικός οίκους τα οποία συνδέει με τα δύο κέντρα λήψης σημάτων, συναγερμού και εικονας που διαθέτει σε Ελλάδα και Κύπρο,  παρέχει υπηρεσίες άμεσης επέμβασης περιπολικών της, περιπολίες, στατικές φυλάξεις κ.α. ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

40 χρόνια από την ίδρυση της η Falcon Security παραμένει πρωτοπόρος,  ένα βήμα μπροστά από τις δράσεις των κακοποιών και του ανταγωνισμού, αφού η αποτελεσματικότητα της έχει αναγνωριστεί από οργανισμούς του Δημοσίου, μεγάλες εταιρείες και από ιδιώτες.

Πλέον το όνομα της είναι συνδεδεμένο με την ασφάλεια.

Η κοινωνική ευαισθησία και η έννοια της κοινωνικής ευθύνης με ακολουθούσαν σταθερά από τα πρώτα μου βήματα στην κοινωνία και στον στίβο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Ιδιαίτερο αίσθημα ηθικής ικανοποίησης και συνάμα μεγάλης ευθύνης μου δίνει η συμμετοχή μου στην παγκόσμια ομογενειακή οργάνωση AHEPA η οποία έχει βασικούς πυλώνες, μεταξύ άλλων, τον Ελληνισμό, την Εκπαίδευση και την Φιλανθρωπία.
Ιδιαίτερη μνεία στον Αργύρη Τσουνακη, VP of Philanthropy AHEPA HELLAS D-25, ο οποίος είναι το φωτεινό μου παράδειγμα.

Επίσης έχω την τιμή να συμμετέχω στο συνδυασμό του Γιώργου Σωφρόνη ‘Σαρωνικος Αύριο’ διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου. Ο Γιώργος είναι οικονομολόγος,  επιχειρηματίας και όπως απέδειξε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος Σαρωνικού κατά την περίοδο 2014-2019, ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να διοικήσει και πάλι για να αναδείξει τον πανέμορφο δήμο μας.

Είναι πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού ΟΤΑ ΕΥΔΗΜΟΣ ΑΕ και εκπρόσωπος τοπικής αυτοδιοίκησης του Εθνικού φορέα πιστοποίησης ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ, και έχει ήδη παράγει εξαιρετικό και αναγνωρισμένο  έργο από τις θέσεις αυτές.