Συνέντευξη Ειρήνη Νταϊφά

2575

Η κυρία Ειρήνη Νταϊφά μάς μιλάει για το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας, τις δραστηριότητές της σαν Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού στον Δήμο Πειραιά, καθώς και για την Προεδρία της στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Συνέντευξη στον Γιάννη  Μεγαριώτη.

 

Κυρία Νταϊφά, είσθε ιδιοκτήτρια Ναυτιλιακής Επιχείρησης και έχετε μπει από νωρίς σε αυτό τον χώρο. Πόσο επηρέασε την πορεία σας το γεγονός ότι είσθε γυναίκα;

 Η Ναυτιλία σε όλο της το εύρος,  διακρίνεται για τον δυναμισμό και τη γοητεία που εμπεριέχει και ως εκ τούτου συναρπάζει. Δεν παύει όμως να είναι και ένας χώρος υψηλού ρίσκου γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ως εκ τούτου απαιτεί παιδεία, γνώσεις, ικανότητες, σύνεση και παραγωγικότητα. Προσόντα που διακρίνουν όλους όσοι δραστηριοποιούνται στη Ναυτιλία ασχέτως φύλου. Αναμφίβολα, η θέση της γυναίκας στη Ναυτιλία σήμερα έχει αλλάξει πάρα πολύ συγκρινόμενη με τα προηγούμενα χρόνια, αφού έχει πετύχει να διεισδύσει και να διακριθεί σε όλους τους τομείς και τις βαθμίδες της Ναυτιλιακής δραστηριότητας. Στην εποχή μας οι γυναίκες αποκτώντας την απαραίτητη γνώση και παιδεία, μπορούν να ανταπεξέλθουν και να διακριθούν στον συναρπαστικό κόσμο της Θάλασσας.

Ο πατέρας σας Σταύρος Νταϊφάς υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της Ναυτιλίας και της Κοινωνίας. Θα θέλατε να μας τον σκιαγραφήσετε μέσα από τις δικές σας αναμνήσεις, εμπειρίες και να σταθείτε ίσως σε κάποιες από τις «συμβουλές» που σας έδωσε όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε στη Ναυτιλιακή Εταιρεία σας;

Ο αείμνηστος Σταύρος Νταϊφάς δεν ήταν μόνο ο πατέρας μου. Στάθηκε συμβουλάτορας, δάσκαλος και ο καλύτερός μου φίλος! Ήταν ένας έξυπνος, διορατικός και ευέλικτος επιχειρηματίας, με υψηλό όραμα και ικανότητα στο να διαβλέπει τις καινούργιες τάσεις των πραγμάτων. Έντιμος, σκληρός στις συναλλαγές του αλλά και με πλήρη αίσθηση του δικαίου και της αντικειμενικότητας. Άνθρωπος με ανοικτό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες, φτιαγμένος από αληθινή στόφα ηγέτη. Μπορεί δε ως επιχειρηματίας να έδινε την εικόνα του σκληρού αλλά δίκαιου ανθρώπου, αλλά στην προσωπική του ζωή ήταν τρυφερός, ευαίσθητος, γενναιόδωρος και μεγαλόψυχος. Την προσωπικότητα του πατέρα μου την κατάλαβα πολύ καλύτερα  όταν μεγαλώνοντας κι εγώ, ήρθαμε ακόμα πιο κοντά και γίναμε πραγματικοί φίλοι! Με άφησε να δω τις αδυναμίες του, τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα προβλήματα με μια απόλυτη ειλικρίνεια και εντιμότητα  που πήγαζε από τον ίδιο του τον εαυτό, με άπλετη κατανόηση και ανεκτικότητα στα λάθη των άλλων και με απίστευτη δοτικότητα και μεγαλοσύνη στα προβλήματά τους. Αυτός ο συνδυασμός έκανε τον πατέρα μου έναν ξεχωριστό άνθρωπο.  Οι παραινέσεις και οι καθοδηγήσεις του ήταν και είναι το στήριγμά μου για να σταθώ αντάξια της οικογενειακής, κοινωνικής και επιχειρηματικής μας ιστορίας.

Από τα λόγια σας καταλαβαίνω ότι η αγάπη, ο σεβασμός και η εκτίμηση για τον πατέρα σας στάθηκαν αιτία των δυο υποτροφιών που θεσμοθετήσατε στη μνήμη του.

Η αγάπη μου για τη Θάλασσα και για το σπουδαίο έργο του πατέρα μου ως Πλοιοκτήτη στάθηκαν πράγματι η ώθηση για αυτές τις υποτροφίες. Πίστευε ότι η παρουσία νέων στελεχών, με την κατάλληλη παιδεία σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον όσο αυτό της Ναυτιλίας, είναι ένα πραγματικά πολύ ισχυρό όπλο και αυτή του την πεποίθηση, την υπερασπιζόταν σε όλη του την ζωή, με τη συμπεριφορά του ως άνθρωπος και επιχειρηματίας. Επειδή ενστερνίζομαι απόλυτα τις θέσεις του για τους νέους ανθρώπους και τη σωστή εκπαίδευσή τους, προχώρησα στη χορήγηση δύο υποτροφιών στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα μου! Η πρώτη, δίδεται μέσω της « Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών» και αφορά σπουδές μεταπτυχιακού/προδιδακτορικού επιπέδου σε τομείς σχετιζόμενους με τη Ναυτιλία. Η δεύτερη υποτροφία δίδεται μέσω της «Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος» (HELMEPA) και σχετίζεται με μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Ναυπηγικής-Θαλάσσιας Μηχανικής και Τεχνολογίας. Πιστεύω ότι αυτές οι υποτροφίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσω τη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά καθώς περικλείουν δυο μεγάλες του αγάπες: τη θάλασσα και τους νέους!

Με την επανεκλογή σας ως Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά ορισθήκατε από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη  Μώραλη εκ νέου Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού. Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας;

Με την ευκαιρία της ερώτησής σας θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες που με τίμησαν για άλλη μια φορά με την ψήφο τους και τον Δήμαρχό μας Γιάννη Μώραλη, που αναγνωρίζει και εκτιμά την προσπάθεια και το έργο μου στην Πολιτιστική ζωή του Πειραιά μας, ορίζοντάς με και στην 2η θητεία της Δημοτικής μας Αρχής, ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού!

Στο μυαλό μου, η έννοια του Πολιτισμού δεν είναι ξεκομμένη από το σύνολο των αναγκών μας και έχει πρωταγωνιστική παρουσία στην καλύτερη ποιότητα ζωής όλων μας! Ο Πολιτισμός, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός είναι το τρίπτυχο στον οποίο μπορεί και πρέπει να στηριχθεί η Ελληνική Οικονομία, εάν θέλει να αξιοποιήσει μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία και να αφήσει πίσω της την οικονομική κρίση, που ταλαιπώρησε την τελευταία δεκαετία την Πατρίδα μας.

Απαραίτητο στοιχείο ενός τέτοιου σχεδίου, ικανού να αποτελέσει το επίκεντρο  αναπτυξιακής πολιτικής, είναι η χάραξη από την Πολιτεία  μιας εξωστρεφούς στρατηγικής προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού, ισορροπώντας μεταξύ της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των σύγχρονων Πολιτιστικών επιτευγμάτων  και αναζητήσεων.

Η Δημοτική Αρχή του Πειραιά, της πόλης με τη μακραίωνη ιστορία, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, υπό τη Δημαρχία του Γιάννη Μώραλη, έχει ως κύριο μέλημά της την προστασία αλλά και την ανάδειξη του Πολιτιστικού μας πλούτου Διεθνώς. Ένα εγχείρημα που μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα εάν συνδεθεί με τον Τουρισμό που, μαζί με τη Ναυτιλία αποτελούν τους δυο πιο εξωστρεφείς και επιτυχείς πυλώνες της Εθνικής μας Οικονομίας.

Στο «μεγάλο λιμάνι», σε συνεργασία και με άλλους σημαντικούς Πολιτιστικούς φορείς, στοχεύουμε στην ανάδειξη του σημαντικού Πολιτιστικού αποθέματος του Πειραιά και στηρίζουμε τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία με επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και παράλληλα αναβαθμίζουμε τον Ο.Π.Α.Ν. (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας}  και τις Πολιτιστικές υποδομές του.

Δημιουργούμε έναν νέο Πολιτιστικό θεσμό, ο οποίος θα ενσωματώσει σταδιακά όλους τους επιμέρους φορείς  και θα έχει την ευθύνη της χάραξης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάδειξη της Πολιτιστικής παραγωγής της Πόλης μας.

Στο επίκεντρο των δράσεων μας για την αναβάθμιση του Πειραιά και της εικόνας του ως προορισμού, αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του, έχουμε τοποθετήσει τον Πολιτισμό.

Αξιοποιούμε τα διαχρονικά, ιστορικά πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Πειραιά ζωντανεύοντας παράλληλα τις μνήμες της σύγχρονης ιστορίας του «μεγάλου λιμανιού» και των ανθρώπων του, δημιουργώντας ολοκληρωμένες πολιτιστικές διαδρομές και βιωματικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την πληρέστερη ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Πόλης σε άμεση συνεργασία με καταξιωμένους πολιτιστικούς φορείς.

Αναδεικνύουμε το πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά, που μέσα σε λίγα μόλις χρόνια εξελίχθηκε σε λαμπρό φάρο για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και της χώρας, προβάλλοντας έτσι το δυναμικό πολιτιστικό αποτύπωμα του Πειραιά. Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, ενισχύουμε την αξιοποίηση και των υπολοίπων σημαντικών πολιτιστικών υποδομών της πόλης, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Βεάκειο Θέατρο και το Δημοτικό Ωδείο.

Μέσω της διασύνδεσης, αναδεικνύουμε τα Μουσεία που εδρεύουν στην Πόλη μας το εξαιρετικό Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά  με τα μοναδικά ευρήματα, προβάλλοντας δυναμικά τις δραστηριότητές τους. Στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μας εντάσσεται η δημιουργία του «Διαχρονικού Μουσείου του Πειραιά», που θα προβάλλει με συστηματικό και ενιαίο τρόπο την πορεία της πόλης στο χρόνο και τον ιστορικό ρόλο του Πειραιά. Υποστηρίζουμε παράλληλα και προωθούμε τις προσπάθειες δημιουργίας «Μουσείου του Ρεμπέτικου Τραγουδιού».

Υποστηρίζουμε ενεργά τις «Ημέρες Θάλασσας», έναν σημαντικό θεσμό εξωστρέφειας που προβάλλει μέσα από ένα πλέγμα ενεργειών τον πολιτισμό και την οικονομία της θάλασσας, με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης και του ιδιωτικού τομέα.

Με αφετηρία όλες αυτές τις δράσεις, προχωράμε στην ενίσχυση της εικόνας του Πειραιά ως πόλου Τέχνης και Παιδείας, με τη δημιουργία ενός νέου «Πολιτιστικού Θεσμού», στον οποίο θα ενταχθούν σταδιακά όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης  και ο οποίος θα χαράσσει στρατηγική και την πολιτική της αρμοδιότητάς του για την πόλη, μέσα από διαβούλευση με τους πολιτιστικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. Στόχο θα έχει την προβολή και προώθηση δραστηριοτήτων  που συνδέονται με την παράδοση του Πειραιά, με τη θάλασσα και τη ναυτική παράδοση.

Γι’ αυτό και θεωρούμε κομβικό σημείο της πολιτικής μας ως Δημοτική Αρχή, τη δημιουργία του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι  του Πειραιά.

Προσπάθειά μας είναι, με συνέργειες μεταξύ του πολιτισμού και άλλων τομέων όπως η ιστορία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, ο αθλητισμός και η γαστρονομία να αξιοποιήσουμε δημιουργικά  τη διοργάνωση καινοτόμων πολιτιστικών δρώμενων σε δημόσιους χώρους του Πειραιά.

Ενισχύουμε με αυτό τον τρόπο τη δημιουργική βιομηχανία στον Πειραιά, με ανάδειξη των καλλιτεχνικών και επιχειρηματικών ευκαιριών και την προσέλκυση δημιουργικών δραστηριοτήτων και ταλέντων στην Πόλη. Επιπλέον, προωθούμε τη διασύνδεση του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας με λειτουργίες της «έξυπνης πόλης», ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία που αποκομίζουν από τη ζωή στον Πειραιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Κυρία Νταϊφά είστε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά από την ίδρυσή της και προσφάτως στις Αρχαιρεσίες που έγιναν ανανεώθηκε η Προεδρία σας για άλλη μια τριετία. Ποιες είναι οι δραστηριότητες της Λέσχης; Ποια τα σχέδια και οι στόχοι για το μέλλον της;

Η εκλογή μου ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά μου δημιούργησε αισθήματα χαράς, υπερηφάνειας αλλά και ευθύνης μια και η αναγνώριση προέρχεται από τον κόσμο της μεγάλης Ναυτιλιακής Οικογένειας. Αισθήματα που απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα μετά την ανανέωση της θητείας μου ως Προέδρου για 2η τριετία μια και αυτό δείχνει ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες και οι δράσεις μου ως Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για μια  Ναυτιλιακή Λέσχη με σημαίνοντα ρόλο στον χώρο της Ναυτιλίας και της Κοινωνίας.

Οι  λόγοι και οι στόχοι που οδήγησαν εξ αρχής στη δημιουργία της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά διατηρούν την ίδια δυναμική και σήμερα, έχοντας βέβαια ως γνώμονα τις απαιτήσεις και τις εξελίξεις μιας σύγχρονης και παγκοσμιοποιημένης επιχειρηματικής κοινότητας όπως είναι αυτή της Ναυτιλίας. Στο Καταστατικό της Λέσχης, όπου και τονίζεται ο μη κερδοσκοπικός της χαρακτήρας, επισημαίνεται ότι σκοπός της είναι: «Η ανάπτυξη και σύσφιξη των φιλικών δεσμών μεταξύ όλων όσων ασχολούνται με την Εμπορική Ναυτιλία, η δημιουργία ευκαιριών για συναντήσεις των Μελών με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε επαγγελματικά θέματα και η από κοινού αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που αφορούν την Ελληνική και Διεθνή Ναυτιλία».

Με δεδομένο ότι η Ναυτιλία είναι ένας Επιχειρηματικός Κλάδος που δεν γνωρίζει σύνορα και στον οποίο οι Έλληνες διαπρέπουμε, σκοπός μας οφείλει να είναι η ενδυνάμωση των επαφών με τα clubs του εξωτερικού, όπως το “Naval Club” στο Λονδίνο, το  “Indian House Club” στη Νέα Υόρκη και πρόσφατα με το ιστορικό club “Circolo Artistico Tunnel”, στη Γένοβα, καθώς και οι συνέργειες με άλλες Λέσχες, Ιδρύματα και Οργανισμούς. Στόχος μας επίσης είναι η ενίσχυση και υποστήριξη των Εταιρικών και Κοινωνικών εκδηλώσεων ώστε η Λέσχη μας να έχει μια ουσιαστική παρουσία και δράση στη διαμόρφωση μιας ακόμη πιο ισχυρής και δυναμικής προοπτικής για την Ελληνική Ναυτιλία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουμε επιδείξει στην υποστήριξη και ανάπτυξη του θεσμού των «Γευμάτων Εργασίας». Με την πρόσκληση σε αυτά Πρωθυπουργών, Αρχηγών κομμάτων, Υπουργών, Πρέσβεων χωρών με μακρά Ναυτιλιακή παράδοση αλλά και όλων των πρωταγωνιστών της Πολιτικής, Οικονομικής, Επιχειρηματικής και Επιστημονικής ζωής της χώρας, προσφέρονται έγκυρες και έγκαιρες θέσεις και απόψεις από τα πλέον έγκριτα πρόσωπα. Οι εκδηλώσεις αυτές γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, με ιδιαίτερη απήχηση και προβολή τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Διεθνή Τύπο, καθώς μέσα από αυτές, προκύπτουν Οικονομικές και Πολιτικές ειδήσεις μεγάλης βαρύτητας και για τη Ναυτιλία και όχι μόνο..

Ποια η θέση σας για τη Ναυτική Εκπαίδευση στη χώρα μας; Πιστεύετε ότι παράλληλα με τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση χρειάζεται και αντίστοιχη Ιδιωτική;

Το θέμα της Ναυτικής Εκπαίδευσης είναι από τα πλέον σημαντικά για τον χώρο της Ναυτιλίας. Μόνο με τη δημιουργία ικανών συνεχιστών της ένδοξης ιστορίας μας, που θα ενισχύσουν και θα στελεχώσουν τα Ελληνικά και Ελληνόκτητα  πλοία, όπως και όλες τις συναφείς με τη Ναυτιλία επιχειρήσεις,  μπορεί αυτός ο πυλώνας της Οικονομίας της χώρας μας να συνεχίσει να κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο Διεθνώς. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπως και σε κάθε περίοδο μεγάλων οικονομικών αναταράξεων, η Ελληνική Ναυτιλία είναι ένα σίγουρο, ασφαλές και προσοδοφόρο λιμάνι για τους νέους.

Στο σύγχρονο, ανταγωνιστικό και πλήρως παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της Ναυτιλίας,  η Εκπαίδευση  και η γνώση του αντικειμένου είναι πρώτιστοι παράγοντες επαγγελματικής ανέλιξης και καταξίωσης. Η τεχνολογία της πληροφορικής για παράδειγμα, έχει πλέον ιδιαίτερη διείσδυση στο χώρο της Ναυτιλίας. Για την πλειονότητα των Ναυτιλιακών Εταιρειών η λειτουργία ενός πλοίου δεν βασίζεται μόνο στη γνώση του εξοπλισμού και των συστημάτων του αλλά και στη συνεχή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των πλοίων και των γραφείων τους. Το δεδομένο αυτό δημιουργεί απαιτήσεις κατάρτισης και εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο αξιωματικών και πληρωμάτων όσο και στελεχικού δυναμικού στα γραφεία. Εάν συνειδητοποιήσουμε όλοι την ανάγκη ουσιαστικής Εκπαίδευσης που δημιουργείται και την εκμεταλλευτούμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης και απασχόλησης μιας νέας γενιάς ανθρώπινου δυναμικού με  αυτές τις δεξιότητες  και την τεχνογνωσία που θα συμπληρώσουν την εμπειρία και τη ναυτοσύνη, που είναι δεδομένα στην Ελληνική Ναυτιλία.

Το ζητούμενο λοιπόν στις μέρες μας τόσο για την Πολιτεία όσο και για τους φορείς της Ναυτιλίας, είναι να υποστηριχθεί τα μέγιστα η Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση και παράλληλα να ενισχυθεί και να υποστηριχθεί η Ιδιωτική Εκπαίδευση σε έναν κλάδο της Οικονομίας που η ανάπτυξή του οφείλεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δράση. Θα ήταν δε ευχής έργο εάν η Ελλάδα γίνει Κέντρο Διεθνούς Εμβέλειας και στη Ναυτική και Ναυτιλιακή Εκπαίδευση.

Τι προβλέπετε σχετικά με την ανάκαμψη της Παγκόσμιας Ναυτιλίας;

Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις Διεθνών Οίκων,  η πορεία της Παγκόσμιας Ναυτιλίας αναμένεται να διατηρηθεί σε σταθερά επίπεδα και για το 2020 αν και επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις Διεθνείς γεωπολιτικές προκλήσεις και τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ κρατών που επηρεάζουν και τις θαλάσσιες μεταφορές. Ζητούμενο επίσης είναι πόσο και πως θα επηρεαστεί η Παγκόσμια Ναυτική Βιομηχανία από τις προκλήσεις των νέων Διεθνών Περιβαλλοντικών Κανονισμών.

Παρ’ όλα αυτά, η Ελληνική Ναυτιλία διατηρεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον Διεθνή ανταγωνιστικό στίβο της Θαλάσσιας Επιχειρηματικότητας, που είναι η κεντρική λεωφόρος μεταφοράς του μεγαλύτερου όγκου των εμπορευμάτων, γεγονός που την καθιστά βασικό παίκτη της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Οικονομίας.  Παρά τους συνεχείς απρόβλεπτους παράγοντες, τις ασταθείς αγορές και την οικονομική ύφεση, οι Ελληνικές και οι Ελληνόκτητες Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, αναζητώντας συνεχώς την ανάπτυξη και καινούργιες ευκαιρίες.

Η συμβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Οικονομία της χώρας μας  είναι  σημαντική και πολύπλευρη καθώς δεν περιορίζεται στις εισροές στο ισοζύγιο πληρωμών  από την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών, αλλά περιλαμβάνει και έμμεσες οικονομικές επενδύσεις, δυνατότητες απασχόλησης και προβάλλει την εικόνα της Ελλάδας Διεθνώς σε Οικονομικό και Κοινωνικό επίπεδο.