4th Ship IT Conference

593

4th Ship IT Conference

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Το digitalization έρχεται με ορμή & ταχύτητα στην ναυτιλιακή βιομηχανία που βρίσκεται σε disruption

 …αυτό είναι το συμπέρασμα που αναδείχτηκε στο 4ο  ShipIT Conference 2018.

Με σημαντικά αυξημένη προσέλευση και ουσιαστικό networking έλαβε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, το 4ο ShipIT Conference που διοργάνωσε η Boussias Communications σε συνεργασία με την AMMITEC στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Η 4η διοργάνωση επιβεβαίωσε  ουσιαστικά το συνέδριο ως θεσμό στον χώρο της ναυτιλιακής τεχνολογίας  και το  παρακολούθησαν  238 στελέχη του ευρύτερου χώρου της.

Ποιες είναι οι επόμενες (σ)τάσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ναυτιλία και αντιστρόφως;

Σε αυτή την ερώτηση διακύβευμα,  έδωσαν απάντηση οι διακεκεκριμένοι ομιλητές του συνεδρίου μέσω των παρουσιάσεων των στις τρεις ενότητές του,  που εστιαστήκαν στα  θέματα του Maritime Digital Transformation, του Risk Management & Cyber-Security, καθώς και της αξιοποίησης των Big Data.

Το συνέδριο είχε την χαρά να φιλοξενεί ως Οpening keynote ομιλητή τον καθηγητή Henning Vöpel Director, CEO του Hamburg Institute of International Economics, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η  ψηφιοποίηση ήρθε με φόρα στον ναυτιλιακό κλάδο και παρουσίασε τις  ψηφιακές τεχνολογίες  που παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Άλλος διεθνής ομιλητής  ήταν  ο καθηγητής Paul Dorey, Cyber Security Expert ο οποίος παρουσίασε τις απόψεις του σχετικά με την ασφάλεια του θαλάσσιου κυβερνοχώρου και τους τρόπους για την  αντιμετώπιση του θέματος, εστιάζοντας στην υπευθυνότητα του καθενός, από τον κατασκευαστή του συστήματος, το ναυπηγείο έως τον χειριστή του συστήματος.

Το συνέδριο είχε την χαρά να φιλοξενήσει ως:

  • Industry Keynote ομιλητή  τον κ. Αντώνη Βροντήση, Αντιπρόεδρο της Navios Tankers Management Inc ο οποίος παρουσίασε από την πλευρά του top management μιας ναυτιλιακής εταιρείας την αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω του συστήματος αυτοαξιολόγησηςTMSA3.
  • Expert  ομιλητή  τον κ. Δημήτρη Θεοδοσίου,  Co- Founder και Μanaging Director της Danaos Management Consultants, ο οποίος παρουσίασε καινοτομίες λύσεις και τεχνολογίες που συνεισφέρουν στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας μιας  ναυτιλιακής επιχείρησης.
  • Closing Keynote ομιλητή  τον Δρ. Κωνσταντίνο  Ρόκκο, CΕΟ της  TST International SA, ο οποίος συνοψίζοντας τις ομιλίες κάτω από το motto  του συνεδρίου “ Better &  Secure Shipping in a Market under Disruption” έδωσε το στίγμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας του αύριο.

Στο συνέδριο υπήρξε μια πλουραλιστική ανάλυση των ωφελειών αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της ναυτιλίας, λόγω της ταχύτατης έλευσης των ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς σε αυτό παρουσίασαν και συζήτησαν στελέχη Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Εταιρειών, Διευθυντές και Στελέχη  Πληροφορικής και σημαντικοί εκπρόσωποι της σχετικής αγοράς Πληροφορικής, όπως η ENCODE, η Algosystems, η Check Point Software Technologies , η Fortinet, η IQ Solutions, ο   Διεθνής  Αερολιμένας  Αθηνών, η Danaos Management Consultants, η ESET Hellas, η Navarino, η SQ Learn, η PRIORITY και η Fortune Technologies Maritime.

Παράλληλα συμμετείχαν στο συνέδριο η NEUROSOFT, το International Propeller Club of the United States [International Port of Piraeus] ως Association Partner και ως χορηγός επικοινωνίας συμμετείχε η Οικονομική Επιθεώρηση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.shipit.gr